Consens în Coaliţie, Ciucă este categoric: „Sub nicio formă” PNL nu va face vreo alianţă cu AUR

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, marţi seară, că extremismul trebuie să reprezinte o îngrijorare pentru noi toţi. Întrebat dacă PNL va face vreo alianţă sau coaliţie cu AUR, liderul formaţiunii a afirmat: ”Sub nicio formă”.
Filip Stan
12 dec. 2023, 22:08
Consens în Coaliţie, Ciucă este categoric:

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marţi seară, la Digi 24, dacă extremismul reprezintă un pericol pentru România, având în vedere poziţionarea în sondaje a AUR, şi a afirmat: ”Cetăţenii români sunt suficient de lucizii, au demonstrat-o de fiecare dată, că au capacitatea să înţeleagă ceea ce poate să fie componenta reală a unui demers şi ce poate să fie componenta retorică a unui demers”.

Liderul PNL crede că ”extremismul trebuie să reprezinte o îngrijorare pentru noi toţi”. ”Iese din afara normalului, nu are nicio treabă cu raţiunea şi nu cred că ne aflăm într-un moment în care să putem să discutăm prea mult. Orice discuţie nu face decât să potenţeze componenta extremistă”, a adăugat liderul PNL Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă liberalii iau în calcul să încheie vreo alianţă, coaliţie de guvernare sau orice altă formă de colaborare cu AUR, Ciucă a răspuns: ”În tot ceea ce am discutat ca posibil construct politic nu am luat în calcul partidele extremiste (…) Sub nicio formă”.

Marcel Ciolacu consideră AUR un pericol: „Apare un politician care va umple Facebook că vor veni afgani şi vom avea bombe în Bucureşti”

„Există un trend crescător extremist. Este un pericol. Venim după o pandemie care a provocat niște mutații și anxietate. A fost frica de moarte, a existat o mortalitate excesivă în România. După, a venit o criză energetică, cu măsurile de compensare luate foarte târziu și când au fost luate, pe picior, ne-au adus costuri foarte mari. După asta, s-a declanșat un război, cu o criză de securitate majoră. Dacă ne uităm la piramida lui Maslow, vom înțelege mai multe și mutațiile și frica interioară a oamenilor”, a mai spus Ciolacu.

De asemenea, prim-ministrul a spus că în acest timp forțele democratice ar trebui, în loc să se atace, să facă un coridor sanitar împotriva acestor forme extremiste.

„Acum vindem știri că vin emigranții, afgani, sirieni, deci există o manipulare, care din punctul meu de vedere, ca om politic, toți oamenii politici trebuie să vina să explice ce se întâmplă. Am vazut alegerile din Olanda, unde extrema a câștigat alegerile. Există un trend la nivel european. În SUA nu există acest trend, acolo e altfel democrația structurată și consolidata. Forțele democratice ar trebui, în loc să se atace prea mult, să facă un coridor sanitar împotriva acestor forme extremiste”, a mai declarat Marcel Ciolacu, la Digi 24.

Ca răspuns la o întrebare a lui George Simion, care îl acuză pe premier de fake news în ce priveşte aderarea României la Schengen, Marcel Ciolacu a declarat, la rândul său, că liderul AUR răspândeşte online informaţii false şi alarmiste.

Citeşte şi: Vizita lui Ciolacu în SUA, decisivă pentru răzgândirea Austriei în privința Schengen. Întâlnirea cu Ronald Lauder, un plus imens în favoarea României

„După manipulările cu cash, după vaccinări, e o nouă temă. Din imigranții din Austria, 3% au tranzitat România.

Când cer azil în Austria, fiecare persoană se știe de unde a venit. Discuția a fost acel 3 la sută. Nu se poate pune problema de cote, de fagani, de sirieni.

Trebuie să se întărim frontierele. Despre ce vorbim, trebuie să ne asumăm aceste lucruri.

Apare un politician care va umple Facebook că vor veni afgani și vom avea bombe în București”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Rareş Bogdan susţine că ştie deja cine va fi preşedintele României din 2023: „Va conveni tuturor, inclusiv PSD-ului”

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Capital.ro
Statul român ia terenurile înapoi. Decizie definitivă în justiție. Zero lei
Playtech.ro
Incendiu la academia lui Năstase și Marica din Pipera! Primele informații ale pompierilor
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Gabi Bădălău, dezvăluiri despre căsătoria cu Claudia Pătrășcanu: Nu o iubeam
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani le plătește Gabi Bădălau pensie alimentară copiilor: „Eu îi susțin financiar”
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
Alertă în Kerala după moartea unui băiat de 14 ani din cauza virusului Nipah
MediaFlux
Cine ia LOCUL lui BIDEN! S-a aflat după DEMISIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!