CFR CLUJ – FCSB 1-1. Lupta la titlu continuă în Superliga României, avantaj Becali!

CFR Cluj și FCSB au remizat, scor 1-1, în derby-ul rundei cu numărul 19 din Superligă, după ce i s-a anulat de VAR un supergol lui Florin Coman. În urma rezultatului, FCSB rămâne lider în clasament.
Filip Stan
10 dec. 2023, 22:02
CFR CLUJ - FCSB 1-1. Lupta la titlu continuă în Superliga României, avantaj Becali!

UPDATE CFR CLUJ – FCSB 1-1. Liderul FCSB a încheiat la egalitate duminică seara, în deplasare, scor 1-1, cu formaţia CFR Cluj, în etapa a 19-a din Superligă. FCSB a avut un gol anulat după o fază controversată.

Clujenii au început tare meciul din Gruia şi Târnovanu a respins şutul lui Avounou, în minutul 1, iar în minutul 7 Tachtsidis a reuşit să deschidă scorul, cu un şut din careu. Oaspeţii au revenit şi au egalat pe tabelă în minutul 26, când Florinel Coman a trimis o pasă perfectă şi Darius Olaru a înscris. Răzvan Sava a scos şutul lui Şut, din minutul 40, pentru ca pe final de repriză Olaru să se accidenteze, după un duel cu Avounou şi să fie înlocuit.

În minutul 51 Florinel Coman a înscris cu un şut superb, de la distanţă, dar arbitrul VAR, George Găman a semnalizat un fault la o fază anterioară şi Sebastian Colţescu a anulat golul după consultarea VAR, pentru un fault al lui Creţu la Otele. Bucureştenii au pus presiune şi au ratat prin Băluţă şi Compagno, au dominat repriza secundă, însă CFR putea da lovitura în minutul 88, prin Juricic, care a trimis pe lângă poartă. S-a încheiat 1-1 şi FCSB rămâne lider, cu 38 de puncte, urmată în clasament de CFR Cluj, cu 33 de puncte.

 

DIGI SPORT ONLINE CFR CLUJ – FCSB LIVE VIDEO STREAM. CFR Cluj și FCSB, locul 2 și locul 1în Superligă, se întâlnesc de la ora 20:00 în derby-ul etapei a 19-a. FCSB și CFR Cluj sunt în luptă directă pentru primul loc. Însă distanța între ele este de 5 puncte. Trupa roș-albastră e lider, cu 37 de puncte în 18 meciuri și speră să-și mărească avansul.

De partea cealaltă, CFR Cluj (32 de puncte) speră să reducă din diferența față de FCSB, dar și să se mențină în fața Universității Craiova, care are același număr de puncte și care va juca împotriva celor de la Hermannstadt.

Partida va fi liveTEXT pe Romaniatv.net și în direct pe PrimaSport, OrangeSport și DigiSport.

Min. 26: 1-1, Olaru egalează din pasa lui Coman, care şi-a ispăşit eliminarea în meciul de Cupă

Min. 7: 1-0, Panagiotis Tachtsidis marchează pentru CFR Cluj.

DIGI SPORT ONLINE CFR CLUJ – FCSB LIVE VIDEO STREAM, echipe de start

CFR Cluj: Sava – Kresic, M. Ilie, Morgan – Mogoș, Muhar, Tachtsidis, Camora – Avounou, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich – Cr. Manea, Boben, Cvek, R. Filip, Fia, Krasniqi, C. Deac, Juricic
Antrenor: Andrea Mandorlini

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Dawa, Radunovic – Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru – Al. Băluță, Compagno, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad – V. Crețu, Haruț, Oct. Popescu, Lixandru, Cr. Ganea, D. Rotariu, Radaslavescu, Djokovic
Antrenor: Elias Charalambous

Joyskim Dawa a revenit titular la FCSB după 3 meciuri petrecute pe bancă în Superligă.
Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca – Cluj)
Arbitru: Sebastian Colțescu // Asistenți: Radu Ghinguleac, Daniel Mitruți
Arbitru VAR: George Găman // Asistent VAR: Adrian Popescu

Gigi Becali, declarații înainte de CFR Cluj – FCSB: „I-am văzut cu Craiova”

Gigi Becali a făcut din nou show la FANATIK SUPERLIGA. Patronul FCSB-ului are așteptări mari de la CFR Cluj, pe care o consideră principala contracandidată la titlu.

Gigi Becali a declarat că se teme de echipa lui Andrea Mandorlini: „Cu CFR-ul o să facem de o să jucăm fotbal. Știu eu dinainte? Se poate întâmpla orice, se știe. Am văzut CFR-ul cu Craiova. Cu ei ne batem la campionat”.

Patronul FCSB a fost impresionat de jocul ardelenilor din Bănie, chiar dacă au pierdut: „E echipă puternică. Hai, mă, ce i-a bătut Craiova. A dat gol Craiova, nu i-a bătut. I-a făcut țăndări. Stăteau numai la ei în teren. Joci acasă și să stea numai la tine, în jumatea ta”.

Gigi Becali, autodenunţ în direct. Finanţatorul FCSB riscă sancţiuni dure şi chiar cercetare penală dacă se dovedeşte că s-au făcut pariuri pe eşecul cu Craiova din Cupa României
Becali îi avertizează pe jucătorii săi și le transmite un singur lucru: „E echipă foarte puternică CFR-ul. Se poate întâmpla orice cu ei. Dacă nu pasăm cu ei… CFR-ul e echipă pe care trebuie s-o pasezi”.

Gigi Becali știe care e punctul nevralgic al lui CFR Cluj: „Trebuie să-i pasezi ca să le iei vlaga”
Gigi Becali e convins că dacă jocul de pase al FCSB va funcționa, echipa sa va reuși să pleacă victorioasă de la Cluj: „Să pasezi, să pasezi, să pasezi. Sunt jucători foarte puternici. Acuma un singur lucru au hibă: sunt mai în vârstă. Trebuie să îi pasezi ca să le iei vlaga. Dacă nu pasezi, te iei la luptă cu CFR-ul, n-ai nicio șansă”.

Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj a intervenit de asemenea în emisiune și i-a dat o replică lui Gigi Becali: „Avem meci foarte important cu FCSB, echipa care este pe primul loc, și vreau să câștigăm. Nu accept nimic altceva decât o victorie în fața FCSB-ului.

Nu mă mai luați pe mine, nu încercați să mă băgați în polemici cu Gigi Becali. Nu am nimic cu omul. Eu vreau să câștigăm, să arătăm că suntem cea mai bună formație și că ne batem la titlu. Sperăm să luăm campionatul în acest an chiar dacă este unul de reconstrucție”.

Neluțu Varga, replică pentru patronul FCSB: „CFR Cluj este o echipă mult mai bună”
Patronul lui CFR Cluj este mulțumit de modul în care arata echipă și crede că e important ca FCSB să nu își mărească ecartul: „Echipa joacă un fotbal frumos, dar important este să adunăm puncte. Trebuie neapărat să batem FCSB-ul, să ne apropiem de ei, să le suflăm în ceafă și când începe play-off-ul, cel mai important segment al campionatului, să fim într-o poziție în care să atacăm puternic”.

Varga e sigur pe el: „Normal că FCSB este o echipă bună, dar eu cred că CFR Cluj este o echipă mult mai bună, mult mai calitativă decât cei de acolo. Spun asta cu tot respectul față de fotbaliștii de la FCSB”.

A urmat și o mică ironie la adresa adversarilor: „Va fi o partidă dificilă, dar sunt ferm convins că avem forța să batem FCSB-ul. Dacă la începutul campionatului nu prea aveau cu cine juca, glumind puțin, ne ziceau: ‘dați-ne adversari’, văd că în ultimul timp au parte de adversari de cred că s-au săturat. Sunt convins că și noi ne vom încadra acolo și o să le facem Sărbătorile puțin mai dezamăgitoare cu o victorie în fața propriilor noștri suporteri”.

Cum a reacționat Cristi Balaj când a aflat cine va arbitra meciul CFR Cluj – FCSB

Această partidă va fi condusă la centru de către Sebastian Colțescu, arbitru originar din Craiova, iar la cele două tușe va fi ajutat de către Radu Ghinguleac și Daniel Mitruți. În camera VAR vor fi George Găman şi Adrian Popescu.

„Eu aș fi dezamăgit dacă nu am câștiga, e normal. Nu mai zic nimic de arbitraj. Un singur lucru și o spun, nu vreau să fac presiune. Am pătimit la contactele sau faulturile sau la deciziile majore acoperite de regulament. Deciziile importante trebuie să fie clare.

Cătălin Zmărăndescu, detalii şocante despre ruptura de Gigi Becali. Avertismentul primit: „Mi-a zis să nu mai stau niciodată în spatele lui”
Dacă este din Craiova îmi aduc aminte de asistentul care la meciul de la Iași, nu știu toată brigata, dar asistentul de la Iași la 3-3 ne-a anulat un gol, golul 4 și v-ați exprimat voi punctul de vedere.

Acel asistent de obicei arbitra cu acel asistent. Nu spun ca fost rea intenție, nu spun că a dorit, nu spun că s-a bucurat. A fost o decizie eronată. Pentru a preîntâmpina probleme pe banca tehnică e de preferat să se asigure condiții cât se poate de decente.

Mă refer aici și la suspiciuni pentru o persoană care a adus deservicii. Colțescu a demonstrat că poate să conducă, să arbitreze orice meci din România, chiar dacă uneori mai face și greșeli. Vreau să judece cu aceeași unitate pentru toată lumea.

Nu vreau să fie CFR avantajată și FCSB dezavantajată. Îmi doresc un abritraj în care nu luăm decizii în urma unor atingeri cu căderi impresionante și exagerări. Și după să venim să spunem că e acoperit de regulament.

În mod normal, într-un meci un jucător poate să cadă de câte ori dorește el, importantă este decizia pe care arbitrul o ia. Nu doar Compagno, mai sunt câțiva jucători, dar nu ar fi corect să zic”, a spus Cristi Balaj, potrivit Fanatik.

Elias Charalambous, mesaj ferm pentru jucătorii lui FCSB înaintea derby-ului cu CFR Cluj

Într-un interviu acordat cu o zi înainte de meci, Elias Charalambous le cere jucătorilor de la FCSB să „le ofere ceva” suporterilor, care au fost foarte nemulțumiți în special după eliminarea din Cupa României.

„Știm că avem un meci mare în fața noastră. CFR Cluj este o echipă bună, mai ales acasă. Ne dorim să câștigăm cele trei puncte. Cred în jucătorii mei, au calitate, chiar dacă nu am jucat foarte bine în ultimele meciuri. Nu trebuie să uităm ce au făcut în acest sezon, că au reușit să ajungă pe primul. Mâine trebuie să arătăm din nou că putem juca bine.

Cred foarte mult în calitatea jucătorilor mei. Și ei știu că pot face mai mult. Nu vreau să se simtă datori față de mine, dar fanilor trebuie să le ofere ceva, pentru că ei au fost mereu alături de echipă.

Nu vom spune niciodată înaintea unui meci că ne gândim la egal. Dacă stabilim ca egalul să fie obiectivul, atunci vom putea obține cel mult un egal. Ne dorim să câștigăm toate meciurile”, a spus Elias Charalambous.

În partida tur, disputată în august, pe Stadionul Steaua, FCSB a învins CFR Cluj, scor 1-0, după un gol marcat de Andrea Compagno, din penalty.

Cele mai tari statistici înainte de CFR Cluj vs FCSB

  • Ultima victorie reuşită de ardeleni în derby pe teren propriu în campionat s-a consemnat pe 29 august 2021, CFR Cluj-FCSB 4-1. Au urmat pe arena clujenilor două succese ale roş-albaştrilor şi o remiză.
  • Cea mai recentă dispută din Superliga României a avut loc pe 6 august 2023, FCSB-CFR Cluj 1-0, gol marcat de Andrea Compagno, dintr-un penalty scos tot de atacantul italian.

5 date statistice interesante care prefaţează derby-ul

  • CFR Cluj este singura formaţie neînvinsă pe teren propriu în campionatul curent, palmaresul ardelenilor „acasă” cuprinzând şase victorii şi 3 remize;
  • FCSB este echipa cu cele mai multe victorii în primele 18 etape, 11 succese, dintre care 6 în deplasare;
  • 3 dintre cei 26 de jucători utilizaţi de bucureşteni în sezonul actual au înscris cel puţin un gol;
  • Clujenii s-au bazat pe 27 de fotbalişti, dintre care 16 au contribuit la reuşitele vişiniilor ardeleni cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă;
  • Se întâlnesc două echipe care au marcat mai multe goluri în prima repriză, CFR Cluj – 18, FCSB – 19

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Telefoanele mobile sunt interzise. S-a dat ordinul. Cei care le folosesc riscă închisoare
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Legea se schimbă în toată România. Trebuie să ai vârsta minimă de 21 de ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
32% dintre ucraineni acceptă concesii teritoriale pentru încheierea războiului
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!