Incendiu puternic lângă Iulius Mall Cluj. Un depozit de marfă este în flăcări. ISU: „Forțele de intervenție au mai fost suplimentate”

Incendiu puternic lângă Iulius Mall Cluj. Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin cu trei autospeciale de stins incendii pentru a lichida flăcările care au cuprins mai multe materiale depozitate în curtea interioară a unui complex comercial.
Alina Costache
09 dec. 2023, 19:36
Incendiu puternic lângă Iulius Mall Cluj. Un depozit de marfă este în flăcări. ISU:
Incendiu puternic lângă Iulius Mall Cluj

UPDATE.  Punct de vedere Iulius Mall Cluj: În seara zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, un incendiu a izbucnit la depozitul de marfă al hipermarketului, situat în exterior, în partea din spate a centrului comercial, inaccesibilă publicului larg. Echipajele de pompieri au intervenit prompt la faţa locului pentru izolarea incendiului şi lichidarea acestuia. Nicio persoană nu a fost rănită, iar activitatea mall-ului, pe parcursul incidentului, s-a desfăşurat normal, hipermarketul fiind evacuat.Implementăm măsurile recomandate de autorităţile abilitate, urmând ca duminică dimineaţă activitatea mall-ului să se reia conform programului obişnuit cu clienţii. Urmează ca autorităţile competente să stabilească circumstanţele şi cauzele exacte ale incendiului.

Iulius Mall Cluj este dotat cu echipamente moderne din punct de vedere al securităţii la incendiu, atât în ceea ce priveşte detecţia, semnalizarea şi alarmarea, cât şi în ceea ce priveşte instalaţiile de stingere a incendiilor. Iulius Mall dispune de: rezerve de apă, reţea de hidranţi exteriori, staţii de pompe, instalaţii de hidranţi interiori, instalaţii de stingere tip sprinkler şi tip drencer, instalaţii de desfumare, stingătoare de diferite tipuri, precum şi celelalte instalaţii şi mijloace specifice.

UPDATE: ISU Cluj a revenit cu o nouă informație și a transmis că „flăcările au fost localizate, nu mai există pericol de extindere se lucrează pentru stingerea focarelor ascunse.”

Incendiu puternic lângă Iulius Mall Cluj. La fața locului au fost alocate un echipaj SMURD și două SAJ, precum și o autoscară. Până la acest moment, nu au fost persoane care să solicite consult medical și nu au fost necesare măsuri pentru evacuarea clienților din complexul comercial.

Citește și: Bucureștiul dă clasă Clujului! Cât a plătit un ardelean pentru 10 mici în Centrul Vechi. Bărbatul a avut parte de o surpriză totală

Incendiu puternic lângă Iulius Mall Cluj

Clienții din cadrul spațiului comercial unde funcționează un supermarket au fost evacuați ca măsură de siguranță. Forțele de intervenție au mai fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere a incendiilor din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca.

Flăcările au fost localizate, nu mai există pericol de extindere se lucrează pentru stingerea focarelor ascunse”, transmite ISU Cluj, potrivit Monitorulcj.ro.

Un clujean care fost la o terasă s-a trezit cu bacșiș pe bon fără să-l ceară

După ce a fost la o terasă din Piața Muzeului, Cluj-Napoca, un client s-a plâns că i-a fost adăugat bacșiș pe bonul fiscal, fără să fie întrebat: „Tips-ul adăugat fără să ne spună… pentru că nu i-am specificat când am cerut nota cât tips vrem să lăsăm”.

Astfel, clujeanul l-a confruntat pe chelner și a plătit doar pentru consumație, fără bacșiș, potrivit postării sale de pe Reddit.

Dacă analizăm datele de pe bonul fiscal, observăm că tipsul de 10% nu a fost calculat corect. Consumația era de 168 de lei, iar în mod normal 10% din această sumă înseamnă 16,8 lei. Pe nota de plată, chelnerul a trecut că 10% înseamnă 21,10 lei.

Internauții au comentat la postarea de pe Reddit, unde s-au arătat surprinși de cele întâmplate, iar alții au fost mirați de prețurile ridicate.

Baiatu’ baiatu’ , n-am comandat tips!”/ „15 lei pentru o bere de 0,4l? N-am mai ieșit în oraș în ultimii ani, mai ales de când au crescut prețurile cu nesimțire, dar… 15 lei??? Pizza +40 lei??? Rămân fără aer..”/ „Îi ceream alt bon, fără tips și dacă nu se conformau, mă ridicam și plecam de la masă fără să plătesc”/

„Mi se pare revoltător să ceară tips. Nu suntem în USA, au salarii minime pe economie și cu asta basta, nu le convine jobul, să-și caute altul la fel ca toți restul”/ „Te prinde încă o revoluție sau două până vine mâncarea, merg pe sistemul se naște un fraier în fiecare zi”/ „42 lei o pizza și încă îți cer bani pentru sos, ce scârboasă e horeca”/ „Sincer, pentru ce și-a pus bacșiș? Că a servit câteva băuturi la suprapreț? Eu i-aș recomanda să își ia tips din prețurile alea umflate”, sunt o parte dintre comentarii.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!