Care e fructul considerat a fi un anti-stres natural. Mihaela Bilic: „E bun pentru foame, energie, siluetă și pentru starea de bine”

Banana este un fruct anti-stres, care are o mulțime de beneficii pentru organism. Conține magneziu, potasiu și tot felul de minerale esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos, cardiovascular, digestiv, urinar.
Alina Costache
08 nov. 2023, 16:28
Care e fructul considerat a fi un anti-stres natural. Mihaela Bilic:

„E mai puțin important dacă Alexandru cel Mare sau Marco Polo a adus bananele în Europa. Important este că banana e mai mult decât un fruct, e alimentul de bază pentru milioane de persoane care trăiesc la tropice. Fiind disponibile tot timpul anului, bananele sunt al doilea fruct, după citrice, ca și volum de consum mondial. De ce trebuie sa ne reîmprietenim cu banana, după ce ani de zile am acuzat-o că îngrașă? În primul rând pentru că banana are 100 cal, adică puțin mai mult decât o felie de pâine. Apoi pentru ca e alcalină și nu stimulează apetitul, cum face majoritatea fructelor”, a scris Mihalea Bilic, pe Facebook .

Citește și Cea mai bună rețetă de fructe murate la borcan. Iată cum să pregătești o garnitură inedită

Mihaela Bilic: „Banana are efect anti-stres, scade tensiunea arterială, colesterolul din sânge și riscul de crampe musculare”

O banană de 120 g are 25 g glucide. Cu cât e mai necoaptă, cu atât are mai mult amidon, spune Mihaela Bilic.

„Și mai important este aportul de magneziu și potasiu, minerale esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos, cardiovascular, muscular, digestiv și urinar. Banana are efect anti-stres, scade tensiunea arterială, colesterolul din sânge și riscul de crampe musculare. Și pentru că are mult fier, o putem numi aliment antianemic”, afirmă nutrițiționistul.

Banana conține triptofan natural, un precursor de serotonină care îți dă o stare de relaxare ce îi face bine creierului.

„Asocierea cu vitamina B6 favorizează sinteza de serotonină și conversia glucidelor în glucoză, cu stabilizarea nivelului glicemiei în sânge. Deci banana calmează și mintea și apetitul! Banana este un fruct ușor de digerat și nu dă alergii, e opțiunea ideală în diversificarea alimentației la sugari, gustarea perfectă pentru copii și sursa de energie pentru sportivi”, explică Mihaela Bilic.

Citește și EXCLUSIV Dr. Virgiliu Stroescu, despre alimentele care ne ucid lent: „În 2021, am avut mai multe decese ca în toata Europa”

Ca să fie sănătoasă, o banană nu trebuie să fie coaptă nici prea mult, nici prea puțin. Banana necoaptă are un mare avantaj, și anume că reglează digestia și tratează diareea.

„Amidonul și pectinele pe care le conține au efect prebiotic, repară și regenerează intestinul. Este o vorba de un tip special de amidon care nu se poate absorbi, dar ajunge în colon și este folosit ca substrat hrănitor pentru coloniile de bacterii benefice care asigură echilibrul digestiv”, precizează medicul.

 

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă aiurea fără permis intră curând în vigoare
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie absolvenții claselor a XII-a: „Scriitorului îi e frică de Arghezi”
substantial.ro
Un bărbat a rămas încarcerat în urma unui accident auto în Piatra-Neamţ
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!