Fundaţia Mişcarea Populară: Nu întreprindem niciun demers pentru transformarea în partid politic

"Mişcarea Populară" nu se va transforma în partid, se arată într-un comunicat al Fundaţiei. Precizarea vine după ce în presă au apărut informaţii conform cărora "Mişcarea Populară" va deveni partid din 25 mai.
Romania TV
14 mai 2013, 13:39
Fundaţia Mişcarea Populară: Nu întreprindem niciun demers pentru transformarea în partid politic

„Fundația „Mișcarea Populară” nu întreprinde niciun demers pentru transformarea sa în partid politic. Din punct de vedere legal acest lucru nu este posibil. Membrii-fondatori rămân consecvenți cu intențiile din momentul constituirii și anume: crearea unei platforme a societății civile destinată atât dezbaterilor de idei cât și de analiză și soluții la problemele din societatea românească”, precizează fondatorii fundaţiei într-un comunicat de presă.

„Nu ştiu dacă Mişcarea populară se transformă în partid politic. Este o aşteptare a celor care cred că este nevoie astăzi de o formaţiune de centru dreapta mai credibilă. Sper ca cei din PDL să fie deschişi la o colaborare cu Mişcarea Populară dacă se va transforma în partid politic”, a declarat Elena Udrea.

Şi consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a scris pe Facebook, că „sursele” care anunţă transformarea Fundaţiei Mişcarea Populară în partid sunt din PDL.

„Inteleg ca sursele „bine informate” care anunta transformarea Fundatiei Miscarea Populara in partid sunt din PDL.
Sursele mele imi spun ca PDL va pierde suficient de multi parlamentari si primari in urmatoarea perioada cat sa se transforme in fundatie”, scrie Lăzăroiu.

Presa a relatat în ultimele zile că Partidul Popular ar avea congres în 25 mai şi că o serie de parlamentari PDL, în frunte cu Elena Udrea, dar şi membrii Forţei Civice şi cei ai Fundaţiei „Mişcarea Populară” s-ar putea alătura formaţiunii politice. Între parlamentarii PDL care ar urma să treacă la Partidul Popular, presa i-a nominalizat şi pe Florin Popescu şi Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma să se alăture acestei formaţiuni.

Partidului Popular este condus de fermierul Costel Caraş, cel care, în timpul scandalului laptelui infestat cu aflatoxină izbucnit în luna martie, a vărsat pe un câmp, în semn de protest, câteva mii de litri de lapte.

 

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
De ce s-a botezat Mirabela Dauer la 49 de ani. Ce religie are acum celebra artistă
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Marina rusă începe exerciții majore implicând flotele sale
MediaFlux
BETTY SALAM, cum n-a fost VĂZUTĂ NICIODATĂ! EXCLUSIV PAPARAZZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!