Războiul din Gaza se extinde. Trupele Israelului au intrat în Liban pentru a ataca Hezbollah

Este pentru prima dată când un obiectiv a fost vizat de un raid israelian atât de departe de graniţă.
Filip Stan
11 nov. 2023, 13:03
Războiul din Gaza se extinde. Trupele Israelului au intrat în Liban pentru a ataca Hezbollah

Războiul din Gaza se extinde. Un raid israelian a vizat sâmbătă un vehicul în sudul Libanului, la aproximativ 45 km nord de graniţa comună, în primul atac în profunzime pe teritoriul libanez de la începutul ostilităţilor în octombrie, a relatat o instituţie media de stat, preluată de AFP.

Agenţia oficială de ştiri ANI, care nu a raportat victime, a declarat că „o dronă inamică a vizat o camionetă care se afla într-o livadă din regiunea Zahrani”, pe coasta libaneză.

Schimburile zilnice de focuri dintre Hezbollah şi Israel s-au limitat în general la zona de frontieră dintre cele două ţări de la începutul războiului declanşat de atacurile sângeroase asupra teritoriului israelian de către organizaţia islamistă palestiniană Hamas la 7 octombrie.

Este pentru prima dată când un obiectiv a fost vizat de un raid israelian atât de departe de graniţă.

Jurnaliştii nu au putut să se apropie de locul vizat, o plantaţie de banane, deoarece armata libaneză a interzis accesul. Raidul are loc cu câteva ore înainte de un discurs aşteptat al liderului puternic al Hezbollah, Hassan Nasrallah, programat pentru ora 13:00 GMT.

Soldaţii israelieni au încercuit oraşul Gaza şi intră în tuneluri după teroriştii Hamas
Bombardamentele au continuat de ambele părţi ale frontierei sâmbătă dimineaţă, potrivit ANI şi unui jurnalist al AFP din nordul Israelului.

Vineri, purtătorul de cuvânt al forţelor armate israeliene (IDF), Daniel Hagari, a declarat că Israelul „atacă pe scară largă în nord” ca răspuns la trei „infiltrări” de drone.

Hezbollah a revendicat responsabilitatea pentru mai multe atacuri la graniţa de nord a Israelului, inclusiv trei atacuri cu drone, dintre care unul a vizat o cazarmă a armatei israeliene.

Hezbollah a anunţat vineri moartea a şapte dintre luptătorii săi, ceea ce a ridicat la 68 numărul total al militanţilor ucişi de când a început să bombardeze poziţiile israeliene în semn de solidaritate cu Hamas, aliatul său.

Cel puţin 90 de persoane au fost ucise de partea libaneză în total în confruntările transfrontaliere, conform unui bilanţ al AFP. Şase soldaţi şi doi civili au fost ucişi de partea israeliană.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au transmis sâmbătă că au preluat controlul asupra a 11 posturi militare din Fâşia Gaza de la începutul campaniei terestre, relatează DPA.

Nouă persoane decedate într-un atac american îndreptat împotriva unui obiectiv militar iranian din Siria
IDF a raportat, de asemenea, că a atacat mai multe tuneluri şi presupuşi terorişti pe teritoriul palestinian peste noapte, în timp ce marina a lovit depozitele de arme Hamas vineri seara.

Tirurile de rachete din Gaza în sudul Israelului au continuat sâmbătă, cu sirenele de raid aerian sunând într-o comunitate de frontieră din apropierea Fâşiei Gaza. Războiul din Gaza, aflat acum în cea de-a 36-a zi, a început pe 7 octombrie cu atacurile Hamas asupra Israelului şi bombardamentele ulterioare ale Israelului asupra Fâşiei Gaza.

Israelul şi-a revizuit vineri numărul oficial estimat al morţilor în atacurile din 7 octombrie, scăzând numărul la aproximativ 1.200 de persoane, faţă de estimarea iniţială de peste 1.400.

Campania militară israeliană din Gaza a ucis 11.078 de persoane, majoritatea civili, şi a rănit peste 27.490, conform ultimelor cifre ale Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas.

Citeşte şi: Netanyahu respinge ideea încetării focului, în ciuda poziţiei SUA: „Statele Unite nu ar fi de acord cu încetarea focului după Pearl Harbour sau 11 septembrie”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!