Tik Tok va fi interzis. Oficialii au remarcat că platforma permite distribuirea necontrolată a imaginilor dăunătoare.
Ministrul Comunicațiilor și tehnologiei informației din Nepal, Rekha Sharma, a declarat că decizia fost luată luni, 12 noiembrie, în cadrul unei reuniuni a cabinetului. Sharma a spus că aplicația se dorește a fi interzisă pentru că se dorește asigurarea unei armonii sociale. „Colegii lucrează la închiderea acestuia din punct de vedere tehnic”, a transmis ministrul.
În ultimii ani au fost raportate peste 1.600 de cazuri de fraudă cibernetică prin platformă. Șeful Autorității de telecomunicații din Nepal, Purushottam Khanal, a declarat că a cerut deja închiderea aplicației către furnizorii de internet.
„Există multe materiale nedorite și în alte rețele sociale. Ceea ce trebuie făcut este să le reglementăm și nu să le restricționăm”, a spus Pradeep Gyawali, fost ministru de externe și lider înalt al Partidului Comunist din Nepal (Marxist-Leninist Unificat).
Gagan Thapa liderul partidului Congresul nepalez, care face parte din coaliția de guvernământ, a declarat că intenția guvernului pare să fie „de a înăbuși libertatea de exprimare”.
„Reglementarea este necesară pentru a-i descuraja pe cei care abuzează de rețelele sociale, dar închiderea rețelelor sociale în numele reglementării este complet greșită”, a spus el într-o postare pe X, cunoscută anterior ca Twitter.
Sunt mai multe țări care au încercat să interzică această platformă. Spre exemplu, nici Donald Trump nu a vrut ca Tik Tok să mai existe în SUA. În plus și INdia a interzis aplicația și alte zeci de platforme dezvoltate de chinezi, pe motiv că ar fi putut compromite securitatea și integritatea națională.