Ea este Maria, mama eroină care s-a înrolat în Armata Română la 42 de ani! „Sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”

România este o țară plină de oameni valoroși care fac cinste societății, iar printre aceștia se numără și Maria, mamă a patru copii, care la vârsta de 42 de ani a decis să îmbrace haina militară. Cea care i-a fost muză a fost chiar fiica ei, elevă la Colegiul Național Militar din Craiova.
Alina Costache
29 nov. 2023, 12:02
Ea este Maria, mama eroină care s-a înrolat în Armata Română la 42 de ani!
Ea este Maria, mama eroină care s-a înrolat în Armata Română la 42 de ani!

Ea este Maria, mama eroină care s-a înrolat în Armata Română la 42 de ani! Maria Cioruță este din Alba Iulia, iar timp de 18 ani a locuit în Italia. Însă, dorul de casă a făcut-o să revină pe meleagurile natale, unde s-a stabilit definitiv în anul 2017.

Citește și Militar rănit grav într-un accident feroviar în Constanța. Trafic rutier oprit pe DN 2A după ce bucăți din mașină au căzut de pe pod pe șosea

Ea este Maria, mama eroină care s-a înrolat în Armata Română la 42 de ani!

După ce foarte mulți ani s-a dedicat soțului și celor patru copii ai săi, în 2023, Maria a decis că este momentul să facă ceva și pentru ea. Așa că a decis să își schimbe cariera și s-a înrolat în Armata Română.

Cea care a inspirat-o să îmbrace haina militară a fost fiica sa care este elevă la Colegiul Național Militar din Craiova.

„Sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”, a declarat Maria, după ce a devenit militar cu acte în regulă.

Povestea impresionantă a Mariei Cioruță a devenit cunoscută, după ce reprezentanții MApN, impresionați de curajul și de determinarea acesteia au decis să o facă publică pe rețelele de socializare.

„Mă numesc Maria Cioruța, am 42 de ani, sunt din Alba Iulia și sunt mama a 4 copii. Anul acesta am ales să mă înrolez în armată. În 1999 am plecat în străinătate unde am rămas până în anul 2017, când împreună cu soțul am decis să ne întoarcem definitiv în țară. Chiar dacă am stat 18 ani în Italia, pentru noi România a reprezentat întotdeauna cuvântul „acasă”. După o perioadă destul de lungă în care m-am dedicat complet familiei, am simțit nevoia de a dedica timp și carierei.

Faptul că fiica mea urmează colegiul militar din Craiova m-a apropiat de sistemul militar, pe care întotdeauna l-am admirat, dar nu cred ca aș fi avut curajul dacă ea nu ar fi deschis acest drum. Bineînțeles că fără susținerea familiei nu aș fi putut sa fac această alegere.

Perioada de instrucție a fost și încă este una intensă, deoarece trecerea de la viața civilă la cea militară presupune adaptarea la un program strict, la a purta uniforma și bocanci pe tot parcursul zilei, la cunoașterea armamentului și executarea tragerilor. Am reușit să trecem peste toate datorită instructorilor, o echipa de profesioniști și de oameni dedicați, care ne-au susținut pas cu pas, ne-au înțeles, ne-au încurajat și ne-au ajutat să ne depășim limitele.

Pentru fiica mea, dragostea față de haina militară a fost un sentiment care a crescut pas cu pas, ea urmând gimnaziul în cadrul Seminarului teologic ortodox din Alba Iulia, care este situat chiar în spatele liceului militar. Cred că a petrecut cei 4 ani trăgând cu ochiul peste gard.

Să ne găsim amândouă în uniformă într-o zi atât de importantă ca cea în care eu am depus Jurământul militar a fost un moment emoționant și sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”, se arată în postarea publicată de MApN.

Citește și Anunţ de ultimă oră al ministrului apărării despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Angel Tîlvăr: „Chemarea la arme, posibilă în stare de asediu”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!