Motivul pentru care Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță, deși aveau doi copii: „Eram pregătiți pentru orice”

Motivul pentru care Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță, deși aveau doi copii. Politicianul a anunțat în anul 2020, în cadrul emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai", că are trei copii și nu doi, așa cum se știa inițial. Acesta a precizat că el, împreună cu soția sa au înfiat o fetiță, pe nume Maria.
Alina Costache
07 dec. 2023, 15:39
Motivul pentru care Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță, deși aveau doi copii:
Motivul pentru care Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță

Motivul pentru care Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță. Maria a fost alegerea lor pentru că Daciana a simțit o asemănare notabilă cu Victor Ponta. „Când am văzut-o prima dată am spus că este o asemănare mult prea evidentă și îi râdea toată fața. Am zis că e un copil vesel. Le-am și spus că nu vreau să mai vedem pe altcineva. Am găsit un chip comun care radia bucurie și așa este. Este cel mai vesel copil”, a mărturisit Daciana.

Daciana Sârbu a ținut să precizeze și că: „Nu am avut criterii. Dosarul există şi această cerere în care spui vârsta şi alte lucruri. Noi ne-am dorit să fie fată și atât. Noi ne-am îndreptat spre copiii greu adoptabili pentru că nu a contat nici ce probleme au avut, nici de ce erau pe acea listă.

Eram pregătiți pentru orice fel de copil, nu ne-am dorit un copil perfect, o situație ideală. Ne-am dorit să putem să oferim iubire, pentru că aveam de oferit și trecând prin câte am trecut noi, așa ca familie, nu am considerat că o situație dificilă ar fi fost imposibil de dus.

Citește și: Cum arată acum Maria, fetița adoptată de Victor Ponta și Daciana Sârbu? Micuța are deja 8 anișori

Motivul pentru care Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță

Decizia de a adăuga un nou membru la familia lor a fost luată în urma unui consiliu de familie, în care și copiii biologici ai cuplului, Andrei și Irina, și-au exprimat dorința de a avea o soră.

Andrei a spus că ‘Sigur, sunt pregătit să îi dau camera mea’. Irina a spus că vrea să fie fată ca să aibă o parteneră și să nu îi dăm camera ei. Ea și-a dorit foarte mult o soră și era fericită„, a povestit Daciana Sârbu.

Procesul de adopție a fost unul anevoios, dar cuplul a ales să adopte un copil din lista celor greu adoptabili. Daciana a subliniat că nu căutau perfecțiune, ci să ofere iubire și sprijin, fiind pregătiți să facă față oricăror provocări.

Adaptarea Mariei la noua familie a presupus eforturi considerabile, iar procesul a fost dificil pentru ambele părți. Copila a avut nevoie de terapeuți pentru a depăși dificultățile anterioare adopției. „Adopția e ca un pelerinaj, mergi în genunchi, într-o luptă cu tine și cu tot ce ți s-a întâmplat și ai crezut până atunci„, a subliniat Daciana Sârbu, recunoscând că au existat momente de îndoială și că sprijinul lui Victor Ponta și al unui psiholog au fost esențiale în această călătorie.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...