Alexandru Rafila, reacție furibundă la adresa managerului spitalului din Murgeni: „Nu ar trebui să mai rămână în funcție”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a reacționat dur față de neglijența arătată de managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, unde trei oameni au murit și alte câteva zeci se află și acum în spital.
Alina Costache
27 nov. 2023, 09:08
Alexandru Rafila, reacție furibundă la adresa managerului spitalului din Murgeni: „Nu ar trebui să mai rămână în funcție”
Alexandru Rafila, reacție furibundă la adresa managerului spitalului din Murgeni: „Nu ar trebui să mai rămână în funcție”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a reacționat dur față de cazul de la spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unde trei pacienți au murit şi alți 29 au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară de la o pomană primită în unitatea medicală.

Citește și: Rafila, despre pacienții Spitalului Murgeni intoxicați după ce au mâncat pește primit de pomană de la o mănăstire: Managementul spitalului răspunde întotdeauna pentru modul de administrare a hranei

Alexandru Rafila, virulent față de directorul spitalului Murgeni

Autopsiile celor trei oameni morţi de la spitalul de Psihiatrie din Murgeni, după ce au mâncat peşte pangasius de la o mânăstire, sunt gata,  rezultatele fiind deja trimise procurorilor. În spital sunt şi acum internaţi 29 de oameni care au simptome de toxiinfecţie alimentară, iar procurorii încearcă să afle de la ce a pornit totul.

Între timp, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a dat semnalul demiterii managerului unitpții medicale, Ionel Carp, însă decizia îi aparţine primarului orașului Murgeni, deoarece unitatea sanitară se află în subordinea sa.

„Această neglijență a dus la apariția unei îmbolnăviri la mai mulți dintre pacienți și chiar la decesul unora dintre ei. (…) Nu s-a confirmat cauza, dar în mod evident că a existat un sindrom digestiv cu grețuri, cu vărsături, care a urmat consumului unor alimente. Deci eu înțeleg că nu s-a decelat agentul sau se caută în continuare, dar până la urmă examenul medico-legal va confirma pentru fiecare dintre acești pacienți cauza decesului, iar probabilitatea ca această cauză a decesului să fie legată de consumul de alimente este foarte mare”, a spus Alexandru Rafila, sâmbătă, în cadrul unei declarații de presă, potrivit vremeanoua.ro.

Între timp, comerciantul care a vândut peştele pangasius exclude posibilitatea ca marfa lui să fi cauzat moartea pacienţilor. Omul susține că sursa de infectare a peștelui nu a provenit de la el, dat fiind faptul că a vândut acest tip de pește în cantități mari şi la mânăstire, dar şi altor persoane, şi nimeni nu a acuzat vreo neplăcere. De asemenea, fiecare vânzare a avut loc în mod legal, cu factură.

„Este vorba, probabil, despre materia primă, despre peștele care a fost cumpărat de la un procesator sau de la un distribuitor, nu știu exact ce calitate avea acea persoană. Agenția Națională Sanitar-Veterinară are mecanisme prin care poate să emită astfel de alerte, dar nu avem, până în momentul de față, niciun rezultat toxicologic, de exemplu, sau microbiologic care să justifice așa ceva. Încă se caută în aliment și în probele biologice de la pacienți, eventualul agent care a dus la îmbolnăviri și la decesul a trei persoane”, a adăugat ministrul Rafila în acest sens.

Rezultatele autopsiei vor releva adevăratul motiv pentru care cei trei pacienți au murit. De asemenea, și analizele celor aproape 30 de oameni aflați și acum în spital vor arăta de la ce a pornit boala. În cauză s-a deschis un dosar pentru ucidere din culpă şi urmează ca oamenii legii să afle cine se face vinovat de toate cele întâmplate.

Citește și: Ce conține peștele pangasius, consumat de pacienții spitalului Murgeni. Poate face mai mult rău decât bine

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!