Tupeu de necrezut! Primarul şi toţi angajaţii primăriei din Crevedia şi-au mărit salariile cu 70% după tragica explozie

Consilierii locali din Crevedia (Dâmbovița) au aprobat prin vot majorarea salariilor angajaților din primărie, a indemnizației consilierilor și primarului, la propunerea primarului PSD Florin Petre.
Mircea Filipescu
14 nov. 2023, 21:57
Tupeu de necrezut! Primarul şi toţi angajaţii primăriei din Crevedia şi-au mărit salariile cu 70% după tragica explozie

Primarul din Crevedia va avea un salariu de 16.500 de lei brut de la începutul anului viitor, adică va lua în mână aproximativ 10.000 de lei net.

Edilul și-a crescut salariul cu 6.000 de lei, iar cu mii de lei vor crește și salariile celorlalți angajați din Primăria Crevedia, asta pentru că, într-o ședință de consiliu local, consilierii PSD au votat să fie majorate aceste salarii, având în vedere că, susțin ei, din 2019 nu s-a mai întâmplat acest lucru.

Viceprimarul va câștiga, de la 1 ianuarie 2024, 13.200 de lei, la fel și secretara instituției, potrivit Digi 24. De asemenea, paznicul va avea un salariu de 4.600 de lei, la care se vor adăuga sporurile.

Citeşte şi: Romaşcanu, despre posibile demisii din ANAF: „Premierul nu cred că are nicio problemă ca, dacă lucrurile nu funcţionează, la propunerea ministrului Finanţelor să existe demisii”

Pe 26 august a avut loc o explozie puternică la o stație GPL din Crevedia. Șase persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite. Primarul PSD din Crevedia, Florin Petre, a declarat atunci că nu știa că firma de GPL funcționa în continuare, deși nu mai avea autorizație de mediu, și că oamenii care stăteau lângă depozit, care au fost afectați de explozie, nu au făcut nicio sesizare la primărie.

Întrebat cine este vinovat de tragedie, Petre a răspuns: „Patronul firmei”, adică Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, tot de la PSD. Petre a susținut că firma avea autorizații de construcție și că stația a fost construită înainte ca el să devină primar.

Citeşte şi: S-a votat Legea Pensiilor în Senat. Impactul bugetar este de 25 de miliarde de lei UPDATE

Ministerul Muncii: Amenzi de peste 4.000.000 lei date angajatorilor care desfăşoară activităţi de depozitare şi comercializare a carburanţilor auto tip GPL

Reprezentanţii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale au anunţat, marţi, că Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 28 august – 31 octombrie, 5.640 de controale la angajatorii care desfăşoară activităţi de depozitare şi comercializare a carburanţilor auto tip GPL, în urma cărora au fost aplicate 4.143 de amenzi în valoare totală de 4.177.300 de lei.

„Amenzi de peste 4.000.000 de lei date angajatorilor care desfăşoară activităţi de depozitare şi comercializare a carburanţilor auto tip GPL. Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 28.08 – 31.10.2023, 5.640 de controale în urma cărora s-au aplicat 4.143 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.177.300 de lei. Au fost depistate 30 de cazuri de muncă nedeclarată, din care 18 situaţii în care persoanele prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă”, arată o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Reprezentanţii Ministerului Muncii au explicat şi care au fost cele mai frecvente deficienţe constatate în domeniul relaţiilor de muncă:

„- primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă;

– nerespectarea dispoziţiilor legale privind timpul de muncă: durata maximă, compensarea orelor suplimentare cu timp liber corespunzător sau acordarea sporului corespunzător la salariu, în cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă, respectarea timpului liber în zilele de sărbătoare legală şi acordarea repausului săptămânal, obligaţia legală de a ţine evidenţa timpului de muncă prestat de către salariaţi la locul de muncă, evidenţierea, în documentele de prezenţă, a orei de începere, respectiv de terminare a programului de muncă şi încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte”, potrivit sursei citate.

Printre cele mai frecvente deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se numără:

„-  lipsa atestatelor de examinare „in situ”, de la INSEMEX Petroşani, pentru toate instalaţiile care funcionează în mediu potenţial exploziv;

– angajatorul nu poate face dovada că echipamentul individual de protecţie (EIP) este confecţionat din materiale care nu produc descărcări electrostatice;

– nu este efectuată verificarea periodică a rezistenţei de dispersie a prizelor de pământ şi rastelele cu recipiente butelii nu aveau o legătură corespunzătoare la priza de pământ;

– nu este actualizat documentul privind protecţia împotriva exploziilor şi au fost depistate butelii fără gardă de protecţie, manipulate manual, fără capac de protecţie montat prin înfiletare;

– operatorii umplere recipiente GPL nu erau autorizaţi conform prescripţiilor tehnice PT-ISCIR, iar instruirea în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă este necorespunzătoare, în special cu privire la protecţia împotriva exploziilor;

– angajatorul nu a emis instrucţiuni scrise privind folosirea surselor de foc deschis şi fumatul la locurile de muncă şi nu deţine o evidenţă a zonelor cu risc ridicat şi specific din cadrul staţiei de distribuţie a carburanţilor;

– lipsa echipamentului individual de protecţie adecvat (ex. incălţăminte de lucru cu talpă antistatică) în cazul unor lucrători”, conchide sursa menţionată.

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Patru zodii care vor avea lumea la picioare până pe 15 aprilie. Vor fi în al nouălea cer
Capital.ro
România a pierdut cel mai mare artist. NU va mai fi nimeni ca el. Va rămâne veșnic în inimile românilor
Playtech.ro
Ajutor dublu de Paște 2025 pentru unii pensionari: bani pentru miel și cozonac, pe lângă cei 400 de lei de la Guvern
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Fost consilier al președintelui Zelenski: „România trebuie să construiască un bloc est-european ce poate rezista valurilor care vin”
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Greșeli uriașe la trezire, dimineața. Evită-le, îți strică ziua!
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Ce publicase pe Facebook românca Andreea Mottram, înainte să fie omorâtă de fiica ei adoptivă. „Problema este că...”
Cancan.ro
Cum a dat soarele, au ieșit la ÎNCĂLZIT! Vedetele au încins atmosfera în parcul Herăstrău - Nu le-a fost rusine deloc
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Apare o nouă taxă auto pentru șoferi. De când vor fi obligați să o plătească
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
MediaFlux
Pensiile, alocațiile și indemnizațiile se dau mai devreme. Data anunțată de Ministerul Muncii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Furtul de lemne! Metoda cea mai utilizată, potrivit unui activist de mediu