Vacanţe 2024. Românii dau năvală în Turcia, all-inclusive este la mare căutare

Vacanţe 2024. Organizarea evenimentelor pentru companii în România a înregistrat o creștere de 37% în  2023, iar interesul pentru astfel de activități se va menţine ridicat și în 2024.
Filip Stan
15 dec. 2023, 21:40
Vacanţe 2024. Românii dau năvală în Turcia, all-inclusive este la mare căutare

Vacanţe 2024, destinaţii externe. Vânzările pentru destinațiile externe au înregistrat o creștere de 14%. Valoarea medie a unui sejur extern a fost de 635 de euro/persoană, iar obiceiurile par să se respecte şi anul viitor.

Cele mai solicitate 10 destinații externe: Turcia s-a clasat pe primul loc, contribuind cu 25% din totalul vânzărilor și având o valoare medie a sejurului de 800 de euro/ persoană. Grecia a ocupat locul doi, reprezentând 21% din totalul vânzărilor externe, cu o valoare medie a sejurului de 680 de euro. Alte destinații notabile au inclus Egiptul, cu o valoare medie a sejurului de 727 de euro, Spania cu o valoare medie a sejurului de 771 de euro, Germania (473 euro/persoană),  Cipru (749 euro/persoană), Bulgaria (354 euro/persoană), Italia (455 euro/persoană), Regatul  Unit (876 euro/persoană) și Tunisia (655 euro/persoană).

DOCUMENT Voucherele și ajutoare sociale tăiate în 2024. Ce bugetari rămân fără tichete de vacanță
Cele mai dinamice destinații externe în 2023 au fost Canada (1905% față de anul anterior, datorată organizării de evenimente corporate/business), Malta (426%), Cipru (346%), Spania ( 87%), Tunisia (259%), Regatul Unit (235%), Italia (209%), Emiratele Arabe Unite (175%),  Olanda (172%) și Germania (140%).

Compania de călătorii EXIMTUR va ȋncheia anul 2023 cu un volum de vȃnzări de peste 48 milioane EUR, ȋn creştere cu 20% faţă de anul 2022

Compania a deservit ȋn 2023 peste 170.000 clienţi. Călătoriile de tip leisure au generat 63% din vânzări, reflectând o creștere de 20%, în comparație cu anul anterior. Cât despre segmentul de călătorii de afaceri, acesta a înregistrat o creștere de 24%, reprezentȃnd 36% din totalul vânzărilor.  Destinațiile din România au reprezentat 50% din vȃnzări, destinațiile externe şi vânzările de bilete de avion au contribuit ȋn egala măsură, cu cȃte 25%.

Vânzările pentru destinațiile din România au înregistrat o creștere generală de 23%. Vȃnzările pentru stațiunile de pe Litoralul Mării Negre au crescut cu 14%, în timp ce restul au înregistrat o creștere de 29%. Valoarea medie a unui sejur a fost de 246 de euro/persoană. Cele mai căutate 10 destinații în România au fost: Băile Felix, Mamaia, Eforie Nord, Băile  Herculane, Călimănești Căciulata, Olimp, Venus, Sovata, Saturn și Cap Aurora.

Destinațiile care au înregistrat o creștere semnificativă în 2023 față de anul 2022 includ Eforie  Sud (560% față de anul anterior), orașele turistice: Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Oradea, Constanța (244%), Slănic Moldova (208%), Băile Olănești (177%), Păltiniș (177%), Bușteni (166%), Băile Herculane (159%), Vatra Dornei (154%).

Vacanţe 2024. Organizarea evenimentelor pentru companii în România a înregistrat o creștere de 37% în  2023, iar interesul pentru astfel de activități se va menţine ridicat și în 2024. Cererile pentru Litoralul Mării Negre și stațiunile balneare vor predomina în preferințele clienților pentru vacanțe în România. Preconizăm că solicitările clienților se vor orienta către unități hoteliere ce oferă servicii all-inclusive, asigurând astfel confort și o gestionare mai predictibilă a  bugetului de călătorie. Stațiunile balneare tradiționale și unitățile dotate cu spa din întreaga țară vor fi căutate în special pentru tratament, prevenție și relaxare. De asemenea, anticipăm o creștere a solicitărilor pentru trasee turistice și vizitarea orașelor turistice consacrate, precum Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu și Iași.

Vouchere de vacanţă 2024. Ce bugetari pierd concediul decontat de stat. Vestea bună este că tichetele au valoare mai mare
Tendinţe pentru anul viitor : Destinațiile externe specifice călătoriilor business, cum ar fi Germania sau Regatul Unit, vor  rămâne de interes pentru clienţii corporate.

Pentru călătoriile cu scop de vacanță, Turcia se va menține în topul vânzărilor, dar cele mai semnificative creșteri se vor înregistra pentru Grecia, Spania, Cipru și Italia. Se vor solicita ȋn continuare pachetele charter către destinații calde, în special pentru vacanțe la mare, precum și pentru hotelurile care oferă servicii all-inclusive.

Începând cu toamna anului 2022, am observat un interes în creștere din partea companiilor pentru călătorii de business, atât în țară, cât și către destinații externe. Anul 2023 a marcat ȋn mod evident reluarea activităților de business travel, iar pe viitor anticipăm o creștere constantă a diviziei EXIMTUR Business. În paralel, observăm o creștere susținută a vânzărilor pentru vacanțe în România și a pachetelor charter către destinații externe. România rămâne o destinație căutată datorită diversității sale, investițiilor constante în unitățile de cazare și infrastructură, precum și proximității față de casă. Programul deosebit de ofertant de chartere externe cu plecare din Romȃnia, care ȋnsumează ȋn acest moment 113 destinaţii externe cu plecări din toate aeroporturile importante, va susţine o creştere de cel puţin 10% a călătoriilor de acest tip ȋn anul care urmează. Pentru a vedea lista completă a charterelor cu plecare din România disponibile la vânzare ȋn agenţiile noastre, vă invităm să consultați https://www.eximtur.ro/destinatii-charter”, a declarat Lucia Morariu – Preşedinte EXIMTUR.

 

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 490 de lei pe zi. Angajatorul oferă în plus cazare și mâncare. Nu e nevoie de studii superioare
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă aiurea fără permis intră curând în vigoare
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”
substantial.ro
Doi bărbaţi arestaţi după ce au introdus droguri din Olanda pentru a le vinde la festivaluri de muzică
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!