Victor Ponta, despre fuga lui Cătălin Cherecheș: ”Suntem toți de acord că statul român a reușit să se mai facă încă o dată de râs”

Fostul premier Victor Ponta a vorbit, sâmbătă seara, la România TV, despre fuga din țară a lui Cătălin Cherecheș. Edilul de Baia Mare a plecat din țară înainte de a fi condamnat definitiv la ani de închisoare pentru luare de mită.
Filip Stan
25 nov. 2023, 23:29
Victor Ponta, despre fuga lui Cătălin Cherecheș: ”Suntem toți de acord că statul român a reușit să se mai facă încă o dată de râs”

Cu câteva ore înainte să fie condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție, Cătălin Cherecheș s-a folosit de doi taximetriști pentru a fugi din România în Ungaria. La graniță a prezentat pașaportul unui nepot care îi seamănă foarte bine.

„Suntem toți de acord că a reușit statul român să se mai facă încă o dată de râs. De Cherecheș știa toată lume că urmează să i se dea decizia. Avea control judiciar. Suntem în filme cu Stan și Bran.

E un caz mediatizat, după cazul cu socrii. Dacă o persoană cunoscută despre care șetie că are o condamnare depinde de un polițist care stă în gheretă. Nu era treaba SRI-ului.

Dacă eram în Schengen, chiar că nu-l oprea nimeni. O să intrăm în Schengen când n-o să mai fie Schengen-ul.

Eu nu cred că problema e la un polițist din gheretă.

Eu cred că la Justiție și la MAI există o listă cu persoanele care urmează să fie condamnate și care au posibilități materiale să plece.

La un moment urmează să fie extrădat din Italia, dar de râs, ne-am făcut de râs”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Citește și: Mărturia șoferului care l-a dus pe Cătălin Cherecheș la Satu Mare. ”A venit în fugă, a urcat sus, după care mi-a făcut semn să mă duc și mi-a scris pe parbriz «Satu Mare»”. De acolo a fugit din țară cu actele unei rude

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv, vineri, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Curtea de Apel Cluj a respins apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

Polițiștii nu l-au găsit acasă pe primarul Cătălin Cherecheș, vineri dimineață, după ce condamnarea la 5 ani de închisoare a rămas definitivă. El a fost dat în urmărire națională și ulterior s-a emis și un mandat european de arestare pe numele său.

Cătălin Cherecheș a fugit din țară vineri dimineață, trecând granița la ora 7.49 prin punctul de trecere cu Ungaria, vama Petea. A iesit din țară într-un taxi, edilul aflându-se pe scaunul din dreapta față. Pentru a ieși din țară s-a folosit de actele de identitate ale unui nepot de-al său care locuiește în vestul Europei.

Citește și: Momentul în care primarul Cătălin Cherecheș fuge din țară. Imagini surprinse de camerele de supraveghere. Șeful Poliţiei de Frontieră, schimbat din funcție

„Cherecheș Cătălin a ieșit din țară prin frontiera cu Ungaria prin punctul de trecere Petea, la ora 7.49, folosind o altă identitate, aparținând unei rude, o persoană de sex masculin”, a anunțat inspectorul general al Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, precizând că este vorba despre o persoană care seamănă cu primarul din Baia Mare.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'