Atenție români! Puteți rămâne fără bani în conturi. Anunțul îngrijorător al CEC Bank

CEC Bank, una dintre cele mai importante bănci din România, a emis un avertisment important pentru clienții săi. Aceștia sunt atenționați că în această perioadă a sărbătorilor de iarnă riscul de înșelătorii online este ridicat.
Filip Stan
04 dec. 2023, 23:38
Atenție români! Puteți rămâne fără bani în conturi. Anunțul îngrijorător al CEC Bank
Atenție români! Puteți rămâne fără bani în conturi. Anunțul îngrijorător al CEC Bank

CEC Bank a emis un avertisment import5ant pentru clinții săi. Recomandările insitituției financiare vin într-un moment în care tranzacțiile online cresc semnificativ în perioada sărbătorilor. Clienții sunt îndemnați să fie extrem de precauți și să urmeze sfaturile băncii pentru a evita orice potențiale neplăceri de sărbători.

Citește și: Anunț mare pentru șoferii din România: când va intra CEC Bank în piața polițelor RCA

Cum să nu ne pierdem banii din conturi, avertismentul CEC Bank

CEC Bank atrage atenția asupra unor metode de înșelăciune care pot duce la pierderea banilor din conturile bancare. Aceste metode includ folosirea de mesaje false care imită comunicările oficiale ale băncii. Hackerii utilizează adesea semnăturile băncilor pentru a obține acces la cardurile și conturile clienților. În acest context, banca le recomandă clienților să nu acceseze niciun link sau să deschidă documente care nu par a fi oficiale și sigure.

Frauda online sau phishing-ul este o modalitate de păcălire a victimelor cu scopul de confirmare/colectare de date sau de a obține bani ilegal. Este important să fim vigilenți deoarece putem primi aceste mesaje prin diverse canale, de la e-mail, SMS, rețele sociale, apeluri telefonice de la persoane care pretind a fi angajați ai băncii sau intermediari din partea băncii sau a altor instituții renumite.

De asemenea, clienții sunt sfătuiți să nu dea curs mesajelor suspecte, indiferent de forma sub care le primesc. Banca amintește că nu va contacta niciodată clienții pentru a cere să confirme userul și parola. Se menționează însă că va cere date personale pentru a confirma identitatea atunci când contactați banca. Banca recomandă clienților să fie vigilenți la emailuri, mesaje și atașamente. În plus, trebuie să aibă grijă la informațiile sensibile, cum ar fi datele cardului bancar. De asemenea, tranzacțiile suspecte nu trebuie confirmate.

„Atenție la emailuri și mesaje: Verifică expeditorul – vei descoperi că adresele de email doar seamănă și nu sunt cele oficiale. Fii atent la greșeli de redactare frecvente în cazul phishing-ului; Atenție la atașamente: Evită să accesezi link-uri sau atașamente din e-mail-uri suspecte. Folosește o soluție de securitate (antivirus) actualizată; Protejează-ți datele: Nu transmite nimănui datele cardurilor tale: număr card, CVV, PIN, useri și parole. Nu confirma tranzacții cu cardul pe care nu le-ai inițiat tu”, transmite CEC Bank pe pagina sa.

Citește și: Suma maximă pe care un român o poate scoate de la bancomat într-o zi. Limitele impuse de BCR, BRD, BT, Raiffeisen, ING sau CEC

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Orașul turistic pe care românii trebuie să-l evite. Deși în 2023 s-a aflat pe locul 8 în topul destinațiilor de vacanță, astăzi a ajuns o dezamăgire: ”Este un fel de Ferentari”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
S-a aflat ce salariu primește Prințul William al Marii Britanii. Câți bani câștigă lunar fiul Regelui Charles
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bilanțul morților în urma alunecării de teren din Etiopia a crescut la 257
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!