Cum a învins Rona Hartner cancerul prima dată, în doar 12 luni: „Lumea îmi spunea să beau apă sfințită”

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer de colon și de ficat în anul 2019, însă aceasta nu s-a dat bătută în lupta cu terbila boală.
Alina Costache
06 nov. 2023, 11:08
Cum a învins Rona Hartner cancerul prima dată, în doar 12 luni:
Rona Hartner trece prin momente de cumpănă!

În vârstă de 50 de ani, Rona Hartner a trecut din nou printr-o cumpănă uriașă. Artista s-a vindecat pentru a doua oară de cancer. Acum zâmbește din nou și plănuiește să revină pe scenă.
Rona Hartner este una dintre cele mai apreciate artiste din țara noastră, însă în spatele zâmbetului pe care îl afișează întotdeauna când este în fața camerelor și la evenimentele unde cântă, se ascund mai multe cumpene. Acum câțiva ani, artista a fost diagnosticată cu cancer de colon și cancer de ficat. Din fericire, a reușit să învingă boala. Aceasta a revenit anul acesta, la creier, dar vedeta a demonstrat iar cât de puternică e și a câștigat, din nou, lupta.

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer de colon și de ficat în anul 2019, însă aceasta nu s-a dat bătută în lupta pentru viață. Artista a încercat nenumărate tratamente pentru a se vindeca, însă soluția ce i-a salvat viața a găsit-o la o clinică din Franța, unde a avut parte de tratamentul de care avea nevoie.

Rona Hartner dezvăluie miracolul care i-a schimbat viața: ”M-am dus într-o biserică care era goală, m-am pus pe jos, ca o cruce, și i-am zis lui Dumnezeu”
Rona Hartner a trebuit să treacă prin momente greu de imaginat în timpul tratamentului, însă aceasta a demonstrat că este puternică și nimic nu o poate opri din a face lumea fericită.

Aceasta i-a surprins și pe medici, ce i-au dat un timp de vindecare de 7 ani, însă Rona Hartner a reușit să învingă cancerul în doar 12 luni. Acela a fost momentul în care artista a început să își reia activitatea și să apară cu zâmbetul pe buze la evenimente.

În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, Rona Hartner a fost întrebată daca a abandonat lupta cu cancerul, iar răspunsul artistei a fost unul emoționant.

„Nu, dar nici nu am știut că va fi atât de greu, sinceră să fiu. Adică m-am închinat de la început, din momentul în care am aflat diagnosticul, am făcut o rugăciune în care am spus că abandonez voința mea voinței lui Dumnezeu, dar în același timp am făcut ce mi s-a spus să fac, cu citostatice.

Lumea îmi spunea să beau apă sfințită, nu am ascultat așa ceva și nu am știut pe urmă că va fi atât de greu cu citostaticele și fiind la Paris pentru a cânta într-o pușcărie pentru că eu făceam în continuare foarte multe acțiuni umanitare, fiind bolnavă am zis că nu mă opresc din cântat, nu mă opresc din proiecte, fac videoclipuri, fac de toate.

„My swing is Balkan’, videoclipul l-am făcut după operația de cancer, deci nu am vrut să mă opresc din proiecte și mi-a spus și doctorul că este foarte important să mă conectez la viață, dar totuși, după ce am făcut acest concert am ajuns la spital, mi-au făcut doza de chimioterapie și corpul meu a intrat într-o degringoladă și asta se poate întâmpla când ajungi la un stadiu în care chimioterapia este prea agresivă pentru ficat. Și aveam 144 puls, 40 febră și 444 aveam de transaminaze, ceea ce înseamnă că eram aproape în comă hepatică.

Rona Hartner, abandonată de foștii soți în lupta cu cancerul: „Trebuie să înțeleg că unele uși se închid pe viață”
 

„I-am spus lui Dumnezeu încă o dată „Facă-se voia Ta!’”
Și în momentul ăla mi-am dat seama că mai trebuie să îi semnez un cec în alb lui Dumnezeu și i-am mai spus încă o dată „Facă- se voia ta!’, poate e cazul să plec, poate e cazul să rămân, de ce să mă agăț, ce știu eu ce înseamnă viața, tu mi-ai dat-o, tu mi-o iei dacă vrei, în schimb, e importantă chestia asta pentru că Dumnezeu ne vrea doar binele și dacă nu îi semnăm un cec în alb el nu poate să ne facă binele care trebuie, dar îți spun sincer, nu am abandonat lupta, dar nu a fost ușoară.

În schimb, ceea ce face orice doctor, să știe oamenii foarte clar, este că atunci când nu suporți un ingredient din citostatice, îți schimbă protocolul.

Mie mi-au zis, pe răspunderea dumneavoastră, în loc să fie 98% vindecare, aveți 96%, acceptați și vă scoatem platina lichidă, care era un fel de mercur să zic așa. Și am zis da, scoateți-mi platina lichidă și prefer să am doar 96% de șanse să supraviețuiesc și am supraviețuit’, a spus Rona Hartner.

Rona Hartner s-a vindecat de cancer, a doua oară, anul acesta
Rona Hartner s-a vindecat de cancer, a doua oară, anul acesta. Artista susține că a reușit să câștige lupta cu boala în mai puțin de o lună de zile. Rona Hartner fusese diagnosticată în vară cu cancer la plămâni și la creier. Acum, ea spune că a scăpat de toate metastezele și se simte de parcă a renăscut.

Artista a trecut prin clipe grele, după ce fusese diagnosticată cu cu cancer la plămâni și la creier, vara aceasta. A avut mai multe metastaze, dar, din fericire, susține că a scăpat de boală, totul cu ajutorul lui Dumnezeu.

‘Sunt pe malul mării, sunt bine. Mi-am revenit. Dumnezeu e mare. A făcut un miracol în viața mea. Mi-a făcut… în nici măcar o lună, să dispară toate metastazele, tot cancerul, tot. A dat cu ele de pământ! A fost războiul lui, nu al meu. Nu am avut sentimentul că a trebuit să mă lupt cu cineva. Am stat cuminte și am așteptat. Și așa a fost…’, a declarat Rona Hartner, în exclusivitate, pentru viva.ro.

Rona Hartner a avut momente când s-a gândit la sinucidere

Rona Hartner a mai vorbit în emisiunea de la Kanal D despre lupta pe care a avut-o cu dorința de a trăi, dar și momentele dificile ce au făcut-o pe artistă să se gândească să își pună capăt zilelor. Aceasta a fost întrebată când s-a gândit ultima dată la sinucidere.

„Bine, fata mea nu vede emisiunea așa că e ok, din nefericire, când am fost cu ultimul soț, dar mă aducea într-o stare rea, foarte rea, în care pur și simplu voiam să mor așa brusc și mi-am dat seama că acel gând nu e ok, era și după chimioterapie deci corpul meu era foarte slăbit și mă aducea într-o stare de disperare foarte rea, de aceea am și divorțat.

Singurul lucru care mă ajuta în momentul ăla să ies din starea aia era, pur și simplu, cu toate puterile mele strigam numele lui Iisus în casă, urlam în casă, până când ziceam Iisus și mă culcam, adormeam dintr-o liniște așa. Era Iisus ca un fel de suspin și adormeam, dar din nefericire, acum trei ani aveam aceste gânduri din cauza lui.

Mi-am dat seama o chestie, în viață poți să faci orice, poți reuși orice, dar nu cu oricine. Există oameni care sunt atât de toxici pentru tine încât te aduc la acea limită. La acea limită la care este pe marginea prăpastiei, te pot aduce, eu cred că unii oameni te pot aduce la o disperare teribilă pentru că te exasperează, te disperă și atunci probabil că am mai mică rezistență la disperare, dar de fiecare dată când mă aducea în starea aia spuneam numele lui Iisus până adormeam și trecea, dar era un duh rău care venea, recunosc că era ceva la limită.’

Spynews
Edi Iordănescu se întoarce în Germania, după Euro 2024. Va mai antrena sau nu Echipa Națională de Fotbal a României
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Turiștii români au ajuns să se certe în vacanțele din Grecia. Motivele sunt incredibile: “Vin în concediu, nu vreau să fiu deranjată”
Capital.ro
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a semnat
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Codul Rutier a fost modificat! Se aplică noi amenzi în aceste situații!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Câți bani va încasa România pentru parcursul de la Euro 2024. Suma colosală cu care s-a întors acasă Echipa Națională de Fotbal
Spynews
Star Matinal. Ioana și Ilie Năstase s-au despărțit? Soția fostului tenismen s-ar fi întâlnit cu Nick Rădoi / VIDEO
Evz.ro
Cultura care îi umple de bani pe români. Se poate face o avere frumoasă
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată: Daniel Fenechiu „Sunt convins că sunt dificultăți, pentru că în momentul de față este și un proces de informatizare al Casei Naționale de Pensii”
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Guvernul va finanța academiile de fotbal pentru copii și juniori
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!