Rezultate Rezidenţiat 2023 Cluj, grile corecte. Peste 1.300 de medicinişti clujeni susţin examenul de intrare în rezidenţiat

Ministerul Sănătății organizează duminică, 19 noiembrie 2023, concurs național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Circa 1.350 de candidați susțin examenul național de rezidențiat, organizat de UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
Alina Costache
19 nov. 2023, 16:00
Rezultate Rezidenţiat 2023 Cluj, grile corecte. Peste 1.300 de medicinişti clujeni susţin examenul de intrare în rezidenţiat

UPDAE: Rezultate Rezidenţiat 2023 Cluj. S-au afişat grilele corecte!

Regulile de organizare a examenului din 20 noiembrie au fost publicate în Monitorul Oficial

„Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu”, potrivit metodologiei publicate în Monitorul Oficial.

Rezultate Rezidenţiat 2023 Cluj. Numărul candidaților înscriși la concurs

10.194 de studenți la Medicină din întreaga țară vor susține, pe 19 noiembrie 2023, examenul de rezidențiat. Dintre aceștia, 5.733 susțin examenul la medincină, 2.331 la medicină dentară, iar 2.130 la farmacie. Examenul se organizează în 6 centre universitare.

În București, 3.775 de studenți s-au înscris la examenul de rezidențiat. Dintre aceștia: la medicină sunt înscriși 2.077 de candidați, la medicină dentară – 945, iar la farmacie – 753.

La Cluj, 1.353 de studenți mediciniști vor susține examenul. Dintre aceștia, 708 la medicină, 284 la medicină dentară și 361 la farmacie.

La Craiova, dintr-un total de 963 de studenți înscriși la rezidențiat, 567 sunt la medicină, 170 la medicină dentară și 226 la farmacie.

La Iași s-au înscris 1751 de mediciniști. Dintre aceștia, 991 la medicină, 438 la medicină dentară, iar 322 la farmacie.

La Târgu Mureș, vor susține examenul de rezidențiat 912 candidați: 474 la medicină, 187 la medinică dentară și 251 la farmacie.

Ultimul centru universitar în care va fi susținut examenul de rezidențiat este Timișoara, unde 1.440 de studenți s-au înscris: 916 la medicină, 307 la medicină dentară și 217 la farmacie.

Când se afișează rezultatele și când se pot depune contestații

Rezultatele la rezidențiat 2023 se vor anunța după încheierea examenului, adică pe 19 noiembrie, urmând ca ulterior, după depunerea și corectarea contestațiilor, să fie afișată și ierarhia notelor.

Rezultatele la rezidențiat 2023 vor fi publicate pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro

Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se electronic.

Grila corectă se afișează pe site-ul oficial al rezidențiatului și pe site-urile universităților de medicină și farmacie organizatoare în ziua concursului, începând cu ora 16.00.

Eventualele contestații privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidați până la data de 20 noiembrie 2023, ora 16.00. Contestațiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anunțat pe site-ul universității de medicină și farmacie unde a fost susținut concursul, numai prin poștă electronică sau fax. Nu se pot depune contestații privind corectarea manuală a grilelor de concurs.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în piețe, deși e produsă în cantități industriale în România și la producători costă doar 1,5 lei un singur kilogram
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Snoop Dogg va purta flacăra olimpică prin Saint-Denis vineri, alături de Laetitia Casta și MC Solaar
MediaFlux
Vestea pentru TOȚI PENSIONARII din România. UN MILION de DOCUMENTE sunt GATA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!