Cum evită Germania dispariția banilor cash! Patronii de restaurante au găsit soluția genială care să îi scape de POS

Se pare că barurile și restaurantele din Germania nu susțin dispariția banilor cash, din contră, se opun vehement curentului digital actual. Din acest motiv au căutat soluții prin care să își motiveze clienții să plătească numerar.
Alina Costache
14 nov. 2023, 14:19
Cum evită Germania dispariția banilor cash! Patronii de restaurante au găsit soluția genială care să îi scape de POS
Cum evită Germania dispariția banilor cash! Patronii de restaurante au găsit soluția genială care să îi scape de POS

Germania se opune dispariței cash-ului, motiv pentru care patronii de restaurante și baruri au căutat soluții ingenioase prin care să își motiveze clienții să plăteacă în numerar. Se pare că antreprenorii nu sunt de acord cu trendul digital care s-a răspândit peste tot în lume.

Citește și: DOCUMENT. S-a schimbat iar legea, cu cât cash poţi să cumperi porcul de Crăciun

Din acest motiv, mai multe restaurante și baruri au început să ofere reduceri substanțiale clienților care decid să achite notele de plată în numerar. Oficial, proprietarii spun că motivul acestor discounturi sunt taxele tot mai mari asociate plăţilor cu cardul, adică taxe de servicii, comisioane de tranzacţii sau închirierea POS-urilor. Experţii cred însă că patronii încearcă să ascundă sumele reale şi, astlfel, să fraudeze statul. Clar este un subiect despre care vom mai discuta mult şi bine.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a anunţat recent că Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă în baza căreia toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice. El a mai precizat că vor exista însă două excepţii şi anume plafonul de casă pentru firme va fi de maxim 50.000 de lei, iar avansul spre decontare va fi 1.000 de lei pe zi.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joia trecută, în şedinţa de Guvern, că va fi revizuită Ordonanţa de urgenţă privind operaţiunile cu bani cash şi a adăugat că economia nu este încă pregătită pregătită să funcţioneze cu mai puţin numerar, în special în mediul rural unde sunt puţine bancomate. Şeful Executivului a precizat că vrea, însă, să elimine toate portiţele prin care se face evaziune fiscală în România.

„Este vorba despre ordonanţa de urgenţă care anulează anumite modificări privind decontările în numerar, prevăzute în proiectul de lege pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului. Decizia vine după consultări cu mediul de afaceri şi după semnalele venite din partea socială. Rămân astfel în vigoare pragurile de plăţi cu cash, cum se vehiculează în spaţiul public – ca termen, deja existente, dar se păstrează şi două modificări şi anume soldul de casierie urmează a fi plafonat peste câteva zile la suma de 50.000 de lei. De asemenea, avansul de decontare se limitează la un plafon zilnic de o mie de lei pe persoană”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului. Între timp, ordonanţa a apărut în Monitoul Oficial şi se aplică de sâmbătă.

O serie de modificări fiscale au intrat în vigoare din 11 noiembrie, iar printre acestea se află și suma maximă de bani pe care ai voie să o păstrezi în casieria firmei. Legea noilor taxe pentru români a fost modificată de guvernul Ciolacu iar ordonanța a apărut vineri noapte în Monitorul Oficial.

Citește și: Victor Ciutacu: „Aș vrea să cunosc și eu identitatea sfătuitorului secret al premierului Marcel Ciolacu, care-l învaţă cu cash-ul, ţuica şi porcul”

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ministrul Finanțelor neagă categoric creșterea taxelor în 2023
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!