Ce fel de grăsimi ar trebui să consumăm zilnic. Mihaela Bilic: „Sunt esențiale. Dacă le eliminăm complet, corpul nostru nu poate funcționa”

Cu toate că mulți se feresc de grăsimi, mai ales când sunt la dietă, Mihaela Bilic a explicat de ce acestea au un rol foarte important pentru funcționarea optimă a organismului nostru.
Filip Stan
10 dec. 2023, 06:58
Ce fel de grăsimi ar trebui să consumăm zilnic. Mihaela Bilic:

Multe organe au nevoie de grăsimi. Mihaela Bilic a spus care sunt cele mai bune surse de acest gen pe care e bine să le includem în meniul nostru.

Foarte multe organe au nevoie de ele, iar medicul nutriționist dezvăluie pe larg care sunt cele mai bune surse de acest gen, pe care trebuie să le includem cât mai des în meniul nostru.

„Cu un strop de acizi grași esențiali, ficatul funcționează mai bine! Dacă eliminăm complet grăsimea din alimentație, corpul nostru nu poate funcționa, de la digestie până la sistemul nervos, ficat, ochi și inimă, toate organele sunt dependente de grăsime. Mai ales ficatul, această uzină care produce și elimină lipidele din sânge, are nevoie de grăsime. Și nu orice fel de grăsime, ci de fosfolipide, niște acizi grași esențiali. Trebuie să știți că membrana tuturor celulelor este formată din fosfolipide, prin intermediul ei se realizează schimburile de nutrienți la nivel celular. O alimentație fără lipide are impact negativ asupra comunicării dintre celule. Tot fosfolipidele, și în special fosfatidilcolina, intră în compoziția sărurilor biliare care asigură digestia și metabolismul grăsimilor din mâncare. Cu ajutorul ei acizii grași omega 3 traversează bariera hematoencefalică și ajung la creier, unde sunt utilizati de celulele nervoase.”, a explicat Mihaela Bilic.

Citește și Alexandra Stan, apariție neașteptată pe pârtia de schi la Brașov: ”Dacă nu ai avea buzele așa senzuale as zice că ești Omul Păianjen”

Nutriționistul spune că alimentele bogate în fosfolipide ar trebuie să fie integrate în meniul nostru zilnic. Substanța se regăsește în tot felul de produse uzuale de care putem face rost foarte ușor.

„Care sunt sursele alimentare de fosfolipide? Gălbenușul de ou și organele animale, adică ficat, ficăței, rinichi, splină. În secolul 19 un farmacist francez a izolat pentru prima oară lecitina din gălbenușul de ou. În prezent soia este principala sursă de fosfolipide, care sunt utilizate în industria alimentară, farmaceutică și cosmetică.

Lecitina este agentul de emulsificare care ne permite să obținem maioneză din ou și ulei. O concentrație crescută de fosfolipide din soia găsim în suplimente alimentare, ușor de folosit mai ales când ținem post. Lecitinele sunt prezente în proporție de 70% în gălbenușul de ou și 25% în boabele de soia”, a mai spus Bili.

Ce beneficii au fosfolipidele. Mihaela Bilic: „Avem nevoie de un gram și jumătate în fiecare zi”

„Ce beneficii are aportul de fosfolipide pentru sănătate? Încă din anii 80 s-a arătat efectul pozitiv asupra bolilor neurologice tip Parkinson sau tulburări bipolare. În anul 1994 Comisia germană de Sănătate publică a aprobat folosirea fosfolipidelor din soia pentru tratamentul colesterolului crescut din sânge. Și bolile inflamatorii sunt ameliorate cu fosfatidilcolină, reduce inflamația peretelui intestinal iar colita ulceroasă intră în remisie.

Cea mai cunoscută și eficientă utilizare a suplimentelor cu fosfolipide din soia este pentru bolile de ficat în general și hepatita cronică în special. Ficatul se reface și funcționează mai bine când este ajutat de fosfolipide esențiale! Care este doza optimă? Avem nevoie de un gram și jumătate de fosfolipide în fiecare zi, pe care le putem obține din mâncare sau din suplimente alimentare.”, a continuat nutriționista.

Citește și Dragoş Bucur, despre credinţă după ce Dana Nălbaru s-a pocăit: „Este un soi de propagandă foarte bine coordonată”. Ce religie au copiii celor doi

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ce a găsit o româncă în roșiile țărănești cumpărate dintr-un celebru supermarket. Ce curgea din ele
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată acum în România. Se aplică din 27 iulie, ora 23:00
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Banca Mondială aprobă un împrumut de 599,1 milioane euro pentru România, vizând sustenabilitatea economică și de mediu
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!