Deputat PNL George Tuţă, amendamente la buget pentru a scoate Sectorul 1 din mocirla administraţiei Clotilde Armand

Deputatul PNL George Tuţă, ales de curând preşedinte interimar al organizaţiei PNL Sector 1, a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1.
Filip Stan
18 dec. 2023, 11:02
Deputat PNL George Tuţă, amendamente la buget pentru a scoate Sectorul 1 din mocirla administraţiei Clotilde Armand

Deputat PNL George Tuţă, amendamente la buget pentru a scoate Sectorul 1. Aceste iniţiative vin în contrast cu abordarea ineficientă şi nepăsătoare a administraţiei locale a primarului USR, Clotilde Armand, care alege să ignore problemele infrastructurii urbane din zonele mai puţin faimoase ale Sectorului 1.

Deputatul George Cristian Tuţă a fost votat preşedinte interimar al PNL Sector 1
Pentru reabilitarea străzilor, lăsate acum în noroi şi pline de gropi, deputatul PNL George Tuţă propune un amendament pentru a o constrânge pe Clotilde Armand să nu mai neglijeze problema drumurilor şi să pună pe ordinea de zi proiectul: potrivit amendamentului, se alocă suma simbolică de 1.000 de lei pentru fiecare stradă neasfaltată din sector. Această metodă este menită să acţioneze ca un catalizator pentru implicarea Primăriei Sectorului 1 în rezolvarea problemelor, prin utilizarea fondurilor europene şi a resurselor existente în bugetul local.,,În calitate de parlamentar, am iniţiat un amendament la Legea Bugetului de Stat care alocă 1.000 de lei pentru reabilitarea fiecărei străzi din cele peste douăzeci de străzi aflate sub mocirlă. Reprezintă o sumă simbolică, desigur. Însă, devenind text de lege, iniţiativa va obliga primăria de sector să aducă proiectul pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 1 şi să completeze cu fonduri din alte surse pentru realizarea proiectului.

Deputat PNL George Tuţă, amendamente la buget pentru a scoate Sectorul 1 din mocirla administraţiei Clotilde Armand

Anul acesta, din 2 miliarde de lei buget, primăria a atras fabuloasa sumă de 3 milioane lei din fonduri europene. O altă variantă este ca, în ianuarie, când se construieşte bugetul local, consilierii noştri să aloce restul de bani necesari”, a declarat George Tuţă.

Buget 2024. Parlamentul decide ce se întâmplă cu banii românilor. Opoziţia anunţă avalanşă de amendamente

  • Alte amendamente iniţiate de deputatul PNL pentru Sectorul 1 sunt:⁠amenajarea unui parc şi a unui campus social pe terenul aflat în Sectorul 1, Șos. Bucureşti-Târgovişte nr. 10;
    ⁠construirea unui campus şcolar pentru Liceul Teoretic Nicolae Iorga prin reabilitarea, consolidarea şi extinderea clădirii liceului şi construirea unui corp nou cu 20 de săli de clasă pentru învăţământul primar, sală de sport, sală de mese şi o sală multifuncţională;
    ⁠extinderea reţelei de apă şi canalizare, asfaltarea şi amenajarea trotuarelor pe străzile neasfaltate din sector.Din bugetul de 2 miliarde de lei, administraţia Armand a atras doar 3 milioane de lei fonduri europene, ceea ce înseamnă 0,0015% din total, probabil cele mai slabe rezultate din ţară.În mandatul primarului Clotilde Armand, Sectorul 1 a ratat oportunităţi esenţiale de dezvoltare şi de valorificare a fondurilor europene. Este imperativ să ne concentrăm acum pe recuperarea timpului pierdut şi pe acele proiecte pe care cetăţenii Sectorului 1 le aşteaptă de prea mult timp.

”Primarul Sectorului 1 nu a prioritizat străzile de pământ. În administrarea Sectorului 1 sunt douăzeci și ceva de străzi, mai sunt și altele neasfaltate în Sectorul 1, dar ele țin de Primăria Capitalei. Pentru aceste străzi, noul președintel al PNL Sector 1 propune crearea unui capitol bugetar în plus, pentru fiecare stradă în parte propune acei 1.000 de lei în bugetul național. Și atunci se adaugă separat în bugetul sectorului 1 pentru fiecare stradă în parte. Putem spune că este o prioritizare pentru aceste străzi și ne permite nouă consilierilor locali, când se vine la bugetul local, să facem amendamente și să punem restul sumei. Atunci putem să punem specific pentru străzile acelea. În mod normal capitolul bugetar pentru străzi este unul mare și cuprinde bani pentru toate străzile. Atunci primarul poate să priorituzeze, așa cum a făcut de altfel, străzi care nu aveau nevoie de asfaltări sau reasfaltări. A făcut așa cum a vrut ea din propriul pix.

Așa ne asigurăm că străzile de pământ din Sectorul 1 primesc toți banii”, a explicat consilierul local al Sectorului 1 din partea PNL Daniel Ciungu, pentru Romaniatv.net.

Consilierul local PNL mai spune că primarul Clotilde Armand avea posibilitatea să asfalteze aceste străzi cu ajutorul unor fonduri europene, dar că aceasta nu a reușit să atragă astfel de fonduri la buget. ”Nu cred ca exagerez cand spun că sunt zeci, sute de comune în țara asta care au tras mai mulți bani decât una dintre cele mai mari primării din țară”.

 

 

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Șoseaua spectaculoasă, lungă de aproape 80 de kilometri, care e aproape de finalizare. Va atrage mulți turiști din țară și străinătate
Capital.ro
Reguli noi de astăzi, 7 IULIE. Sunt OBLIGATORII în toată Europa
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Vești incredibile pentru șoferi! Curând, vor putea circula pe cel mai spectaculos drum din România!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Ținuta provocatoare purtată de Daniela Crudu la botezul copilului. A atras toate privirile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România pe 7 și 8 iulie! Regiunile în care se vor resimți temperaturi de până la 37 de grade
Capital.ro
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Cântărețul italian Pino D’Angio a murit la vârsta de 71 de ani
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!