Sfinţii Mihail şi Gavril 2023. Ziua în care se opreşte totul. Păcat mare pentru cei ce nu respectă marii arhangheli

În fiecare an, pe 8 noiembrie îi sărbătorim pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, cei mai cunoscuți îngeri. Unul dintre ei a dat Vestea cea Mare a Naşterii lui Isus Hristos. Celălalt conduce oștile îngerești.
Filip Stan
07 nov. 2023, 13:47
Sfinţii Mihail şi Gavril 2023. Ziua în care se opreşte totul. Păcat mare pentru cei ce nu respectă marii arhangheli

Sfinţii Mihail şi Gavril 2023. Românii prăznuiesc pe 8 noiembrie, una dintre cele mai mari sărbători creștine. Arhanghelii Mihail și Gavriil sunt sărbătoriți în această zi.

Ei sunt foarte iubiți de credincioși pentru că, potrivit scrierilor religioase, unul a oprit îngerii din căderea din Rai, iar celălalt a dat Sfintei Maria Vestea că-l va națte pe Isus Hristos.

MESAJE NOI de la ARHANGHELI pentru ZODII, saptamana 6-12 noiembrie 2023. Ghidare pentru claritatea ta!

Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril reprezintă o bornă importantă în calendarul ortodox, fiind sărbătorit în fiecare an pe data de 8 noiembrie. Extrem de mulți români își sărbătoresc ziua de nume în această zi sfântă, care mai este marcată și de numeroase tradiții și obiceiuri, care s-au transmis din generație în generație, de-a lungul timpului.

Tradiții și obiceiuri de sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril

În primul rând, în această zi sfântă, gospodinele nu trebuie să mai facă niciun fel de treabă casnică, iar odihna este cea care trebuie să caracterizeze ziua. De asemenea, credincioșii trebuie să meargă și la biserică, acolo unde să participe la slujba sfântă și să se roage pentru sănătatea lor, dar și a celor dragi.

Tot în această zi, creștinii obișnuiesc să rostească rugăciunea specială către Sfinții Mihail și Gavril. Încă din cele mai vechi timpuri, se spune că Arhanghelii pot aduce protecție și ajutor spiritual în viața lor, motiv pentru care este esențial să o rostești și tu.
Mesajul săptămânal de la INGERII PAZITORI zodii 7-12 noiembrie 2023: Eliberează-te de energiile negative!
Gospodinele trebuie să prepare cu o zi înainte bunătăți specifice, pe care să le ducă la biserică pentru a fi sfințite, iar mai apoi oferite de pomană celor care au participat la slujba sfântă. Tot în această zi, se pregătește și o turtă specială din grâu sau porumb, care trebuie să fie aruncată apoi între oi. Dacă ea pică cu fața în sus, va fi un an bun pentru ciobani, întrucât oilor le va merge bine și se vor înmulți extrem de ușor. În caz contrar, dacă turta pică cu fața în jos, oile vor făta greu și vor avea parte de un an mai dur.

Tot pe ziua de 8 noiembrie, se spune că toți oamenii trebuie să aprindă o lumânare la biserică, întrucât acest lucru le va asigura lumina în Lumea Cealaltă. Această lumânare este considerată a fi un adevărat talisman, care însă mai promite și sănătate celor vii și o viață ținută departe de necazuri.

Sfinţii Mihail şi Gavril 2023. Ce să faci ca să îţi meargă bine tot anul

Mai mult, tradiția spune că cine va munci pe data de 8 noiembrie se va chinui extrem de mult în momentul în care-și va da ultima suflare. Tocmai din acest motiv, este interzisă orice activitate casnică, ori muncă gospodărească.

Sfinţii Mihail şi Gavril 2023. Ce să faci ca să îţi meargă bine tot anul

De asemenea, încă din cele mai vechi timpuri se spune că Arhanghelii vor fi prezenți la judecata de apoi, dar sunt prezenți constant și în orice locuință, acolo unde îi iartă de păcate pe oamenii care se purifică prin post.

Sâmbăta dinaintea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil se fac slujbe pentru pomenirea morților și se dau diferite preparate de pomană, iar tot atunci finii trebuie să meargă în vizită la nași cu colaci.

Ziua aceasta mai este denumită și „Vara Arhanghelilor”, care durează o singură zi. De asemenea, tot din popor se mai știe și faptul că între ziua de 8 noiembrie și Crăciun mai trebuie să fie doar între două și patru zile călduroase, cunoscute drept „Vara Iernii.”

În ziua aceasta se dă de pomană sufletelor adormite, iar acest lucru este cunoscut ca fiind „Moșii de Arhangheli”.

 

Ce haine trebuie să eviți să îmbraci de Sfinții Mihail și Gavril 2023. Ce este recomandat să porți să îți meargă bine tot anul

În fiecare an pe data de 8 noiembrie creștinii ortodocși și greco catolici îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavril. Aceasta sărbătoare este marcată în calendar cu cruce roșie, ceea ce înseamnă că este o sărbătoare foarte importantă.

Puțini sunt cei care știu că vestimentația pe care o purtăm în această zi ne ajuită să avem noroc tot anul. O tradiție din bătrâni spune că nu este bine să te îmbraci în negru pentru că ai să atragi doar emoții negative. Foarte important este să porți în portofel o iconiță cu cei doi arhangheli și vei fi ferit de tot ce este rău.

La noi în țară, peste 1.3 milioane de români se numesc Mihail, Gavril sau derivate ale Sfinților. Sfinții Mihail și Gavril reprezintă de asemenea un moment de reculegere pentru cei decedați. În această zi este bine să dăm de pomană pentru sufletele celor plecați dintre noi.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Mihail și Gavril

„Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ti Arhanghelul Tau, Mihail, spre ajutorul robului Tau (se rosteste numele). Sa-l scoata din mana vrajmasilor vazuti si nevazuti. O, mare Arhanghel Mihail revarsa mir bun asupra robului lui Dumnezeu (se rosteste numele). Arhanghele Mihail, tu esti capetenia cetelor ingeresti. Esti voievod al puterilor ceresti, al heruvimilor, al serafimilor si al tuturor ingerilor. Fii mie pazitor, ajutator la nevoie, in singuratate, la drum si pretutindeni.

Izbaveste-ma, mare Arhanghel, de toate inselaciunile viclene ale diavolului. Si auzi-ma pe mine, pacatosul (se rosteste numele celui care se roaga). Ma rog tie si chem numele tau cel sfant. Grabeste-te spre ajutorul meu si auzi rugaciunea mea!

Sfintilor Arhangheli, rugati-va pentru noi!

Pe toti cei ce-mi stau impotriva biruieste-i cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Cruci, cu rugaciunile Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, cu ale sfintilor ingeri si cu ale Sfintilor Apostoli.

Apara-ma de cutremure, de potop, de razboaie, de orice rau si izbaveste-ma de cel viclean, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Semnul de circulație care îi încurcă pe mulți șoferi din România. Ce trebuie să faci dacă îl întâlnești în trafic
Capital.ro
Proprietarii de terenuri vor fi verificați. Românii vor fi controlați până pe 11 octombrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Detalii terifiante despre un cuplu de la ”Insula Iubirii”, sezonul 8! Pozau în cuplul ideal, dar a bătut-o cu bestialitate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Șoferii testați pentru consumul de substanțe interzise își pot primi permisele dacă analizele nu sunt gata în 72 de ore! Ordonanța de urgență care prevede acest lucru a fost publicată în Monitorul Oficial
Capital.ro
Amendă 7.000 de lei. Este ilegal dacă statul nu ți-a dat voie. Mii de români fac tot timpul asta
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Impactul uraganului Ida și valurilor de căldură asupra rețelei electrice din SUA: vulnerabilități și soluții
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'