Răsturnare de situație în dosarul exploziei de la Crevedia! Bărbatul a subliniat miercuri că tragedia de la Crevedia a fost un simplu accident de muncă și că vinovați de urmările catastrofale de după explozie sunt oamenii.
”Când am ajuns la Crevedia, era un haos, oamenii nu erau evacuați, se aflau în proximitatea locului unde explodase“, a declarat Ionuț Doldurea.
Adrian Cuculis, avocatul administratorilor firmei care deține stația GPL din Crevedia a transmis că Ionuț Doldurea dă vina pe morți la adresa cărora aduce acuzații grave.
„Doldurea, administratorul societății, face acuzații grave si dă vina pentru morții din Crevedia, pe șoferii de cisterne si pe autorități. Printre altele, administratorul a recunoscut faptul că din 2015 au fost folosite pompe neomologate, fapte constatate și de pompieri în 2020”, a transmis avocatul.
Pe 26 august a avut loc o explozie puternică la o stație GPL din Crevedia. Șase persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite. Primarul PSD din Crevedia, Florin Petre, a declarat atunci că nu știa că firma de GPL funcționa în continuare, deși nu mai avea autorizație de mediu, și că oamenii care stăteau lângă depozit, care au fost afectați de explozie, nu au făcut nicio sesizare la primărie.
Întrebat cine este vinovat de tragedie, Petre a răspuns: „Patronul firmei”, adică Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, tot de la PSD. Petre a susținut că firma avea autorizații de construcție și că stația a fost construită înainte ca el să devină primar.
În urmă cu câteva zile, reprezentanţii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale au anunţat că Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 28 august – 31 octombrie, 5.640 de controale la angajatorii care desfăşoară activităţi de depozitare şi comercializare a carburanţilor auto tip GPL, în urma cărora au fost aplicate 4.143 de amenzi în valoare totală de 4.177.300 de lei.
„Amenzi de peste 4.000.000 de lei date angajatorilor care desfăşoară activităţi de depozitare şi comercializare a carburanţilor auto tip GPL. Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 28.08 – 31.10.2023, 5.640 de controale în urma cărora s-au aplicat 4.143 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.177.300 de lei. Au fost depistate 30 de cazuri de muncă nedeclarată, din care 18 situaţii în care persoanele prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă”, arată o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.