Sorin Bontea, rețetă de covrigi cu scorțișoară, pentru masa de Crăciun: „O combinație între cozonac și rulouri cu scorțișoară”

Vine perioada sărbătorilor de iarnă, iar tot mai mulți români sunt interesați să învețe tot felul de rețete care mai de care mai interesante pentru masa de Crăciun.
Alina Costache
14 dec. 2023, 09:12
Sorin Bontea, rețetă de covrigi cu scorțișoară, pentru masa de Crăciun: „O combinație între cozonac și rulouri cu scorțișoară”

Sorin Bontea, rețetă de covrigi cu scorțișoară, pentru masa de Crăciun. Crăciunul e prilejul perfect de a ne revedea cu toată familia și de a petrece timp de calitate împreună. Tocmai de aceea, mulți români care sunt gazde se pregătesc cu toate cele necesare pentru a retrăi Crăciunul de poveste din copilărie.

Multe gospodine și-au deschis deja lista preparatelor pentru sărbători și-și fac deja planuri legate de cum va arăta meniul pentru masa de Crăciun. Sorin Bontea le vine în ajutor cu o rețeta de covrigi cu scorțișoară, care pot fi preparați în loc de cozonac.

Citește și Rețeta de curry cu pui a lui Sorin Bontea. Ce ingredient secret folosește bucătarul: „Plăcerea mea nevinovată”

Ingrediente:

  • 375 g făină
  • 40 ml ulei
  • 240 ml lapte
  • 7 g drojdie
  • scorțișoară
  • 100 g zahăr
  • 30 g unt

Mod de preparare covrigi cu scorțișoară:

„Vin sărbătorile, așa că trebuie să ne pregătim. Mie mi-a plăcut mereu să miroasă a scorțișoară în casă, așa că cine poate refuza un covrig cu scorțișoară? Eu unul nu. Nu este foarte complicat. Primul lucru este să punem laptele călduț, drojdia uscată și zahărul, care ajută drojdia să se activeze. Nu amestec foarte mult și lăsăm 5-7 minute, să se activeze drojdia, după care pun și restul ingredientelor.

Drojdia s-a activat și o să pun făina, sarea și uleiul și amestec iar, până omogenizez bine. Pun puțin de ulei într-un bol, după care transfer aluatul, care este puțin moale. Îi pun folie de plastic și îl las să crească 60 de minute, la temperatura camerei, să crească natural.”, spune Sorin Bontea pe rețelele de socializare.

Ce faci după ce crește aluatul

„Aluatul a crescut, și-a dublat volumul, nu mai pun făină, doar ulei, ca să fiu sigur că nu se lipește iar apoi îl aranjez cu mâna, e moale și se lucrează foarte ușor cu el. O să fac un dreptunghi, pun unt, care trebuie să fie moale, zahăr mare și scorțișoară. Îl împachetăm iar într-un dreptunghi și îl împart în șase. Aplatizez fiecare bucată la capete și o răsucesc. L-am lipit și îl pun în tavă. Am format covrigii, pun plastic și îi mai las să crească câteva minute. Dacă vi se pare că nu au crescut, puteți să îi mai lăsați 5-10 minute, nu se întâmplă absolut nimic.”, a continuat acesta.

Citește și Cătălin Cazacu a dat-o uitării pe Ramona Olaru! Cine este noua iubită a fostului motociclist

Apoi, covrigii se ung cu gălbenuș de ou peste care se presară zahăr.

„O să-i ung cu gălbenuș de ou, pentru a luci frumos, presar zahăr și îi introduc la 200 de g în cuptor, timp de 20 de minute. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit. Doamne, cum miroase. Este o combinație între cozonac și rulouri cu scorțișoară. Sunt buni, perfect de servit în Ajun.”, a încheiat el.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Remarca șocantă a lui Donald Trump despre strănepotul său cu dizabilități dezvăluită în noua carte a nepotului său
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!