EXCLUSIV Marcel Ciolacu, siderat de evaziune: „Eu am găsit de plată concedii medicale de 6 miliarde. Cum își mai iau Ferrari cu sacoșa?”

Marcel Ciolacu a răbufnit, enervat de propaganda cu limitarea cash-ului: Cum vreți să combat evaziunea? Vreți un premier care vine la TV să se plângă?.
Filip Stan
31 oct. 2023, 21:33
EXCLUSIV Marcel Ciolacu, siderat de evaziune:

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, marți seara, în exclusivitate la România TV, despre propaganda cu limitarea cash-ului, spunând că oamenii nu vor fi afectați.

Marcel Ciolacu a afirmat, marţi seară, că a găsit pentru decontare concedii medicale în valoare de 6 miliarde de lei în acest an, deşi în pandemie valoarea acestora a fost de 570 de milioane de lei. ”Undeva lucrurile au scăpat de sub control”, afirjmă Ciolacu, precizând că este nevoie de digitalizare în mai multe domenii, inclusiv în sănătate, unde ”oricine poate deconta reţete şi servicii”.

Legea de asumare nu va afecta nici un om de rând. Va crește salariul minim.  Să ne aducem aminte de sloganul: Vrem o țară ca afară! Nu putem face cu 75 de miliarde facilități fiscale. Tot ce-am convenit în legea de asumare rămân în coontinuare. În acest moment toată lumea plătește CASS. Nu mi-e frică decât de Dumnezeu, Am zis că fac reforme și le fac. Cum adică, copilul care se naște nu are card de sănătate? Aceste lucruri trebuie să înceteze. Avem nevoie de o Românie ordonată. Nu vedeți câtă manipulare este pe social media? Vă aduceți aminte, cu aia că ne vindem copiii. A fost manipulare, așa vor vedea și plățile cash. Cum vreți să combat evaziunea? Vreți un premier care vine la TV să se plângă ca o babă. Dacă se fură cu portbagajul spagă. Cum își mai iau Ferrari cu sacoșa? Cum cheltui banii cu sacoșa dacă ai limitare 5.000 de lei. Cine intră în casă să verifice cash-ul?

E normal că nu ai cum să cheltui banii din evaziune, din șpagă. Oamenii vor vedea că nu sunt afectați. Li se va întoarce în cap toată această propagandă, celor de la AUR li se va întoarce„, a spus Marcel Ciolacu, la emisiunea Punctul Culminant

 

Scandalul celor 8 milioane de concedii medicale dintr-un an

CNAS transmite că „la data de 31 mai 2023 valoarea totală a indemnizațiilor de concediu medical decontabile era de 1,93 miliarde lei”. Precizarea vine după ce Marcel Ciolacu a atras atenția că în 2022 au fost 8,1 milioane de concedii medicale la o populaţie lucrativă de 6 milioane de români, și „este o datorie de anul trecut la concedii medicale de 6 miliarde de lei, respectiv 1,2 miliarde de euro”.

Marcel Ciolacu, în direct la România TV. Premierul vine cu anunţuri cruciale pentru români despre pensii, salarii, taxe
„Începând cu luna august 2021, CNAS a implementat un nou mecanism de acordare a certificatelor de concediu medical, în cel puțin două etape, prin care asiguratul beneficiază de o mai bună monitorizare a afecțiunii. Totodată, această reglementare are și rolul de a descuraja acordarea nejustificată de concedii medicale”, se arată într-un comunicat al CNAS.

„CNAS poate verifica doar retroactiv modul în care sunt acordate certificatele de concediu medical: înscrierea tuturor informaţiilor obligatorii, cod de boală etc. Deoarece CNAS nu dispune de alte pârghii de control, a existat în Parlament o propunere de reglementare care să permită verificarea persoanelor aflate în concediu medical fără a le fi încălcată intimitatea. Propunerea a fost respinsă”, mai precizează instituția.

Marcel Ciolacu, veste bună din Coaliţie pentru 5 milioane de români: „Pensiile vor creşte de două ori anul viitor!”

Premierul a atras atenția că în 2022 au fost 8,1 milioane de concedii medicale la o populaţie lucrativă de 6 milioane de români, însemnând „vreo 140 de ani de nemuncă” și că există „o datorie de anul trecut la concedii medicale de 6 miliarde de lei”.

„Am aflat şi eu în şedinţa de guvern, aveam anumite semnale şi aştept un raport de la preşedinta CNAS… Anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, la o populaţie lucrativă de 6 milioane de români. Am cerut o analiză foarte clară să vedem din ce domeniu sunt, privat, public. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată şi cred că nu în România, ci în Europa. Vom face raportul public”, a spus atunci premierul Marcel Ciolacu.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Un nou tip de locuri de muncă. Aplicația care a revoluționat piața
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Coaliția va discuta calendarul alegerilor prezidențiale joi la ora 9:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?