Magazinele ANAF pregătite de Sărbători. Oferte de Crăciun pentru buget mic

Românii au intrat în febra sărbătorilor. Și magazinele ANAF au dat startul cumpărăturilor de Moş Crăciun.
Alina Costache
09 dec. 2023, 12:21
Magazinele ANAF pregătite de Sărbători. Oferte de Crăciun pentru buget mic

În magazinele ANAF puţeţi găsi bunuri confiscate la preţuri mici. Şi dacă tot se apropie Crăciunul merită să treceţi pragul acestor magazine. Programul este de luni până joi este 8:30 – 16:00. Vinerea este de la 8:30 la 14:00, în weekend magazinul este închis, potrivit evz.ro.

Citește și: Prime de Crăciun 2023. Câți bani poate primi de sărbători un angajat cu mai mulți copii fără să plătească impozit pentru suma respectivă

Din magazinul ANAF din București puteți cumpăra ornamente Crăciun la prețuri începând cu 4 lei. De asemenea, puteți găsi cămăși la 50 lei, lumânări la 0,25 lei, sandale damă la 30 lei, costum damă la 100 lei, cămașă tip medical la 25 lei, şosete la 4 lei, perechea şosete copii 3 lei, compleu damă la 80 lei, rochițe copii la 35 lei, rochie de ocazie la 80 lei, scaun cu rotile la 300 lei, tavă la 25 lei, lighean metalic de 30 lei ori pijamale la 30 lei.

Citește și: Au apărut brazi de Crăciun la Dedeman. Prețurile sunt pentru toate buzunarele

Mai puteţi găsi şi papuci damă la 35 lei, maieu la 10 lei, fermoar la 1 leu, bec auto la 7,5 lei, jucării Lego la 10 lei.

 

Acţiunile ANAF pentru colectarea veniturilor în noiembrie: Aproximativ 4.000 de acţiuni de control fiscal, fiind aplicate decizii de impunere de 446 de milioane de lei

Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au prezentat, vineri, raportul acţiunilor întreprinse în luna noiembrie de către direcţiile de specialitate din cadrul Agenţiei şi rezultatele generate de acestea.

„În lupta noastră împotriva evaziunii fiscale şi pentru o colectare eficientă a veniturilor, ne-am angajat să întărim transparenţa şi corectitudinea în sistemul fiscal. Prin intensificarea controlului în sectoarele cu risc ridicat, ne dorim să asigurăm o bază solidă pentru finanţarea proiectelor guvernamentale. Insistăm ca inspectorii noştri să nu fie doar vigilenţi în depistarea tranzacţiilor suspecte, ci şi să ofere suport şi informaţii clare contribuabililor. Educaţia fiscală este cheia prevenirii erorilor şi a inadvertenţelor, iar angajamentul nostru pentru respectarea drepturilor contribuabililor rămâne ferm. În drumul nostru spre un sistem fiscal modern, ne concentrăm asupra reorganizării şi transformării digitale, pentru a aduce eficienţă şi transparenţă în colectarea veniturilor”, a explicat ministrul Marcel Boloş.

În vederea armonizării procedurilor de control fiscal cu tendinţele internaţionale potrivit cărora activitatea de control fiscal devine ultima pârghie a administraţiei fiscale pentru realizarea conformării la declarare, ANAF a adoptat abordarea adaptată şi progresivă a formelor şi acţiunilor de control fiscal.

Astfel, pentru creşterea conformării la declarare a contribuabililor, ANAF desfăşoară, în prezent, două tipuri de acţiuni care presupun interacţiunea de la distanţă cu contribuabilul:

 

– emiterea Notificării de conformare, care reprezintă un document prin care organul de inspecţie fiscală transmite contribuabililor/plătitorilor prezumtivi a fi selectaţi pentru efectuarea inspecţiei fiscale riscurile fiscale identificate, în scopul reanalizării situaţiei fiscale şi îndeplinirii obligaţiilor fiscale conform prevederilor legale, ori a clarifica riscurile fiscale notificate, după caz.

– efectuarea de acţiuni de verificare documentară, care constau în realizarea unei analize de coerenţă a situaţiei fiscale a contribuabilului/plătitorului, pe baza documentelor existente la dosarul fiscal al contribuabilului/plătitorului, precum şi pe baza oricăror informaţii şi documente transmise de terţi sau deţinute de organul fiscal, care au relevanţă pentru determinarea situaţiei fiscale.

Contribuabilii cu risc fiscal ridicat sunt supuşi acţiunilor de control fiscal, respectiv:

– inspecţia fiscală în cazul contribuabililor care, urmare a Notificării de Conformare, nu corectează şi nu clarifică riscurile fiscale pentru care au fost notificaţi;

– controlul antifraudă în cazul contribuabililor pentru care există indicii de evaziune fiscală.

Potrivit sursei citate, în luna noiembrie, au fost comunicate contribuabililor 1.407 notificări de conformare pentru riscuri fiscale prezumate de 71.971.326 lei;

De asemenea, în luna noiembrie au fost realizate de către structurile cu atribuţii de control fiscal din ANAF 3.948 de acţiuni de control fiscal (inspecţii fiscale şi verificări documentare), fiind stabilite obligaţii fiscale suplimentare prin decizii de impunere de 446.487.926 lei, respectiv a fost diminuată pierderea fiscală înregistrată de contribuabili cu suma de 71.721.968 lei. De asemenea, s-au făcut 3.816 controale antifraudă,  fiind estimate implicaţii fiscale în valoare de 112.073.350 lei, respectiv fiind aplicate sancţiuni contravenţionale (amenzi şi confiscări) în valoare de 32.494.783 lei.

Ghidul de control fiscal

În scopul îmbunătăţirii relaţiei dintre ANAF şi contribuabili/plătitori, a fost elaborat un ”Manual de control fiscal”, cu scopul de a constitui un ghid de conduită pentru activitatea de control fiscal atât din perspectiva administraţiei fiscale, cât şi din perspectiva  contribuabililor/plătitorilor. Acesta este disponibil AICI.

Pentru asigurarea transparenţei în relaţia cu contribuabilii/plătitorii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, publică lunar o ”Informare” privind cazurile semnificative identificate de organele de inspecţie fiscală în cadrul acţiunilor de inspecţie fiscală şi de verificări documentare efectuate în luna de referinţă.

Informarea este publicată AICI. În cadrul ”Informării” sunt prezentate diverse speţe rezultate din activitatea de control fiscal, care pot fi consultate de către contribuabili/plătitori şi pot fi avute în vedere pentru realizarea unei conformări fiscale corecte şi complete prin corectarea, în timp util, a eventualelor tratamente fiscale incorect aplicate şi implicit a declaraţiilor fiscale, după caz, astfel încât să fie evitată stabilirea ulterioară de obligaţii fiscale suplimentare în cadrul unui eventual control fiscal.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Stațiunea din România, cu cel mai pur aer din Europa, pe care o adorau părinții și bunicii noștri pe vremuri, a fost lăsată în ruine. Perla turismului românesc a ajuns de nerecunoscut astăzi
Capital.ro
Adio, maestre! A murit actorul cu voce ca de înger: O zi pe care nu doream să o trăiesc
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Paste cu sos de post și măsline uscate. O idee de cină sățioasă
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care au casă la curte. TAXA care trebuie neapărat plătită
StirileBZI
Cei care cumpără de pe Temu sau Shein vor plăti taxe mai mari! Comanda trebiie să fie mai mare de 750 de lei!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Contactul cu Hashem Safieddine, potențial succesor al liderului Hezbollah, pierdut după lovituri israeliene
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
”Țara te vrea prost”: Sarmalele Reci – o trupă mai actuală ca oricând