Carmen Brumă dezvăluie alimentul de post cu un conținut uriaș de proteine. Cum ne ajută să ne ținem silueta în frâu

În perioada postului, alegerile alimentare sunt foarte importante. În timp ce unele pot fi foarte nutritive, altele pot fi sărace în substanțele de care noi toți avem nevoie. Carmen Brumă vine în ajutorul celor care țin și la obiceiurile religioase, dar și la propria siluetă și sănătate.
Alina Costache
21 nov. 2023, 19:45
Carmen Brumă dezvăluie alimentul de post cu un conținut uriaș de proteine. Cum ne ajută să ne ținem silueta în frâu
Carmen Brumă dezvăluie alimentul de post cu un conținut uriaș de proteine. Cum ne ajută să ne ținem silueta în frâu

Este extrem de important să faci cele mai bune alegeri alimentare, mai ales în perioada de post, când nu mai poți avea un control atât de bun asupra nutrienților consumați, dar și să nu uiți să incluzi constant și proteine vegetale în dieta ta, întrucât ele sunt cele care îți vor garanta sațietatea.

Citește și: Minciunele pufoase de post! Rețeta delicioaselor fundițe cu care bunicile ne-au îndulcit copilăria

Alimentul foarte bogat în proteine de consumat în post

Carmen Brumă a dezvăluit un aliment cu un conținut ridicat de proteine, de post, pe care nutriționistul spune că trebuie să-l includem extrem de des în alimentația noastră, în perioadele în care renunțăm la produsele pe bază animală.

Ca să mai adăugăm niște proteină, punem deasupra fulgi de drojdie inactivă, pe care îi găsiți în supermarket sau la magazinele naturiste. Ei au un conținut foarte bun de proteine, 40 g de proteină pe 100 de grame, și au un gust de parmezan și reprezintă un ingredient foarte util pentru post”, a spus Carmen Brumă pe rețelele de socializare.

Există și două greșeli majore pe care oamenii le fac foarte des în post și care duc la acumularea de kilograme în plus. Prima se referă la lipsa proteinelor, care deseori lipsesc din farfuriile de post sau sunt prea puține. A doua greșeală este legată de lipsa fibrelor din meniul nostru zilnic, lucru care aduce cu sine mai multe consecințe neplăcute, după cum explică celebrul nutriționist.

„Iată două posibile greșeli în post, care pot duce la îngrășare:

1. Nu mănânci suficiente proteine sau nu combini corect sursele de proteine vegetală, astfel încât să aibă toți aminoacizii esențiali, iar lucrul ăsta te face să obții greu senzația de sațietate.

2. Nu mănânci suficiente fibre, ceea ce te face să ronțăi ceva, să ciugulești ceva tot timpul, iar lucrul ăsta menține secreția de insulină, iar acest lucru favorizează problemele de sănătate, iar printre acestea și kilogramele în plus”, a dezvăluit Carmen Brumă pe Facebook.

În contextul postului Crăciunului, Carmen Brumă a pregătit câteva rețete sățioase și perfecte pentru persoanele care sunt atente la siluetă. Recent, celebra antrenoare de fitness a dezvăluit o rețetă excelentă de pastă de năut, care conține toți nutrienții necesari.

„Am pentru voi o combinație sănătoasă și sățioasă pentru post care conține proteine, fibre, vitamine și minerale, o masă completă pentru această perioadă. Aveți nevoie de 400 de g de năut fiert, 2 linguri de ovăz sau hrișcă, 2-3 linguri de pastă de susan, zeamă de lămâie și puțină de mandarină, o lingură de fulgi de drojdie inactivă, sursă bună de proteină pentru vegetarieni și pentru cei care țin post, condimente, usturoiu și busuioc proaspăt. Se prepară foarte ușor. Adăugați toate ingredientele într-un bol și le mixați până când devin o pastă. La final, adăugați și niște surse bogate în vitamina C, așa cum este pătrunjelul și ardeiul gras, pentru a crește absorbția fierului care se găsește în năut, alături de proteine, calciu, acid folic și fibre”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

Citește și: Cum să nu te îngrași în post. Carmen Brumă dezvăluie greșelile pe care le fac românii: „Acest lucru favorizează problemele de sănătate”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?