Secretar de stat în Ministerul Transporturilor are veşti bune: se pun grinzi la km 0 din Autostrada Moldovei – A 7. De asemenea, se lucrează pe întregul corp al drumului, dar şi la toate cele 15 structuri după ce antreprenorul a mobilizat 588 persoane şi 300 utilaje.
”Pe şantierul unde începe Autostrada Moldovei A 7, mai exact pe Lotul 1: Dumbrava – Mizil al Autostrăzii Ploieşti – Buzău, a început montarea grinzilor la nodul rutier de la Dumbrava, dintre A7 şi A3. De asemenea, se lucrează pe întregul corp al drumului, dar şi la toate cele 15 structuri, care se află în diverse stadii de execuţie, de la realizarea fundaţiilor, până la montarea grinzilor prefabricate”, a anunţat, vineri, Ionel Scrioşteanu.
Lotul 1 Dumbrava – Mizil este construit de asocierea Pizzarotti – Retter și se află la un stadiu al lucrărilor de 27,50%, potrivit celor mai recente date ale CESTRIN. Termenul de execuție pe acest contract a fost prelungit cu 153 de zile, astfel că noua dată de finalizare a lucrărilor este 24 septembrie 2024.
Topul constructorilor de autostrăzi în luna septembrie: Umbrărescu pe locul doi, după gigantul elveţian care lucrează la Autostrada Transilvania
Acesta menţionează că au fost foraţi, armaţi şi turnaţi 1.045 piloţi din totalul de 1.180 piloţi şi au fost montate 66 grinzi din beton din totalul de 490.
”La nodul rutier de la Dumbrava, care asigură conexiunea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti A3 cu Autostrada Moldovei A7, sunt în curs de finalizare lucrările la elevaţii, fiind realizate în procent de 80%”, a mai transmis secretarul de stat.
Acesta precizează că se continuă lucrările de umpluturi pe toată lungimea autostrăzii, fiind realizate în proporţie de 54%, continuă execuţia saltelelor de balast şi stratului de formă pe lungimea autostrăzii, continuă lucrările de realizare a fundaţiei cu balast stabilizat cu ciment şi au fost finalizate fundaţiile la nodul rutier din zona DN1D.
”Pentru perdelele forestiere, urmează începerea plantării arbuştilor (etapa 2) şi se continuă lucrările la gardul de protectie din stâlpi metalici şi sârmă ghimpată. Reamintesc faptul că antreprenorul a montat şi pus în funcţiune o instalaţie pentru producerea grinzilor de beton direct în şantier, pentru a reduce costurile de transport şi timpul de realizare a podurilor şi pasajelor”, a mai afirmat Scrioşteanu.
Umbrărescu provoacă revoltă într-o comună din Buzău. Afaceristul vrea să defrişeze Dealurile Istriţei pentru a face loc unei exploatări de calcar
Potrivit acestuia, în acest moment, antreprenorul a mobilizat 588 persoane şi 300 utilaje şi echipamente de construcţii.
”Presăm şi sprijinim antreprenorul, în aşa fel încât acesta să îşi respecte angajamentul de a finaliza lucrările în cursul anului viitor”, a mai transmis secretarul de stat.