Nicolae Ciucă, despre posibilitatea ca Eduard Hellvig să deschidă lista PNL pentru europarlamentare: „E un om valoros politic. Pentru dumnealui ușa partidului e permanent deschisă”

Șeful PNL, Nicolae Ciucă, spune că nu au fost stabiliți încă candidații pentru alegerile europarlamentare, dar că e convins că PNL va reuși să fie deasupra tuturor celorlalte partide.
Alina Costache
23 nov. 2023, 22:16
Nicolae Ciucă, despre posibilitatea ca Eduard Hellvig să deschidă lista PNL pentru europarlamentare:

Întrebat dacă PNL a decis cine deschide lista pentru europarlamentare, Nicolae Ciucă a explicat că în BPN-ul din noiembrie a fost stabilită echipa de campanie, iar în perioada următoare se vor lua decizii și în privința candidaților pentru europarlamentare.

Nicolae Ciucă a răspuns și la zvonurile că Eduard Hellvig, fostul șef al SRI, ar putea deschide lista PNL pentru europarlamentare. „Cu domnul Hellvig am lucrat foarte bine, îl apreciez foarte mult, e un om valoros politic. Îl știm cu toții foarte bine. Pentru noi și pentru dumnealui ușa partidului e permanent deschisă. Dar nu am stabilit încă niciun candidat”, a precizat șeful liberalilor.

Citește și Marcel Ciolacu susţine că scandalul vaccinurilor de un miliard de euro este doar începutul. „E una dintre afacerile mari, mai sunt şi altele”

„Obiectivul pentru europarlamentare e, de asemenea, în analiză. La BPN de la Sinaia am lăsat fiecărui lider de filială să facă propria analiză, urmând ca după 4 decembrie să ne revedem și să facem analiza pentru fiecare filială în parte”.

Peste sau sub AUR la europarlamentare?

„Sub scut. Asta înseamnă că suntem învingători”, a spus ferm Ciucă.

„Deasupra tuturor. PNL are capacitate, are resursă umană, a demonstrat-o și la alegerile trecute când a obținut cel mai mare scor și sunt convins că și acum vom avea aceeași abordare și vom avea o echipă care să-și poată asumă obiective importante”.

Nicolae Ciucă a spus că nu se teme de sondajele care arată PNL ca fiind al treilea partid în preferințele electoratului.

„Sondajele sunt o poză de moment și reflectă o anumită percepție și o anumită stare a electoratului. Noi am avut sondaje în ultima perioadă de timp… PNL nu a fost cotat sub AUR în niciun sondaj. Trebuie să recunoaștem că guvernarea erodează, indiferent de partid. Toate aceste măsuri pe care a trebuit să le luăm au fost în conformitate cu situațiile pe care le-am avut”.

Citește și Cotă unică sau impozit progresiv? Nicolae Ciucă: „Nu suntem pregătiți de impozitare progresivă, nu există suportul tehnic”

Klaus Iohannis vă ajută sau vă încurcă?

„E președintele României. A fost președintele PNL. A fost ales de cetățenii României cu un procent mare. Între ceea ce înseamnă partea aceasta de a cântări … președintele Klaus Iohannis a ajutat în tot acest ansamblu ca PNL să aibă o politică externă cât se poate de aplicată.

Va fi Iohannis în campania PNL?

„Cu domnul președinte vorbim elemente strict instituționale, nu politică. Nu va fi în campania PNL”.

Ați votat la referendumul pentru familie?

„Da. PNL e un partid istoric și valorile lui sunt foarte bine definite. Familia, credința și iubirea pentru patrie. Am votat pentru familia tradițională”.

E necesar să schimbăm Constituția în acest sens?

„Românii, la referendumul acela, s-au exprimat. Nu e nevoie să schimbăm Constituția”.

Credeți că Putin va câștiga în Ucraina?

„Nu am o temere, dar sper ca Ucraina să nu piardă. Lupta împotriva unei forțe care i-a invadat teritoriul. Dacă Ucraina va fi învinsă nu știm niciunii dintre noi ce urmează, care e viitorul geopolitic. Sunt încrezător că Ucraina, așa cum a demonstrat până acum că are spirit, tărie de caracter, soldați și cetățeni motivați să-și apere patria, cu sprijinul acordat de Occident, e de discutat..”.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Coaliția va discuta calendarul alegerilor prezidențiale joi la ora 9:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?