Prognoza meteo 11 noiembrie 2023. Fluctuații mari de temperatură de la o zi la alta

Temperaturile vor fi în general apropiate de normele perioadei. În zilele următoare, însă, acestea vor scădea, după care vor crește din nou.
Irina Dumitrescu
10 nov. 2023, 15:16
Prognoza meteo 11 noiembrie 2023. Fluctuații mari de temperatură de la o zi la alta

Prognoza meteo 11 noiembrie 2023. La noapte, în țară, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în jumãtatea de vest a ţãrii şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, iar izolat cantitãţile de apã vor putea depãşi 10…15 l/mp în zona Carpaţilor Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali, unde la altitudini mai ales de peste 1700 m vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, precum şi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h. În celelalte zone, vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în Banat, sudul Transilvaniei, Moldova şi zona costierã a Dobrogei, cu viteze în general de 45…50 km/h. Valorile termice vor marca o creştere faţã de noaptea precedentã, astfel încât minimele vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat va fi ceaţã.

În București, cerul va avea înnorãri şi în ultimele ore ale intervalului, trecãtor, va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã, mult mai ridicatã decât cea din noaptea precedentã va fi de 7…9 grade.

Prognoza meteo 11 noiembrie 2023

În țară, valorile termice vor fi în general apropiate de normele perioadei în regiunile din jumãtatea de vest a ţãrii, în timp ce în rest se vor situa peste acestea, cu o abatere pozitivã mai pronunţatã în sud-est. Cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei, temporar va ploua în toate regiunile, iar în sud-est, dupã-amiaza şi seara, vor fi şi descãrcãri electrice. Noaptea, înnorãrile şi ploile se vor restrânge cãtre jumãtatea de nord a teritoriului, exceptând depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi condiţii şi de precipitaţii mixte, iar în rest cerul se va degaja treptat. Cantitãţile de apã vor depãşi pe spaţii mici 20…25 l/mp, cu precãdere în zonele deluroase şi montane din vest şi nord.

La munte, îndeosebi la peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile, iar în zona Carpaţilor Orientali acestea vor fi mai intense. Vântul va avea intensificãri, în prima parte a zilei în sud-est şi în zona montanã înaltã, apoi treptat din orele serii şi în restul ţãrii, local cu viteze de 50…65 km/h – în zonele joase şi cu rafale de peste 70…80 km/h – la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 9…10 grade în dealurile vestice şi 21…22 de grade în sud-estul extrem al Munteniei şi în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade.

În București, cerul va avea înnorãri şi va ploua slab în a doua parte a zilei, dar trecãtor şi în primele ore ale intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat. Începând din orele serii, cerul se va degaja treptat, însã vântul se va intensifica, cu viteze la rafalã în jurul a 55 km/h. Temperatura maximã va fi de 15…17 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Citeste si Ciclon polar peste România. Vor fi ploi, lapoviță și ninsori, dar și ger în următoarele zile

Prognoza meteo 12 noiembrie 2023

În țară, temperaturile vor marca o scãdere faţã de intervalul anterior, mai accentuatã în nord şi centru, astfel încât în mare parte din ţarã se vor situa în jurul mediilor climatologice. Cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile sudice, dar şi cu înnorãri şi ploi slabe – ziua în nord, nord-est şi parţial în centru. În Carpaţii Orientali şi izolat în restul zonei montane va mai ninge. Pe parcursul zilei vor mai fi intensificãri ale vântului în cea mai mare parte a teritoriului, local cu viteze în zonele joase de 50…65 km/h, dar şi la munte, cu rafale de peste 70…80 km/h în special în zona înaltã, iar noaptea va slãbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4…6 grade în depresiuni şi 15…16 grade în sudul şi sud-estul extrem, iar cele minime se vor încadra în general între -5 şi 5 grade.

În București, temperaturile vor marca o scãdere faţã de intervalul precedent. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei, cu rafale în jurul a 55 km/h, apoi va slãbi în intensitate. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 1…2 grade, mai coborâtã spre -2 grade în zona periurbanã.

Prognoza meteo 13 noiembrie 2023

În țară, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadã a lunii noiembrie. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri în vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii, unde izolat va ploua slab. Noaptea, înnorãrile se vor extinde şi va ploua, local în regiunile vestice, nordice şi centrale şi izolat în rest. La munte, la altitudini mari, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 şi 15 grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade. La începutul intervalului, izolat va fi ceaţã.

În București, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 14…16 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Prognoza meteo 14 noiembrie 2023

În țară, temperaturile vor fi în creştere şi se vor situa peste cele normale pentru a doua decadã a lunii noiembrie. Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua pe arii extinse în vestul, nordul şi centrul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest. La munte, la altitudini mari, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea temporar intensificãri în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 7 şi 21 de grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade. La începutul şi spre sfârşitul intervalului, izolat va fi ceaţã.

În București, valorile termice vor fi în creştere şi se vor situa peste cele normale pentru aceastã datã. Cerul va fi temporar noros şi trecãtor vor fi condiţii de ploaie, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 7…8 grade.

Citeste si Ninge de Crăciun în Bucureşti, cum arată ultima prognoză a iernii. Unde au căzut deja zăpezi consistente

Prognoza meteo 15, 16, 17 noiembrie 2023

În țară, temperaturile vor fi în scãdere şi se vor apropia de cele normale pentru aceastã perioadã a anului. Probabilitatea de precipitaţii va fi temporar ridicatã în toate regiunile.

În București, temperaturile vor fi în scãdere şi se vor apropia de cele normale pentru aceastã perioadã a anului. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã în a doua parte a intervalului.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Curiosity descoperă sulf pur pe Marte într-un canal străvechi, uimitând cercetătorii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!