George Simion, supărat că Rusia o susţine pe Şoşoacă, vrea expulzarea lui Valeri Kuzmin și închiderea Ambasadei Rusiei

Liderul AUR, apropiat în alte circumstanţe de Rusia, a cerut măsuri dure în special din cauza susţinerii făţişe faţă de Diana Şoşoacă, pe care, culmea, o vede într-o alianţă cu AUR la o eventuală guvernare.
Filip Stan
15 dec. 2023, 22:44
George Simion, supărat că Rusia o susţine pe Şoşoacă, vrea expulzarea lui Valeri Kuzmin și închiderea Ambasadei Rusiei

George Simion a spus vineri seara, în exclusivitate la emisiunea „Săptămâna președinților” de la Digi24, că ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, ar trebui declarat persona non grata și expulzat din România, iar toate consulatele și reprezentanțele rusești să fie închise. Asta, ca răspuns la amenințarea Moscovei la adresa Bucureștiului, pentru închiderea consulatului românesc de la Rostov pe Don, dar și pentru că se amestecă în politica din România.

George Simion, ameninţat de Marcel Ciolacu cu dezvăluiri, a anunţat: „Da, tatăl meu este alcoolic”

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Avem o declarație a purtătorului de cuvânt a MAE rus, o declarație amenințătoare la adresa României. A spus zilele trecute, declarația a fost reluată și de alți oficiali, că, plecând de la premisa că aeroporturi ale Ucrainei sunt distruse, că dacă vor decola avioanele F-16 pe care le va primi Ucraina, nu au cum să plece printre altele, și de pe aeroporturi din România. Dacă asta se va întâmpla, va fi considerată de Moscova „drept participarea acestor țări la conflictul din Ucraina și va obliga Rusia să ia măsuri adecvate”. Ce ar trebui să răspundă România Rusiei lui Vladimir Putin?

Diana Șoșoacă neagă că s-ar fi întâlnit cu George Simion la Viena

George Simion, președintele AUR: Oficiali de rang înalt ruși au răspândit acest gen de declarații bombastice. Rusia este net inferioară NATO și poate rămâne doar cu aceste amenințări de peste gard.

Rusia a dovedit în conflictul din Ucraina că nu are o forță militară superioară încât să își mai permită să se angajeze în alte conflicte.

Răspunsul diplomatic pe care România ar trebui să-l dea, este unul mult mai hotărât. Alte state l-au luat.

Uitați, numai ce s-a închis consulatul românesc de la Rostov pe Don. Eu cred că declararea domnului Kuzmin persona non grata, pentru atitudinea și pentru susținerea fățișă a unei formațiuni politice, și implicarea în politica internă din România, ar fi un răspuns corect.

Asta, mergând până la închiderea consulatelor și reprezentanțelor rusești din România.

Liderul AUR s-ar alia cu Şoşoacă după alegeri

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, vineri seară, că partidul său ia în calcul, după alegerile parlamentare de anul viitor, alianţe politice „cu toată lumea”, în afară de PSD, care se dovedeşte a fi „nereformabil”.

„Noi luăm în calcul în primul rând câştigarea alegerilor doar cu românii. În rest, dacă aritmetica parlamentară nu ne va permite obţinerea a 50% plus unu din voturi, discutăm cu toată lumea, în afară de actuala conducere a PSD (…) PSD-ul este un partid care se dovedeşte a fi nereformabil şi nu mă interesează PSD-ul ca partid, ci mă interesează soarta României. Iar în momentul în care noi venim ca prim proiect de guvernare cu reducerea a două treimi din primari şi din viceprimari şi din consilii locale şi din consilii judeţene, PSD-ul va fi prima forţă care se va opune prin armata de baroni locali pe care o are, prin armata de oameni care iau şpagă cu portbagajul – am văzut Vaslui, Botoşani şi alte cazuri”, a precizat Simion, prezent în studioul Digi 24.

El a adăugat că Ludovic Orban este un politician nefrecventabil, cum sunt şi PSD-PNL, însă mulţi oameni din Forţa Dreptei şi din USR sunt parteneri de dialog pentru AUR.

„Noi o să facem alianţă doar cu românii, refuzăm PSD – PNL, această monstruoasă coaliţie. Domnul Orban, ca vechi politician, nu este frecventabil pentru noi. Dar mulţi oameni din Forţa Dreptei, ca de altfel mulţi oameni membri în USR sunt parteneri de dialog pentru noi”, a spus Simion.

Întrebat dacă se gândeşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, Simion a transmis că nu exclude nicio variantă, însă a adăugat că i s-ar potrivi „mai degrabă” un post executiv.

„Eu îmi construiesc campania electorală de când am intrat în 2019 în politică. Nu exclud nicio variantă. Cred că mi s-ar potrivi, în momentul în care AUR ar reuşi să câştige locul I în preferinţele românilor, mai degrabă un post executiv, dar în viaţă nu e bine să excluzi nimic”, a concluzionat liderul AUR.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Proiectil exploziv de calibrul 105 mm descoperit în Beregsău Mare, județul Timiș
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!