Noua modă în materie de brazi de Crăciun! Creat pentru o cauză umanitară, a făcut furori de Ziua Națională a României

România dă moda în materie de brazi de Crăciun. Alisa Hârcan, o tânără din Vrancea, împreună cu alte 25 de femei au realizat în preajma sărbătorilor de iarnă un proiect inedit și anume doi brazi croșetați ce au făcut furori de Ziua Națională a României.
Alina Costache
07 dec. 2023, 21:42
Noua modă în materie de brazi de Crăciun! Creat pentru o cauză umanitară, a făcut furori de Ziua Națională a României

Noua modă în materie de brazi de Crăciun! Încă din luna septembrie femeile din comuna Cârligele, județul Vrancea, și-au suflecat mânecile și au confecționat un brad din 600 de pătrate croșetate.

Citește și Ce preț are un brad natural la Lidl. Mai ieftin nici că găsești

Noua modă în materie de brazi de Crăciun!

Acesta are înălțimea de 2,80 metri și diametrul de 1,20 metri și arată absolut inedit.

”Eu dețin un canal de youtube – Doctor Crochet – care a strâns 31 de mii de abonați. Este proiectul Doctor Crochet. Femeile care au participat la croșetarea brazilor sunt abonate ale canalului și au croșetat câte 50 de pătrate de fiecare, cu latura de 10 cm. Una dintre participante, Niculina Mitrache, a compus și o poezie cu acest prilej”, a declarat Alisa Hârcan pentru Vrancea 24.

Unul dintre brazii realizat de femeile cu mâini dibace și-a găsit casa. Chiar de Ziua Națională a României acesta a fost amplasat  la Destiny Park Băneasa, unde copiii, bunicii și părinții au dansat în jurul lui.

”Cel de-al doilea brad îl am acasă. Vreau să-i găsesc un loc, să se bucure cât mai multă lume de el. Totodată, mi-aș dori să fie inclus într-o acțiune umanitară, într-o licitație în scop caritabil, iar banii strânși să fie donați copiilor nevoiași, pentru a le aduce un zâmbet de sărbători”, a mai spus Alisa Hârcan.

Peste 20.000 de brazi de Crăciun și molizi, scoși la vânzare de Romsilva

Romsilva va scoate spre vânzare peste 20000 de brazi de Crăciun și molizi în sezonul sărbătorilor de iarnă. Pomii vor avea înălțimi de până la 3 metri și vor costa între 15 şi 35 de lei.

”Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 bucăţi sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă”, a transmis, joi, Romsilva, într-un comunicat de presă.

Majoritatea pomilor de Crăciun oferiţi spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 18.898, iar diferenţa de 5.898 de bucăţi sunt din specia molid sau alte specii de răşinoase.

”Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri, şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Cei cu înălţimi de peste 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale”, a mai transmis Romsilva.

Instituţia menţionează că preţurile menţionate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziţionaţi direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.

”Direcţiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populaţiei, prin vânzarea directă şi numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici”, a mai precizat instituţia.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Citește și Ce să pui în apa în care ții bradul de Crăciun ca să nu se usuce. Te vei bucura de el săptămâni întregi

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Tratamentul natural cu care e bine să stropești roșiile, ardei, castraveții și dovleceii pentru o recoltă bogată și sănătoasă. Așa vei avea legume BIO la tine în grădină
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Statul va interveni imediat: Vă garantez
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Plățile cash, restricționate!
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Vama Ilinden, varianta pentru intrarea în Grecia. Mai puțin aglomerat și timpi mai mici de așteptare
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Alertă la Marea Neagră! Ce s-a descoperit în apa din zona unor plaje populare! Turiştii, sfătuiţi să nu facă baie
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Adrian Elicopter de Luptă, exmatriculat de la Academia de Poliție! Motivul pentru care influencerul a fost dat afară: „Am fost vânat cu fiecare ocazie”
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
El conducea mașina care l-a ucis pe băiețelul de 9 ani, în Pantelimon! Camera de bord a surprins momentul
substantial.ro
Planul Ministerului de Finanțe privind implementarea „CNP-ului fiscal” stârnește critici în rândul experților
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?