EXCLUSIV Alexandru Nazare, fostul ministru al finanțelor, dat afară de Florin Cîţu pentru că a refuzat să semneze contractul pentru vaccinuri. „Nu era o achiziție justificată”

Alexandru Nazare, care a fost demis din funcție pentru că a refuzat să semneze contractul de un miliard de euro pentru achiziționarea de vaccinuri, a explicat motivele deciziei sale. Potrivit fostului ministru de finanțe din Guvernul Cîțu, la momentul respectiv, achiziția nu era justificată, lipsind elemente care să o susţină.
Filip Stan
23 nov. 2023, 22:02
EXCLUSIV Alexandru Nazare, fostul ministru al finanțelor, dat afară de Florin Cîţu pentru că a refuzat să semneze contractul pentru vaccinuri.
EXCLUSIV Alexandru Nazare, fostul ministru al finanțelor, dat afară de Florin Cîţu pentru că a refuzat să semneze contractul pentru vaccinuri. "Nu era o achizițioe justificată

Alexandru Nazare, fostul ministru al finanțelor, dat afară de Florin Cîţu pentru că a refuzat să semneze contractul pentru vaccinuri. „Am explicat la scurt timp ce s-a întâmplat. E foarte ușor. Nu era o achiziție justificată, nu existau elemente care să susțină achiziția. Nu a fost ședință de guvern pe vreun subiect să nu am intervenție legată de vaccinuri. Le-am spus că nu se justifică numărul de doze, elementele justificative, modul în care se fac plățile. I-am solicitat să facem plățile din fonduri europene, nu din buget. Nu a existat un răspuns, cred că răspunsul l-ați văzut public. Nu vreau să vorbesc despre vreo condiționare. Există observațiile mele. Ideea este că aceste fundamentări financiare ale unui act normativ trebuie luate mult mai în serios. Absența unui aviz de la Ministerul de Finanțe trebuie luată în calcul”, a declarat Alexandru Nazare la România TV.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă: „Florin Cîţu îşi va da demisia din grupul PNL de la Senat”. Fostul premier va deveni senator neafiliat după scandalul vaccinurilor

Fostul ministru a subliniat că nu a fost ascultat nici de premierul Florin Cîțu, nici de ministrul sănătății, Vlad Voiculescu. alexandru Nazare a evidențiat că intervențiile sale au vizat numărul de doze, justificarea financiară și modalitatea de plată, subliniind necesitatea plăților din fonduri europene. Demiterea lui Alexandru Nazare a stârnit polemici în contextul achizițiilor de vaccinuri, iar dezvăluirile sale aruncă lumină asupra discrepanțelor interne cu privire la această decizie controversată.

Citeşte şi: Victor Ciutacu îi face praf pe autorii tunului de un miliard de euro. „Aţi învăţat versurile capodoperei La Chilia-n port?”

DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în dosarul vaccinurilor anti-COVID. Prejudiciul este de 1 miliard de euro. „În conformitate cu prevederile constituționale și legale, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României și Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de trei persoane, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea”, a transmis DNA.

Procurorii anticorupție au cerut începerea urmăririi penale față de cei trei pentru că „la data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării și distribuției vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziția unor opțiuni viabile de vaccinuri și care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziție anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre”.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Medic de la Spitalul Fundeni, amenințări cu pistolul în trafic
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
74,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, un procent în scădere față de anii anteriori
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?