Elevii claselor a II-a, primii care vor fi evaluaţi la finalul anului de studiu

Toţi elevii de clasa a II-a susţin, joi şi vineri, probele evaluării naţionale de la finalul anului de studiu, acelaşi lucru urmând să îl facă, tot în mai, cei de clasa a IV-a şi a VI-a, iar în iunie, cei de clasa a VIII-a. Notele obţinute de aceştia din urmă contează la admiterea în liceu.
Filip Stan
08 mai 2013, 20:07
Elevii claselor a II-a, primii care vor fi evaluaţi la finalul anului de studiu

Evaluarea naţională a elevilor de clasa a II-a va fi susţinută la scris-citit și matematică, testele elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) urmând să aibă un nivel de dificultate mediu, potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei, scrie Mediafax.

Durata cumulată a secvențelor de evaluare să nu depășească un total de 50 de minute. Testele conțin două secțiuni. Prima secțiune vizează competențele de receptare-producere a mesajelor citite-scrise și cea de a doua vizează competențele de matematică„, se precizează în metodologie.

Rezultatele obținute de elevi nu se trec în catalog şi și sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare şi prin informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Elevii claselor a IV-a vor fi evaluaţi în 15 mai la limba română/limba maternă (înțelegerea textului scris) şi la matematică, notele nefiind trecute în catalog.

Şi în cazul acestora, testele vor avea un nivel de dificultate mediu. Despre testele pentru clasa a IV-a, în metodologie se precizează ca durata cumulată a secvențelor de evaluare să nu depășească un total de 120 de minute, iar formatul lor să fie asemănător cu cel al evaluărilor internaționale administrate elevilor în vârstă de 10-12 ani.

Evaluarea elevilor de clasa a VI-a este programată în 22 mai. Conform metodologiei, testele pe care le vor da aceştia conțin două secțiuni corespunzătoare probelor transdisciplinare evaluate: limbă și comunicare, respectiv matematică și științe. Şi în cazul lor, dificultatea testelor va fi medie, iar durata cumulată a secvențelor de evaluare nu va depăși un total de 120 de minute.

În perioada 17-19 iunie, va avea loc înscrierea la evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a, potrivit Ordinului privind organizarea şi desfăşurarea acestei testări în anul şcolar 2012-2013.

Candidaţii vor susţine probele scrise în 25 iunie la limba şi literatura română, în 26 iunie la limba şi literatura maternă şi în 27 iunie la matematică. Rezultatele vor fi afişate în 29 iunie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În perioada 30 iunie – 2 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 3 iulie vor fi afişate rezultatele finale, notele urmând să conteze la admiterea în liceu.

Şi la evaluarea naţională din 2013, elevii de clasa a VIII-a vor fi supravegheaţi în sălile de examen cu camere video. De asemenea, sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise, trebuie să aibă camere de supraveghere.

Elevii din clasa a VIII-a participanți la loturile de pregătire pentru olimpiadele internaționale vor susţine probele după un calendar special, în perioada 4-6 iunie.

În urmă cu trei luni, la simularea evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a, promovabilitatea a fost extrem de scăzută la matematică. În Capitală, de pildă, au promovat proba doar 35%, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar precizând că prioritară la simulare a fost prezenţa, şi nu nota.

Citeşte şi Anunţ IMPORTANT al Ministerului Educaţiei privind primii ani de şcoală. Se pregătesc noi examene

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'