UPDATE Danemarca vs România 39:23 (21:10)! Extrem de încrezătoare după două victorii categorice cu Chile şi Serbia, care au făcut ca România să aibă cea mai bună medie de goluri marcate după două etape, 40,5 goluri pe meci, echipa lui Florentin Pera a abordat cu aşteptări mari meciul cu Danemarca, jucat în faţa fanilor danezi, în ultimul meci al turului preliminar, în Jyske Bank Boxen, din Herning.
Danemarca ştia că startul lent împotriva Serbiei i-a creat mari probleme în meciul de deschidere al Campionatului Mondial, prin urmare, echipa lui Jesper Jensen ştia foarte bine că are nevoie de un start puternic împotriva României şi a trecut în avantaj de 4:1, graţie unei apărări agresive, forţându-l pe Florentin Pera să ia un time-out la începutul meciului, după nici cinci minute.
Time-out-ul a dat roade pentru România, care a egalat scorul, 4:4, dar Danemarca şi-a revenit, după ce vedeta Kristina Jorgensen a intrat în meci, iar Danemarca s-a desprins la două goluri, 7:5.
România a anulat acest avantaj, egalând la 7:7, dar a fost ultima dată când scorul a fost egal.
Linia de 9 metri a României a marcat doar două goluri din 10 aruncări la finalul primei reprize, ceea ce a determinat Danemarca să se apere avansat şi să blocheze atacul României pe zona interilor şi a pivotului. Mai mult, portarul Sandra Toft a dat o mână de ajutor consistentă, primind doar două goluri în ultimele 15 minute ale primei reprize.
Cu o eficienţă ofensivă de 72%, Danemarca a livrat un ultim sfert de oră impecabil în prima parte a meciului, tricolorele pierzând reperele şi făcând prea multe greşeli, atât ofensiv, cât şi defensiv.
Intermediarul de 12:2 a Danemarcei din finalul primei reprize a fost momentul crucial al meciului, România nemaiavând răspuns în atac, unde portarul Sandra Toft a avut 46% eficienţă la intervenţii, dublată de Althea Reinhardt, cu 83% eficienţă până în minutul 45.
Pe final, înainte de ultimul sfert de oră, Danemarca avea un avantaj de 30:17, care s-a transformat în cele din urmă într-o victorie la 16 goluri pentru echipa lui Jesper Jensen, care şi-a confirmat astfel statutul de favorită la titlu la această ediţie a Campionatului Mondial. În schimb, aceasta a fost a treia cea mai drastică înfrângere a României din istoria competiţiei, recordul fiind stabilit în Brazilia 2011, când a suferit un eşec la 19 goluri în faţa Franţei.
Cu trei victorii în trei meciuri, Danemarca s-a calificat fără probleme în turul principal, unde porneşte cu patru puncte în cont, tot atâtea câte are Germania, cele două formaţii europene părând a fi favorite la obţinerea unui loc în sferturile de finală.
România şi Polonia vor avea câte două puncte în Grupa a III-a, formaţia lui Florentin Pera trebuind să treacă peste această înfrângere pentru a-şi atinge obiectivul, un loc în sferturile de finală, mai ales că Cristina Neagu pare a fi pregătită să revină în lot, după ce a lipsit în toate cele trei meciuri din turul III preliminar.
România joacă în primul meci al grupelor principale în compania Germaniei, joi, de la ora 19.00.
Digi Sport LIVE VIDEO Danemarca – România online streaming. Naționala de handbal feminin a României are un start foarte bun la Campionatul Mondial 2023.
România și Danemarca s-au mai înfruntat de 13 ori până acum în meciuri oficiale. Cele mai recente confruntări au avut loc în martie anul trecut, în preliminariile Campionatului European 2022, când danezele s-au impus cu 32-27 și 35-28.
România – Danemarca, 21:30, în direct pe DGS 1, la Campionatul Mondial de handbal feminin
România va juca în această seară, de la ora 21:30, ultimul meci din grupa E de la Campionatul Mondial din 2023. „Tricolorele” vor înfrunta Danemarca, cel mai dificil adversar din această fază a competiției, o echipă cu pretenții la medalii.
Digi Sport LIVE VIDEO Danemarca – România online streaming. Naționala pregătită de Florentin Pera este deja calificată în grupele principale, astfel că meciul cu Danemarca e foarte important. Româncele vor da un prim test de foc la acest turneu final, iar victoria este foarte importantă pentru că, dacă se impun în fața danezelor, vor merge în faza următoare cu 4 puncte. În cazul unui eșec, „tricolorele” vor merge mai departe cu două puncte, iar dacă meciul se va termina la egalitate, ambele echipe vor avea câte 3 puncte în grupele principale.
În precedentele partide, România le-a învins fără emoții pe Chile (44-19) și Serbia (37-28), danezele urmând a fi primul adversar important de la Mondial. Echipa la care evoluează doar jucătoare legitimate la formații din Champions League a obținut în primele meciuri două victorii, 25-21 cu Serbia și 46-11 cu Chile.
Ion Țiriac, reacţie dură în cazul Simona Halep: „E condamnată la moarte!”
În prima partidă din cadrul competiției, România a trecut fără drept de apel de Chile, scor 44-19. A urmat apoi succesul fără probleme cu Serbia, scor 37-28. ”Tricolorele” au prestat un joc entuziasmant și merg în grupele principale cu cel puțin două puncte.
De cealaltă parte, Danemarca a trecut de Serbia, scor 25-21, iar apoi s-a impus în fața naționalei din Chile, cu scorul de 46-11.
Cele mai recente întâlniri între cele două naționale au avut loc în preliminariile Campionatului European 2022. Atunci, danezele s-au impus în ambele partide, scor 32-27 și 35-28.
România are în palmares un titlul mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) şi una de bronz (2015). La precedenta ediţie, România s-a clasat pe locul 13. La CM 2023, România are ca obiectiv clasarea pe locurile 1-7.
Digi Sport LIVE VIDEO Danemarca – România online streaming. Antrenorul României a explicat care este situația Cristinei Neagu, accidentată în urmă cu trei săptămâni
Antrenorul Florentin Pera este mulțumit de prestația generală a echipei României, dar spune și că ar fi un câștig să o aibă aptă de joc pe Cristina Neagu. Jucătoare noastră s-a antrenat cu un bandaj pe genunchiul drept.
”Încercăm prin toate metodele posibile să o recuperăm pe Cristina Neagu. În momentul de faţă este incertă, nu a făcut niciun antrenament cu echipa, doar partea pregătitoare. Ieri a aruncat pentru prima dată la poartă după trei săptămâni. O să vedem zilele următoare. Un lucru este cert: noi, toţi cei care suntem aici, ne dorim să o avem în teren.
Bilete Euro 2024. Concurenţă mare pentru turneul final, tichetele se vând doar prin UEFA
Până când va fi aptă, noi trebuie să fim concentraţi pe echipa pe care o avem în acest moment, să consolidăm relaţiile de joc, să ne îmbunătăţim jocul de la meci la meci şi să continuăm pe aceeaşi linie ca în meciul cu Serbia. Este foarte important, eu sunt mulţumit de aceste jucătoare şi am încredere că putem obţine rezultate pozitive”, a declarat selecționerul Florentin Pera, citat de Fanatik.
Lotul României pentru Campionatul Mondial de handbal feminin 2023:
Diana Ciucă, Iulia Dumanska, Daciana Hosu (portari)
Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan (extreme stânga)
Bianca Bazaliu, Cristina Neagu, Claudia Paşcan, Diana Lixăndroiu (interi stânga)
Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa (centri)
Daria Bucur, Alicia Gogîrlă (interi dreapta)
Alexandra Badea, Sonia Seraficeanu (extreme dreapta)
Nicoleta Balog, Lorena Ostase şi Crina Pintea (pivoţi)
Grupele Campionatului Mondial de handbal feminin 2023:
Grupa A (Goeteborg/Suedia): Suedia, Croaţia, China, Senegal
Grupa B (Helsingborg/Suedia): Muntenegru, Ungaria, Camerun, Paraguay
Grupa C (Stavanger/Norvegia): Norvegia, Coreea de Sud, Groenlanda, Austria
Grupa D (Stavanger/Norvegia): Franţa, Angola, Slovenia, Islanda
Grupa E (Herning/Danemarca): Danemarca, România, Serbia, Chile
Grupa F (Herning/Danemarca): Germania, Polonia, Japonia, Iran
Grupa G (Frederikshavn/Danemarca): Brazilia, Spania, Ucraina, Kazahstan
Grupa H (Frederikshavn/Danemarca): Olanda, Cehia, Argentina, Congo