Mircea Geoană aruncă bomba despre candidatura la alegerile prezidențiale: „Mă opreşte lumea pe stradă să mă întrebe”

Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, a spus, legat de o candidatură la prezidențiale din 2024, că urmează să ia o decizie în acest sens după ce termină mandatul de la NATO, care e până în octombrie 2024.
Filip Stan
24 nov. 2023, 17:48
Mircea Geoană aruncă bomba despre candidatura la alegerile prezidențiale:

„Mă opreşte lumea pe stradă şi mă întreabă dacă o să candidez şi le spun sincer că nu ştiu, am o treabă de făcut. După ce termin acolo mai discutăm şi vedem ce facem”, a spus Mircea Geoană.

„Eu sunt un om care deja este vaccinat cu politica românească şi sunt un om mult mai circumspect faţă de ce înseamnă politică românească. Că am un interes imens faţă de România şi faţă de bătălia pentru viitorul României în ceea ce scriu în carte este altceva. (..) Am toată libertatea să-mi fac datoria profesionist până în ultima zi de mandat la NATO. Aşa este corect, aşa este moral, aşa este profesional. Nu fac niciun fel de derogare de la această regulă. După ce termin la NATO, ne mai întâlnim, mai discutăm”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

Citește și Marcel Ciolacu, neimpresionat de sondajele care-l indică pe Mircea Geoană favorit la prezidențiale: „Uitați de domnul Geoană. Nu cred în ciorbe reîncălzite”

Geoană a fost întrebat cât va dura mandatul său ca secretar general adjunct al NATO. „Noi avem contract de trei ani de zile, inclusiv secretarul general. Şi a tot fost prelungit, acum este al zecelea an. Şi va pleca în septembrie. Eu am o prelungire de un an şi de încă un an faţă de contractul iniţial, deci probabil că am făcut destul de bine dacă m-au rugat să mai stau. Şi, în mod normal, am contract până prin octombrie, când se fac cinci ani. Deci se poate termina mai repede, nimeni nu te ţine legat de glie. Dar contractul meu este până în octombrie”.

„Este un proces care aparţine exclusiv aliaţilor, inclusiv poziţia mea. Eu nu sunt doar primul om din Est care ocupă jobul acesta, sunt primul politician care ocupă jobul numărul doi. De aceea nu-mi este indiferent procesul de selecţie a noului secretar general. Am lucrat cu Jens Stoltenberg ca doi prieteni foarte buni – ne şi ştiam foarte bine din politică. Am un pasaj în carte unde povestesc cum s-a întâmplat întâlnirea noastră de la NATO când m-a recrutat şi mi-a dat jobul acesta”, a spus el.

Citește și Cotă unică sau impozit progresiv? Nicolae Ciucă: „Nu suntem pregătiți de impozitare progresivă, nu există suportul tehnic”

„Am foarte, foarte multă grijă faţă de organizaţia pe care o slujesc. Este foarte importantă şi de aceea o să iau împreună cu secretarul general, eventual cu noul secretar general, decizia potrivită la momentul potrivit. Mă opreşte lumea pe stradă şi mă întreabă dacă o să candidez şi le spun sincer că nu ştiu, am o treabă de făcut. După ce termin acolo mai discutăm şi vedem ce facem”, a completat Geoană.

Spynews
Edi Iordănescu se întoarce în Germania, după Euro 2024. Va mai antrena sau nu Echipa Națională de Fotbal a României
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a semnat
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Codul Rutier a fost modificat! Se aplică noi amenzi în aceste situații!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Câți bani va încasa România pentru parcursul de la Euro 2024. Suma colosală cu care s-a întors acasă Echipa Națională de Fotbal
Spynews
Star Matinal. Ioana și Ilie Năstase s-au despărțit? Soția fostului tenismen s-ar fi întâlnit cu Nick Rădoi / VIDEO
Evz.ro
Cultura care îi umple de bani pe români. Se poate face o avere frumoasă
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată: Daniel Fenechiu „Sunt convins că sunt dificultăți, pentru că în momentul de față este și un proces de informatizare al Casei Naționale de Pensii”
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Captură impresionantă în Portul Constanța: 7.000 de perechi de pantofi sport contrafăcuți, confiscate
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!