Bolnavii cu handicap, UMILIŢI de autorităţi: Bărbat cu piciorul AMPUTAT, chemat la REEVALUARE

Două bătrâne care se aflau marţi dimineaţă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova pentru depunerea dosarului de încadrare în gradul de handicap au avut nevoie de intervenţia medicilor. Una dintre acestea a suferit o lipotimie, iar cealaltă a căzut pe scări. Tot la Ploieşti, un bărbat cu piciorul amputat a fost nevoit să se prezinte în faţa comisiei de reevaluare.
Iulian Tudor
14 mai 2013, 06:56
Bolnavii cu handicap, UMILIŢI de autorităţi: Bărbat cu piciorul AMPUTAT, chemat la REEVALUARE

Potrivit directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae, cele două femei au vârstele de 82 de ani, respectiv 74 de ani, şi nu suferă de handicap locomotor, scrie Agerpres.

Bătrâna de 82 de ani a suferit o lipotimie ca urmare a unui puseu de hipertensiune şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti. Cealaltă a căzut pe scări suferind contuzii la nivelul toracelui şi al mâinii drepte, dar şi un traumatism craniocerebral astfel încât şi aceasta a fost transportată la SJU Ploieşti.

Potrivit directorului SAJ Prahova, Daniel Nicolae, iniţial bătrâna a refuzat transportarea la spital însă, ulterior, a solicitat o ambulanţă care să o ducă la SJU Ploieşti.

„Problema este că s-au suprapus acolo nişte activităţi. Probabil că a fost o lipsă de organizare. Au fost acolo de la Ministerul Muncii şi ieri (luni n.r), vor merge şi azi (marţi n.r.). Noi nu putem să facem un control acolo privind partea administrativă, ci numai din punct de vedere metodologic. O să vorbim şi cu autorităţile locale. E clar că e o problemă de organizare acolo. Noi am modificat legea anul trecut pentru a nu mai veni persoanele cu handicap definitiv. Poate nu toţi asistenţii cunosc modificările”, a declarat, la România TV, Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.

Unii oameni au ajuns la coadă, la ora două dimineaţa. Alţii au dormit prin maşini, să prindă bon de ordine. Toţi cei care nu au grad definitiv de handicap trebuie să vină la comisie, pentru reevaluare. Printre ei, şi un bărbat cu piciorul amputat, care trebuie să se opereze de prostată.

Această situaţie vine după ce luni o altă bătrână în vârstă de aproximativ 60 de ani care venise, la DGASPC Prahova, tot pentru depunerea dosarului de încadrare în grad de handicap a fost surprinsă de camerele de vedere ale televiziunilor în timp ce urca scările ajutându-se de mâini. La acel moment directorul DGASPC Prahova, Vasilica Florea, a precizat că situaţia a fost „parţial” prezentată în condiţiile în care doamna era însoţită de fiul acesteia care însă nu a apucat să-i ofere ajutorul pentru deplasare deoarece aceasta a încercat o urcare „intempestivă” a scărilor.

Florea a precizat că angajaţii instituţiei i-au oferit imediat acesteia un scaun rulant, fiul bătrânei menţionând într-o declaraţie scrisă că mama sa a primit acest ajutor din partea instituţiei, dar şi că la DGASPC Prahova este amenajată o rampă destinată persoanelor cu handicap.

În urma acestui incident, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Prahova a efectuat un control la DGASPC Prahova pentru evaluarea acesteia.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Mare atenție! Au apărut primele cazuri de West Nile
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Vine o nouă minivacanță pentru români. Sunt mai multe zile libere ca în 2023
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Amendă de 825 lei dacă nu ai asta în mașină. Legea obligă toți șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Kremlinul îngrijorat de creșterea infracțiunilor violente comise de soldații întorși din Ucraina
MediaFlux
ROMEO de la Insula Iubirii e ÎNDRĂGOSTIT! Bruneta e CELEBRĂ în TOATĂ LUMEA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!