Scandal în Paradisul Verde. O stradă importantă din Corbeanca va prelua un flux important de trafic de pe DN1

„Ulița grozei” din Corbeanca, arteră care va prelua un flux important de trafic în câteva săptămâni, prinde contur, în ciuda raportului de expertiză care arată că decizia este una ilegală.
Alina Costache
01 nov. 2023, 23:45
Scandal în Paradisul Verde. O stradă importantă din Corbeanca va prelua un flux important de trafic de pe DN1
Cum arată strada Ogorului din comuna Corbeanca

Liniștea locuitorilor din Corbeanca e pe cale să fie zguduită de o decizie a CNAIR de a redirecționa fluxul de trafic spre și dinspre DN1 prin satele comunei, dincolo de Autostrada A0.

Inițiativa CNAIR încalcă normele elementare de securitate. Raportul de expertiză tehnică extrajudiciară confirmă acest lucru, constatând că deschiderea unui acces prin tranzitarea străzilor Ogorului şi Codrului către DN1/în/din satele din comuna Corbeanca (Tamaşi, Ostratu, zona Paradisul Verde, etc.) nu poate susţine un trafic de tranzit în condiţii legale, aşa cum se prezintă situaţia în teren.

Planul Urbanistic General (PUG) nu prevede continuitatea străzii Zodrulu iașa cum CNAIR doreșe să o realizeze,  iar orice traseu neconform cu PUG-ul contravine legii.

Conform unei expertize tehnice realizată de inginerul Veronel Uță, străzile Ogorulu iși Codrului sunt străzi de categoria a V-a, care asigură accesul la locuințe și sunt folosite pentru servicii curente sau ocazionale, străzi care nu au nici trotuare. Astfel, pietonii vor fi expuși în permanență pericolelor în cazul creșterii valorilor de trafic, așa cum s-ar întâmpla după punerea în aplicare a deciziei CNAIR.

„Dacă luăm în analiză strada Ogorului, lăţimea părţii carosabile este de 4,5 metri, fără trotuare, dar şi mai grav este că sunt zone cu strangulări ale părţii carosabile cu lăţimea de 4 metri din gard în gard al locuinţelor, chiar cu construcţiile aproape de gardul de împrejmuire”, se arată în raportul de expertiză, potrivit fanatik.ro.

Drumurile care intră în categoria V de drumuri sunt cele cu o bandă de circulație cu condiția asigurării unor platforme de încrucișare, cele două străzi amintite neîndeplinind aceste minime condiții.

Citește și: Primarul comunei Corbeanca, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi spălare de bani

Pe strada Codrului, lăţimea părţii carosabile ar trebui să fie de 7 metri, cu două benzi pe sens, şi trotuare de minim 60 cm de fiecare parte a drumului, asta în condiţiile în care în momentul de faţă lăţimea maximă a platformei este de 6,5 metri, însă pe anumite zone cu strangulări lăţimea nu este mai mare de 4 sau 5 metri.

„Cât priveşte strada Ogorului, practic este imposibil să se facă legătura cu DN1, sau chiar un tranzit de pe strada Codrului fiind permanent pericol de accidente cu pierderi de vieţi omeneşti”, se mai arată în raportul de expertiză.

Totodată, pe aceste străzi nu există sisteme de colectare și dirijare a apelor din precipitații, iar după ploile abundente apa rămâne pe șosea. Specialiștii avertizează că aceste drumuri se vor deteriora în mai puțin de un an, mai ales după trecerea sezonului rece, după ce vor fi deschise traficului intens.

CNAIR a confirmat într-un răspuns la solicitarea localnicilor afectați de situație că „pentru a asigura continuitatea circulaţiei pe strada Codrului din localitatea Corbeanca s-a găsit o variantă temporară de acces până la construcţia unui pasaj rutier, care va permite tranzitarea Autostrăzii de Centură a Capitalei, în condiţii de siguranţă şi confort; varianta provizorie va fi construită cât va fi construită cât mai curând posibil şi va tranzita un sector de drum din cadrul lotului 2 al A0 Nord, care momentan nu este practicabil”.

Viceprimarul comunei Corbeanca, Adrian Snagoveanu, a confirmat că această soluție va fi pusă în practică în cel mai scurt timp.

„Deja am văzut că au făcut podeţele. Văd că s-au mişcat destul de repede, mi-au trimis la Primărie şi răspunsul de la CNAIR. Cred că într-o lună de zile vor da drumul traficului”, a declarat acesta, pentru sursa citată.

Acesta a adăugat că secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, i-a confirmat că această soluție temporară va dura maximum trei ani.

Citește și: Cristian Țânțăreanu, party faraonic la Corbeanca de ziua lui! Are 400 de invitați: „O facem ca pensionarii!”

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, sugerează că o eventuală congestionare a zonei nu ar fi din vina companiei pe care o conduce.

„Eu ce pot să vă spun este că pe o stradă se va asigura continuitatea, astfel încât comunitatea respectivă să nu rămână izolată, deşi n-ar fi rămas izolată, pentru că avem acces în DN1. Dar era impropriu practic să izolăm vatra comunei de cartierul respectiv şi vom asigura continuitatea prin trecerea peste autostradă pe acea porţiune care nu va fi dată în circulaţie. Până când vom realiza o investiţie separată astfel încât să fie asigurată continuitatea. Există mai multe variante, una dintre ele cea care v-am expus-o anterior, iar a doua pe Lotul 1, care începe undeva tot de la Corbeanca, puţin mai sus, spre Autostrada Bucureşti-Piteşti, să realizăm acolo acel pasaj denivelat”, a spus Pistol.

Cristian Pistol a declinat orice responsabilitate a CNAIR.

„Acelea nu sunt străzi în administrarea Companiei, sunt străzi locale, drumuri comunale. Aceea este responsabilitatea autorităţii locale. Nu sunt drumuri care sunt în administrarea noastră, iar noi nu vom face altceva decât acel pasaj, să respecte acelaşi gabarit pe care îl are acum drumul”, a mai spus el. “Noi vom asigura acea continuitate, dar practic nu vom introduce trafic suplimentar. Va fi doar traficul de acolo, local. Nici măcar nu va exista acces în autostradă, va fi doar asigurarea continuităţii drumului comunal”.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Vara dă peste cap prețurile apartamentelor. Avem toate calculele
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E ultimul avertisment: Nu spun că vine apocalipsa, dar...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'