Bătaie pe locurile de judecător la ICCJ: 41 de candidaţi pe 29 de posturi vacante

Un număr de 41 de magistraţi înscrişi la concursul pentru ocuparea a 29 de posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) vor fi intervievaţi, miercuri şi joi, în faţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Romania TV
14 mai 2013, 19:49
Bătaie pe locurile de judecător la ICCJ: 41 de candidaţi pe 29 de posturi vacante

Astfel, miercuri, între orele 9.00 şi 16.10, sunt programaţi pentru interviul de promovare în funcţia de judecător la secţiile I şi II civile ale instanţei supreme un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi 19 judecători de la Curtea de Apel Bucureşti, Curtea de Apel Iaşi, Galaţi şi Craiova, notează Mediafax.

Tot în faţa plenului CSM vor susţine interviul, joi, 21 de judecători de la Curţile de Apel Ploieşti, Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş, Suceava, Craiova, Bacău şi procurori de la Parchetul instanţei supreme şi Parchetul Curţii de Apel Bucureşti înscrişi la concursul de promovare în funcţia de judecător la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal şi Secţia Penală a instanţei supreme.

Printre candidaţii care vor să ajungă la Secţia penală a instanţei supreme se numără procurorul Horia Valentin Şelaru, de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, delegat la Parchetul instanţei supreme, fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi pe când aceasta era procuror general.

La Secţa I Civilă a instanţei supreme îşi doreşte să promoveze şi Cristina Văleanu, preşedintele Curţii de Apel Iaşi. Judecătoarea este cercetată de DNA pentru favorizarea infractorului, pentru că ar fi avertizat un ieşean că este interceptat telefonic.

Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, şi Luciana Mera, din cadrul aceleiaşi instanţe, care a făcut parte din completul ce l-a arestat pe poliţistul Cristian Cioacă, în decembrie 2012, participă şi ele la interviul pentru promovarea la Secţia penală a instanţei supreme.

Concursul pentru ocuparea a 29 de posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a început la 7 ianuarie şi se va încheia în 31 mai.

Au fost scoase la concurs şapte posturi vacante la Secţia I-a civilă, şase la Secţia a II-a civilă, zece la Secţia penală şi şase posturi de judecător la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, potrivit CSM.

La concurs s-au putut înscrie judecătorii şi procurorii care îndeplinesc condiţiile minime de vechime prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor republicată şi care la ultimele trei evaluări au avut calificativul „foarte bine” şi nu au fost niciodată sancţionaţi.

Concursul de promovare în funcţia de judecător la instanţasupremă a fost organizat în temeiul prevederilor art. 52 -52 indice 7 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare în funcţia de judecător la ICCJ, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 74/31 ianuarie 2012, modificată şi completată.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diana Șoșoacă acuză Europa că a „distrus România” în primul său discurs din Parlamentul European
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'