PNL are lista candidaților la europarlamentare. Lucian Bode va conduce campania electorală

Partidul Național Liberal şi-a desemnat, luni, echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare din 2024. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, care a menționat și cine va conduce echipa.
Alina Costache
20 nov. 2023, 16:28
PNL are lista candidaților la europarlamentare. Lucian Bode va conduce campania electorală
PNL are lista candidaților la europarlamentare. Lucian Bode va conduce campania electorală

PNL a anunțat, luni, cine va face parte din echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Aceasta va fi coordonată de fostul ministru de Interne, Lucian Bode.

Citește și: Radu Berceanu trage un semnal de alarmă după ce PNL a ajuns pe locul 3 în sondaje: „Am mai văzut un film în care a dispărut PNŢCD şi să ştiţi că lucrurile se pot repeta”

PNL și-a anunțat lista pentru europarlamentare

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuț Stroe, a informat, după şedinţa Biroului Politic Naţional al formațiunii, că din echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare din 2024 fac parte: secretarul general Lucian Bode (şef de campanie), prim-vicepreşedinţii Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel şi Hubert Thuma.

„Aceştia sunt cei zece membri ai echipei centrale de campanie şi vor asigura structura organizatorică şi vor întocmi planul de abordare a alegerilor europarlamentare de la anul. Secretarul executiv al acestei comisii este domnul Remus Borza”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

De partea cealaltă, șef al campaniei electorale al Partidului Social Democrat va fi Mihai Tudose, cel care este și favorit pentru deschiderea listei la alegerile europarlamentare. La ședința Biroului Politic Naţional au venit și lideri ai conducerii ALDE. Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a fost numit președinte interimar al PNL.

„Astăzi s-a stabilit ca mandatul de preşedinte interimar al organizaţiei PNL Bucureşti să fie asigurat de domnul ministru Sebastian Burduja. Ulterior, vor fi stabilite modul de organizare şi paşii statutari care sunt prevăzuţi pentru a asigura o conducere funcţională a organizaţiei de Bucureşti”, a mai anunţat purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, după şedinţa care a avut loc la Parlament.

În cadrul ședinței s-a discutat și cel mai important subiect din ultima perioadă, și anume majorarea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2024. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus că se va merge mai departe cu demersurile și a adăugat că se vor majora și salariile profesorilor, așa cum s-a promis.

„Liberalii vor vota Legea pensiilor și în Camera Deputaților. Noi am reușit să mărim cu 40 la sută pensiile în trei ani. Am crescut punctul de pensie de la 1265 la 1785 și totul cu resurse sustenabile. Am vrut și trebuie sa veghem ca și acum majorările să fie sustenabile. Noi vom rămâne în aceasta Coaliție vocea rațiunii și a onestității. De unde și dialogul legat de sustenabilitate. (…) Sunt limite peste care nu vom accepta să trecem, una dintre ele este respectarea angajamentului nostru față de salariile din educație, așa cum ne-am angajat în iunie. (…) De asemenea, avem o preocupare și discutăm foarte aplicat pe măsurile care țin de Sănătate și cred că ce a ținut de CNAS s-a îndeplinit. Dar continuăm discuțiile pe întreaga problematică din Sănătate”, a spus Nicolae Ciucă în cadrul ședinței.

Citește și: Sebastian Burduja preia şefia PNL Bucureşti: ”Capitala este mai dezvoltată decât Madrid, Berlin, Copenhaga, Amsterdam”

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Cine sunt românii care vor avea pensia mărită cu 700 de lei. Ce se întâmplă până pe 15 august
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani va primi David Popovici de la statul român pentru medalia de aur câștigată la Jocurile Olimpic
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Proba masculină de triatlon amânată din cauza poluării fluviului Sena
MediaFlux
BETTY SALAM, cum n-a fost VĂZUTĂ NICIODATĂ! EXCLUSIV PAPARAZZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!