Ce să pui în apa în care ții bradul de Crăciun ca să nu se usuce. Te vei bucura de el săptămâni întregi

Românii se pregătesc să împodobească bradul de Crăciun, sau chiar au făcut-o deja, însă puțini știu ce să pună în apa acestui copac special pentru a rezista cât mai mult.
Filip Stan
06 dec. 2023, 22:30
Ce să pui în apa în care ții bradul de Crăciun ca să nu se usuce. Te vei bucura de el săptămâni întregi
Ce să pui în apa în care ții bradul de Crăciun ca să nu se usuce. Te vei bucura de el săptămâni întregi

Bradul de Crăciun este simbolul sărbătorilor de iarnă, însă nimic nu este mai dezamăgitor decât să vezi cum acesta se usucă sau își pierde din strălucire și culoare fix înainte de perioada cea mai importantă. Pentru a te putea bucura mai mult timp de brad, iată ce trebuie să pui în apa în care îl ții.

Citește și: Diferenţele dintre brad şi molid. Ce trebuie să ştie românăă ca să nu fie păcăliţi

Ce să pui în apa în care ții bradul de Crăciun pentru a rezista

Odată ce ai găsit bradul perfect pentru sărbători și l-ai adus în casă, este esențial să iei măsuri de precauție pentru a-l păstra proaspăt și frumos pe tot parcursul sezonului festiv. Există riscul ca bradul să își piardă din strălucirea de la început. Tocmai de aceea îți oferim câteva sfaturi utile care te vor ajuta să te bucuri de un brad vibrant și plin de viață cât mai mult timp:

1. Evită sursele de căldură: Brăzii de Crăciun preferă un mediu răcoros, așa că asigură-te că îi ții departe de sursele de căldură precum radiatoarele, caloriferele și lumina directă a soarelui. Acestea pot accelera uscarea și pot transforma verdețea bradului într-un maroniu nedorit.

2. Utilizează un umidificator: Un umidificator plasat în apropierea bradului poate ajuta la menținerea nivelului optim de umiditate. Acest aspect este crucial pentru a preveni uscarea și căderea acelor, asigurându-ți că bradul rămâne proaspăt și plin de viață.

3. Evită fructele care degajă etilenă: Chiar dacă adăugarea unui bol cu fructe în preajma bradului poate părea o tradiție plăcută, este important să eviți bananele. Acestea emit o substanță numită etilenă, care accelerează procesul de coacere a altor fructe și afectează, de asemenea, bradul, determinându-l să se usuce mai repede și să își piardă din prospețime.

Pe lângă sfaturile menționate, există și câteva secrete privind amestecul dintre apă și anumite substanțe care ajută la menținerea culorii vibrante a bradului de Crăciun. Astfel, dacă ai optat pentru un brad pe care dorești să-l ții într-un recipient cu apă sau în pământ, trebuie să știi că poți adăuga câteva ingrediente inedite,care îi vor plăcea bradului tău și îl vor ajuta să se mențină proaspăt mai mult timp.

1. Limonadă pentru prospețime: Adaugă 4-5 linguri de limonadă în apa din recipientul în care ții bradul. Zahărul din limonadă ajută la menținerea structurii celulare a copacului și previne căderea acelor, chiar și la câteva săptămâni după ce a fost tăiat.

2. Vodcă pentru prevenirea bacteriilor: O altă variantă neobișnuită este să adaugi un pahar mic de vodcă în apa din recipient. Alcoolul din vodcă contribuie la distrugerea bacteriilor din apă, astfel că bradul rămâne proaspăt și sănătos. Poți realiza acest amestec cu vodcă la fiecare două sau trei zile și te vei bucura de rezultate.

3. Cocktail pentru longevitate: Dacă vrei să îți răsfeți bradul cu ceva special, pregătește un cocktail din vodcă și limonadă și toarnă-l în recipientul cu apă. Această combinație nu numai că va menține prospețimea bradului, ci îi va oferi și un parfum plăcut în locuința ta.

Citește și: Lidia Fecioru: Ce să ai în casă de Crăciun ca să atragi norocul în 2024. Bradul nu este suficient!

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!