Concertul de Anul Nou 2024 de la Viena LIVE VIDEO. Ioan Holender: „Mi se pare de o plictiseală enormă”

Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonicii din Viena va fi din nou în direct la Televiziunea Română, din impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein.
Filip Stan
01 ian. 2024, 08:10
Concertul de Anul Nou 2024 de la Viena LIVE VIDEO.  Ioan Holender:

Concertul de Anul Nou 2024 de la Viena LIVE VIDEO. Frenezia valsurilor și a polcilor familiei Strauss și a contemporanilor săi ne va bucura în prima zi a lui 2024, sub bagheta dirijorului Christian Thielemann. Cel mai mediatizat concert de muzică clasică al tuturor timpurilor este în direct la Televiziunea Română, de la ora 12.15. Concertul de Anul Nou de la Viena va putea fi văzut şi la TVR Cultural în 1 ianuarie, de la ora 19.00.

Concertul de Anul Nou 2024 de la Viena LIVE VIDEO TVR

Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonicii din Viena va fi din nou în direct la Televiziunea Română, din impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein. Frenezia valsurilor și polcilor familiei Strauss și a contemporanilor săi va putea fi urmărită în prima zi a lui 2024, sub bagheta lui Christian Thielemann.

Concertul de Anul Nou 2024 de la Viena LIVE VIDEO:

​Dirijorul german, director general al  Staatsoper Unter den Linden Berlin, dirijor principal al Staatskapelle Dresden și unul dintre invitații Festivalului Internațional George Enescu în 2015, se va afla pentru a doua oară la pupitrul filarmonicii vieneze pentru tradiționalul concert de început de an, după ediția din 2019.

Concertul de Anul Nou 2024 de la Viena LIVE VIDEO. Șeful de orchestră în vârstă de 64 de ani va conduce un program cu lucrări de Johann, Eduard, Josef și Johann Strauss senior, dar și creații compuse de alți vienezi îndrăgostiți de vals: Karl Komzák, Joseph Hellmesberger, Carl Michael Ziehrer Wiener și Hans Christian Lumbye. Iar pentru că lumea muzicală va aniversa 200 de ani de la nașterea lui Anton Bruckner în 2024, Christian Thielemann va aduce în premieră absolută în programul Concertului de Anul Nou un cadril din creația marelui simfonist austriac. Mult așteptatele momente dansante ale Baletului de Stat vienez se vor desfășura în decorul fascinant de la Kaiservilla Bad Ischl, viitoarea Capitală Culturală Europeană Bad Ischl Salzkammergut, dar și la castelul renascentist Rosenburg, în coregrafia italianului Davide Bombana și în costumele create de designerul austriac Susane Bisovsky.

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, de Anul Nou. ”Am credința că 2024 va fi un an mai bun pentru noi”
Regizorul Michael Beyer este cel care va coordona imaginea spectacolui filmat cu 17 camere și televizat în aproape 100 de ţări din întreaga lume, cu un public estimat la aproximativ 50 de milioane de telespectatori. În România, Concertul de Anul Nou de la Viena va fi comentat pentru TVR și anul acesta de Cătălin Sava, muzicolog și jurnalist.

De unde atracția românilor pentru Anul Nou de la Viena. Ioan Holender: „Mi se pare de o plictiseală enormă”

Concertul de Anul Nou 2024 de la Viena LIVE VIDEO. Ioan Holender, fostul director al Operei de la Vine – cel mai longeviv, a vorbit despre atracția românilor pentru Anul Nou de la Viena, cel mai mediatizat eveniment muzical.

„Mi se pare de o plictiseală enormă”
„Concertul de Anul Nou… eu îmi amintesc că tot căutau o deschidere și a devenit ce a devenit. Prin ce a devenit? Ceasornicărie, i-am zis eu. Rolex dă bani, face o avare… pe scurt, membrii Orchestrei Filarmonicii, care sunt concomitent și membrii Orchestrei mele, ai Operei, câștigă cu acest singur concert de Anul Nou, televizat de vreo 70 de televiziuni, câștigă personal mai mult decât toată activitatea lor tot anul, la Operă. Dintr-un singur concert, care mie mi se pare de o plictiseală enormă.

Rezultate loto 31 decembrie 2023. Trageri duble pentru jocurile Loto 6/49, Joker și Loto 5/40 în Ajunul Anului Nou
Eu am fost doar o dată, deși am fost invitat permanent. Întotdeauna erau Eins, Zwei, Drei, Eins, Zwei, Drei, întotdeauna valsuri. Și cam am impresia că mereu aceleași. Că e mereu Johann Strauss, că e Lehar, compozitori importanți, dar nu foarte importanți. Este Viena, a intrat în capul oamenilor și fiecare vrea să fie măcar o dată prezent la acele concerte. În special românașii noștri, cum să spun, cei mai înstăriți, fără să fac acum nominalizări. Rugămințile lor la mine sunt mereu, până în ziua de astăzi: „Mai este loc, vă rog? Puteți să îmi faceți rost de două bilete? Ah, Concert de Anul Nou costă cât costă…” – „De ce vreți să mergeți?” – „Ah, păi nu știți.. Odată, Sala de Aur…”, deși ei habar nu au ce e Sala aia de Aur. „La Sala de Aur, să fim și noi prezenți”.

„Vor să fie și văzuți tovarășii noștri”
Vor să fie și văzuți tovarășii noștri, pentru că e filmat acolo și mai filmează și publicul. Biletele sunt foarte scumpe – mii de euro. Acesta e concertul de Anul Nou, foarte neimportant. Până la o anumită dată, le-a dirijat întotdeauna violonistul Boskovsky. Mai cânta și la vioară și mai și dirija. Și a fost totul perfect. Între timp, de când a venit Lorin Maazel, directorul Operei, a dirijat el. Și acum dirijează în fiecare an alt dirijor. Marea așteptare este anunțul – cine e dirijorul anului viitor. Aceasta e toată povestea”, a spus Ioan Holender, în podcastul Avangarda, cu Ionuț Vulpescu.

Concertul de Anul Nou de la Viena va putea fi văzut şi la TVR Cultural pe 1 ianuarie, de la ora 19.00.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul care te ferește de demență. Nu e scump și are numeroase beneficii
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Top recompense pentru aurul olimpic: Hong Kong pe primul loc, urmat de Israel și Serbia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!