Curtea de Apel Târgu Mureş le-a impus lui Borboly Csaba şi celorlaţi trei bărbaţi cercetaţi în acest dosar să nu exercite profesia în legătură cu care sunt suspectaţi de comiterea de fapte de corupţie pentru 30 de zile.
Astfel, Borboly nu va putea să îşi exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, Palffy Domokos pe cea de consilier judeţean şi administrator de fapt al SC Stravia Group SRL din Goagiu – judeţul Harghita, iar Csiszer Botond-Benedek pe cea de director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene din cadrul CJ.
La ieşirea din sala de judecată, Borboly Csaba le-a declarat jurnaliştilor că îşi va lua un concediu de 30 de zile. El a subliniat că nu a mai avut concediu de şase ani şi a precizat că va putea fi înlocuit de unul dintre vicepreşedinţii CJ Harghita.
De asemenea, Borboly Csaba a făcut apel către cetăţeni să nu îl sune şi să nu îi trimită mailuri în această perioadă, aşa cum făceau de obicei.
„Nu e nimic adevărat din acuzaţiile care mi se aduc, ceva totuşi s-a întâmplat, de trei ani sunt interceptat. Faptele sunt din 2010-2011 şi ieri (luni – n.r.) am fost reţinut”, a spus Borboly Csaba.
El şi-a exprimat convingerea că va fi găsit nevinovat în urma cercetărilor şi că vicepreşedintele care îl înlocui va asigura legalitatea în toate acţiunile CJ Harghita.
Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, marţi, propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile în cazul lui Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita, dar şi în cazul celorlalţi trei bărbaţi reţinuţi în acest dosar.
Astfel, Borboly Csaba, Palffy Domokos, Csiszer Botond-Benedek şi Sofalvi Laszlo vor fi cercetaţi în libertate, având interdicţia de a părăsi localităţile de domiciliu.
Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut, luni, de către procurorii DNA, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată, luare de mită în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, două infracţiuni de instigare la uz de fals, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.