Credincioşii au venit cu scăunele, pături şi mâncare, aşteptând să ia apă sfinţită, tămăduitoare de boli trupeşti şi sufleteşti, convinşi fiind că, la Brăila, se află un izvor cu proprietăţi miraculoase, unic în toată România, informează Agerpres.
Izvorul a fost deschis joi noapte, după ce un sobor de preoţi a sfinţit apa izvorâtă de sub Sfântul Altar, care a fost strânsă de oamenii parohiei în cinci căzi a câte 1.000 de litri fiecare şi 500 de sticle de doi litri şi pusă la dispoziţia enoriaşilor.
Având în vedere că oamenii sosiţi din alte judeţe urmau să îşi petreacă ore întregi la rând, în timpul nopţii, parohia „Buna Vestire” a pregătit pentru aceştia pachete cu mâncare, cozonac şi ouă şi un cort în curtea bisericii, unde să se poată adăposti dacă vremea va fi nefavorabilă.
O sută de jandarmi au fost mobilizaţi în zonă pentru a asigura ordinea şi pentru a ajuta miile de credincioşi să ajungă la Izvorul Tămăduirii, în care şi-au pus atâtea speranţe de vindecare.
Biserica „Buna Vestire”, ridicată pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, este vestită în întreaga lume pentru apa sfinţită din izvorul tămăduitor, situat la 12 metri adâncime, sub Sfântul Altar, motiv pentru care, în fiecare an, de Izvorul Tămăduirii, Brăila devine centrul creştinismului răsăritean.