Postarea disperată a unui șofer român de TIR, devenită virală în Italia: ”Mă poate ajuta cineva cu o farfurie de mâncare?”. Cum au reacționat oamenii

Un șofer român de TIR a rămas blocat într-un oras din Italia, vineri, pe 8 decembrie, după ce camionul pe care îl conducea s-a stricat. Bărbatul a cerut ajutorul pe un grup de Facebook, acolo unde a întrebat dacă îi poate oferi cineva o farfurie cu mâncare. Postarea românului a devenit virală!
Filip Stan
14 dec. 2023, 13:25
Postarea disperată a unui șofer român de TIR, devenită virală în Italia: ”Mă poate ajuta cineva cu o farfurie de mâncare?”. Cum au reacționat oamenii

Un român care este șofer pe TIR a trecut prin momente dificile, după ce camionul pe care îl conducea s-a stricat.

Citește și Dilema unui adolescent care a terminat liceul și s-a angajat ca șofer: ”Prietenii îmi spun că o să fac foamea”

Șoferul camionului avea la el doar un card de combustibil, nu avea niciun ban, pentru că urma să se întoarcă imediat după ce livra marfa lângă orășelul Cairo.

Urma să aibă o călătorie scurtă, cu plecare joi și întoarcere în România vineri, însă problemele tehnice ale camionului i-au dat bătăi de cap.

Astfel, românul a rămas blocat de-a lungul șoselei de centură, însă i-a venit ideea de a se alătura grupului de Facebook ”Ești din Cairo Montenotte dacă..” pentru a cere ajutorul.

„Bună ziua, sunt în Cairo cu un camion stricat, trebuie să aștept până luni să-l repar. Mă poate ajuta cineva cu o farfurie cu mâncare”, a scris românul pe Facebook.

Desigur, unii au fost sceptici cu privire la întrebarea pusă de către român, crezând că cel mai probabil este un alt șarlatan.

Printre comentarii nu tocmai potrivite, postarea românului a fost citită de un bărbat din Cairo, Renzo Briano, care e și el șofer de camion de mulți ani și știe că se pot întâmpla astfel de situații.

Renzo l-a contactat pe șofer, a aflat unde este staționat și a mers să-l viziteze, ducându-i mâncare caldă și apă.

„Când m-a văzut sosind a fost neîncrezător. Nu a crezut că mesajul său de pe social media ar putea avea un impact concret. Nu a încetat să-mi mulțumească. Vorbind cu el, i-am verificat povestea: vineri a adus niște material din România la o firmă locală și apoi a trebuit să plece imediat, dar ambreiajul s-a rupt și s-a trezit blocat.

Sunt călătorii ”dus-întors”, cu doar o oprire minimă pentru odihnă, așa că avea card de combustibil și telepass pentru autostradă, dar fără bani sau altceva, doar un termos de cafea, acum rece, și niște cornuri. Firma lui îi va trimite banii pentru reparații, dar între timp așteaptă, dormind în camion.

I-am oferit niște bani, dar a refuzat categoric, deși i-a plăcut foarte mult masa caldă. Așa că am implicat câțiva prieteni care erau disponibili să-i aducă mâncare zilele acestea și m-am întors astăzi. Din când în când ar trebui să ne punem și în locul celorlalți, depășind neîncrederea firească și uneori justificată, pentru că uneori o simplă cratiță fierbinte de paste este suficientă pentru a face diferența”, a spus Renzo Briano, italianul cu suflet mare, potrivit Il Secolo XIX.

”O oportunitate ratată”

După aceea, alte două doamne au sărit în ajutorul tânărului român și i-au asigurat mai multe mese.

„M-aș fi așteptat la o solidaritate mai mare din partea concetățenilor mei, spune Renzo, mulți, în loc să-l ajute, preferau insultele ușoare de la tastatură. O oportunitate ratată”.

Citește și Incredibil! Un șofer român de TIR a fost arestat și amendat cu peste 5 milioane de euro în Franța

Se pare că defecțiunea camionului e fost mai complexă decât se aștepta șoferul și va dura câteva zile până când românul poate pleca din nou.

Italianul pe nume Renzo vine în vizită la el în fiecare zi, iar celelalte doamne i-au spălat rufele și l-au primit acasă, să facă un duș.

„Doar un mic gest pentru cei aflați în dificultate. Nu este nevoie de mult pentru a te face util”, a mai spus italianul.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru pensionari în august. E ferită de aglomerație, are ape termale, peisaje frumoase și foarte puțini români știu de ea
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Viktor Orban critică Occidentul și prevede un viitor dominat de Asia și Rusia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!