Ministrului Justiției, Alina Gorghiu, prima reacție după capturarea lui Cătălin Cherecheș: „Justiţia se va face până la capăt”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a avut o primă reacție, miercuri, după prinderea lui Cătălin Cherecheș de autoritățile din Germania.
Filip Stan
29 nov. 2023, 16:05
Ministrului Justiției, Alina Gorghiu, prima reacție după capturarea lui Cătălin Cherecheș:

Alina Gorghiu spune că acest caz e o lecție pentru toți cei care cred că pot să se sustragă de la executarea pedepselor cu închisoarea.

„Acest caz cred că a a fost o lecţie pentru toţi cei care cred că se pot sustrage de la executarea efectivă a pedepselor, la închisoare în sistemul penitenciar din România. Această persoană, aşa cum bine ştiţi, a fost condamnată pentru fapte de corupţie la 5 ani cu executare, a fost identificată şi găsită de organelle poliţieneşti şi arestată pe teritoriul Germaniei, stat membru al UE, ca atare, putem vorbi despre cooperarea judiciară în materie penală, în acest moment, care este esenţială în predarea domnului Cherecheş autorităţilor din România”, a spus ministrul Justiţiei.

Citește și Cătălin Cherecheș avea un act de identitate italian pe numele lui și peste 3000 de euro cash când a fost prins în Germania

Alina Gorghiu a precizat că ”Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu partenerii, au făcut o treabă bună şi arată faptul că fugarii sunt o prioritate pentru statul român”. ”Justiţia se va face până la capăt”, a menţionat ea.

Ministrul Justiţiei a precizat că „în continuare se va urmări procedura simplificată de punere în aplicare” a mandatului european de arest în cazul lui Cherecheș.

Cătălin Cherecheş a fost arestat în Germania. Pe numele fugarului primar din Baia Mare – dat în urmărire generală – se va menține pedeapsa inițială de 5 ani de închisoare cu executare, potrivit deciziei Curții de Apel Cluj.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional”, precizează IGP.

Cătălin Predoiu aruncă bomba despre rănile de pe fața lui Cătălin Cherecheș! ”Dacă omul a fugit, s-o fi lovit în această fugă”

Edilul a încercat să fugă din Germania. Acesta a mers cu o mătușa cu mașina, cu aproximativ 200 de km la oră. Cei doi au ajuns la o gară și încercau să scape de masină si eventual să ia un taxi.

„Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin. De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, a spus Cătălin Predoiu.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Țara unde merg din ce în ce mai mulți turiști. Are munți spectaculoși și lacuri impresionante, prețuri mici, dar e considerată cea mai periculoasă din lume
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Dictatorul ahtiat după lux. Obiectele fabuloase purtate de Kim Jong Un
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adio, maestre! A murit actorul cu voce ca de înger: O zi pe care nu doream să o trăiesc
StirileBZI
Cei care cumpără de pe Temu sau Shein vor plăti taxe mai mari! Comanda trebiie să fie mai mare de 750 de lei!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Noi trageri Loto cu premii semnificative în joc
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Insula Cailor” de la Galați, „sălașul piraților” de la Dunăre, de zeci de ani ostrov al cailor sălbatici