Un studiu realizat de Initial Washroom Hygiene demonstrează că poşetele sunt mari focare de bacterii, acest lucru putând avea impact asupra sănătăţii. Una din cinci poşete are baretele la fel de murdare ca vasul de WC, iar genţile de piele constituie un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Textura lor mai spongioasă oferă condiţii ideale pentru propagarea lor, informează Agerpres.
În interiorul poşetei, obiectul care conţine cele mai multe bacterii este tubul cu cremă de îngrijire a mâinilor, urmat îndeaproape de rujul de buze şi pachetul de batiste. Peter Barratt, manager la Initial Hygiene, explică: ‘Poşetele sunt mereu în contact cu mâinile şi cu tot felul de suprafeţe. Riscul de transmitere a germenilor este foarte ridicat, cu atât mai mult cu cât poşetele sunt rareori curăţate.’
‘Pentru că genţile transportă germeni, pot contribui la difuzarea acestora pe mâini sau alte suprafeţe’, adaugă el în Daily Mail, recomandând femeilor să se spele regulat pe mâini şi să îşi cureţe poşeta cât se poate de des.