Preţ carburanţi 6 noiembrie 2023. S-au scumpit iar carburanţii

Preţ carburanţi 6 noiembrie 2023. Preţurile petrolului au scăzut cu peste 2 dolari şi au înregistrat pierderi săptămânale.
Filip Stan
06 nov. 2023, 09:01
Preţ carburanţi 6 noiembrie 2023. S-au scumpit iar carburanţii

Preţ carburanţi 6 noiembrie 2023. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de Economica.net în acest an, afișează pe data de 6 noiembrie 2023 un preț al benzinei standard de 6,87 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,53  lei/litrul.

Așadar față de sfârșitul săptămânii trecute, a crescut cu patru bani pe litru prețul motorinei, iar prețul benzinei a rămas nemodificat.

Salariul, majorat obligatoriu de la 1 ianuarie 2024. Angajatorii trebuie să crească leafa dacă au uitat de angajaţi timp de doi ani
Ultima modificare de preț la carburanți a fost în data de 1 noeimbrie, când Petrom a scăzut cu șapte bani pe litru prețul motorinei, iar prețul benzinei a răma nemodificat, asta după ce, cu doar o zi în urmă, compania petrolieră operase o ieftinire de mai mică amploare, de doi bani pe litru la benzină, și de un ban pe litru la motorină.

După ultimele modificări de prețuri, observăm că se majorează din nou diferența de preț dintre benzină și motorină, până la 66 de bani pe litru, după ce aceasta scăzuse ușor, semn al creșterii cererii de motorină în zona noastră, în condițiile în care și România este importator tradițional de motorină pentru acoperirea consumului intern.

Prețurile petrolului s-au mai linștit în ultima perioadă. Astfel, la ora redactării acestei știri, prețul sortimentului Brent, de referință pentru piața europeană, era de 85,23  dolari barilul, iar țițeiul WTI, de referință pentru piața americană, costa 80,92 dolari.

Moneda de 100 de lei din 1994, considerată o piesă rară, se vinde la un preț uriaș. Poți câștiga o mică avere dacă o ai acasă
Petrom a vândut în benzinăriile Petrom și OMV din România, Moldova, Bulgaria și Serbia 2,3 milioane de tone de carburanți în primele nouă luni, în creștere cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Preţ carburanţi 6 noiembrie 2023. Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2 dolari şi au înregistrat pierderi săptămânale

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2 dolari şi au înregistrat pierderi săptămânale, pe măsură ce preocupările legate de aprovizionare cauzate de tensiunile din Orientul Mijlociu s-au diminuat, în timp ce datele privind locurile de muncă au mărit aşteptările că Rezerva Federală a SUA ar putea să nu mai crească ratele dobânzilor în cea mai mare economie consumatoare de petrol, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,03 dolari, sau cu 2,4%, la 83,82 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 2,21 dolari, sau cu 2,7%, la 80,26 dolari pe baril.

Ambele benchmark-uri au consemnat pierderi săptămânale de peste 6%.  Liderul Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah, vorbind pentru prima dată de la izbucnirea războiului Israel-Hamas, a avertizat vineri că un conflict mai larg în Orientul Mijlociu este posibil, dar nu s-a angajat să deschidă un alt front la graniţa Israelului cu Libanul.

”Piaţa suportă acest conflict, deoarece nu pare a fi nici un eveniment semnificativ de întrerupere a cererii sau a ofertei”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

Între timp, creşterea locurilor de muncă în SUA a încetinit peste aşteptări în octombrie, au arătat datele oficiale, în timp ce inflaţia salarială s-a redus, indicând o relaxare a condiţiilor de pe piaţa muncii.

Datele au întărit opinia conform căreia Rezerva Federală a SUA nu trebuie să crească în continuare ratele dobânzilor.

Fed a menţinut ratele dobânzilor stabile în această săptămână, în timp ce Banca Angliei a menţinut dobânzile la un vârf al ultimilor 15 ani, susţinând preţurile petrolului, pe măsură ce apetitul pentru risc a revenit pe pieţe.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Marcel Ciolacu ia apărarea premierului ungar Viktor Orban după discursul de la Băile Tușnad
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!