Cristian Tudor Popescu nu concepe refuzului României de a adera la Air Schengen. „Singurii care câştigă ceva sunt AUR şi Diana Şoşoacă”

Cristian Tudor Popescu a emis un avertisment ferm cu privire la posibilitatea ca România să refuze propunerea Austriei de aderare la Spațiul Schengen prin intermediul frontierelor aeriene. Considerând că ar fi o "prostie floridă", jurnalistul argumentează că singurii care ar beneficia de la un astfel de refuz ar fi AUR și controversata Diana Șoșoacă.
Filip Stan
14 dec. 2023, 10:25
Cristian Tudor Popescu nu concepe refuzului României de a adera la Air Schengen.
Cristian Tudor Popescu nu concepe refuzului României de a adera la Air Schengen. "Singurii care câştigă ceva sunt AUR şi Diana Şoşoacă"

Cristian Tudor Popescu nu concepe refuzului României de a adera la Air Schengen. Jurnalistul subliniază că propunerea Austriei ar aduce beneficii României, precum sprijinul financiar pentru protecția frontierelor și consolidarea controalelor la frontierele terestre. El respinge temerile infondate legate de securitatea națională, afirmând că România nu este o țintă pentru atentate teroriste, iar migranții retrimiși în țară conform condițiilor propuse sunt într-un număr redus și nu ar alege să rămână aici.

„Ar fi mai mult decât o greșeală, ar fi o prostie floridă ca România să nu accepte propunerea Austriei pentru intrare parțială în Schengen pe cale aeroportuară. Încă nu e sigur că aceasta va putea fi aplicată, mai sunt negocieri complicate, mai e și Olanda, Bulgaria respinge oferta, dar noi nu avem motive s-o refuzăm”, a scris CTP pe Facebook.

De asemenea, jurnalistul critică poziția partidului AUR și a Dianei Șoșoacă, acuzându-i de promovarea unui discurs extremist și antisemit. El evidențiază faptul că prezența României în Schengenul aerian ar fi esențială pentru mulți cetățeni care călătoresc în străinătate în interes personal sau profesional.

Citeşte şi: Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: ”Este dreptul nostru. Nu o favoare! Până acum am fost prietenoși și nu am făcut controale la sânge asupra camioanelor și a trenurilor”

„Românoșii fioroși de la AUR, în vreme ce führeroaia Șoșoacă își exersează antisemitismul feroce, zbiară că nu vrem atentate teroriste comise de migranți musulmani. O aberație: astfel de acțiuni vizează Occidentul, Statele Unite, nu România, de unde răsunetul internațional al atentatului ar fi prea mic ca să merite efortul. Și, dacă ne gândim puțin, la noi sunt deja mult mai mulți musulmani care muncesc, din Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Afganistan etc., decât cei care ne-ar putea fi expediați din Austria! „N-avem nevoie de aeroporturi în Schengen!”, rage cu stropi Șoșoacă. E beznă în miezul zilei: cum să nu aibă nevoie nenumărații români care se duc la muncă în Vest, revin în țară și pleacă înapoi cu avionul?! Dacă refuzăm Schengenul aerian, dacă ne umflăm în gușuliță ca acest perfect Nae Cațavencu al zilelor noastre, dl Rareș Bogdan la Bruxelles – „Pân’ aici, mă-nțelegi, răbdarea noastră e la capăt!” –, vă imaginați că o să cadă Karneha pe spate și-o să zică: „Ei, da, atunci, poftiți, intrați cu totul…”. România nu numai că nu va obține nimic, dar poate fi acuzată nici mai mult, nici mai puțin decât că e interesată să permită trecerile ilegale de persoane prin frontierele sale terestre. Singurii care câștigă ceva sunt AUR și Șoșoacă”, a mai adăugat CTP.

Avertismentul lui Cristian Tudor Popescu vine în contextul în care România trebuie să ia o decizie cu privire la aderarea la Schengenul aerian, iar opinia publică și reprezentanții politici sunt împărțiți în ceea ce privește beneficiile și riscurile asociate acestei aderări.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Funcția secretă pe care o are, de fapt, viziera mașinii. Se aplică indiferent de marca autoturismului. Puțini români știu ce poți face cu ea
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'