Andreea Esca, reţeta delicioasă cu care îşi răsfaţă familia: tarta specială cu mere şi caramel

Andreea Esca are grijă la numărul de calorii zilnice, însă de Sărbători vedeta PRO TV mai face mici excepţii de la dietă. Îndrăgita prezentatoare are şi reţete speciale cu care îşi răsfaţă familia.
Irina Dumitrescu
18 dec. 2023, 12:08
Andreea Esca, reţeta delicioasă cu care îşi răsfaţă familia: tarta specială cu mere şi caramel

Andreea Esca are o rețetă franţuzească specială de tartă cu mere și caramel. Chiar dacă nu gustă foarte mult nici când le prepară,vVedeta de la Pro TV gătește adesea fel de fel de bunătăți, însă nu singură, ci deseori este însoțită și de unul dintre cei doi copii ai săi. Asta s-a întâmplat și de această dată, când jurnalista și fiul ei, Aris Eram, au pregătit o tartă de mere franțuzească, a cărui secret pentru un gust deosebit doar ea putea să-l știe.

Pentru că fosta mea colega Irina Gologan mi-a adus mere foarte gustoase de la tatăl ei, din Neamț, am zis să fac tarta mea preferată,  “tarte tatin”. Ce să mai, cea mai rețetă franțuzească, cu mere moldovenești. Pai nu poate să iasă decât foarte bună. Iată rețeta.”, spune Andreea Esca pe alistmagazine.ro.

Cum se prepară tarta cu mere e Andreei Esca

Pentru această rețetă specială, trebuie să pregătești un aluat foarte fraged franțuzesc, spune Andreea Esca. După ce ai bifat acest pas, te poți apuca de prepararea merelor și caramelului.

„Rețeta foarte simplă am găsit-o chiar pe prospectul recipientului special pentru Tarte Tatin, cumpărat din București. Puteți să faceți însă tarta în orice altă “formă” de acest tip. Așadar, înainte de toate, faceți un aluat fraged. Fiecare după preferințe, cu sau fără ou, cu sau fără zahăr. Eu l-am făcut așa, de această dată: 300 gr făină, 150 gr unt bun, gras, tăiat cubulețe și lăsat un pic să se înmoaie, un vârf de cuțit de sare și 80 ml de apă (sau lapte călduț). Amestecați făina cu sarea, apoi puneți bucățelele de unt și începeți să le frământați cu buricele degetelor, până se contopesc total cu făina. Nu vă speriați că se fărâmițează, puneți repede apa sau laptele, câte puțin, până vi se leagă și puteți forma o minge. O lăsați în frigider până e gata conținutul. Cum pregătim conținutul vedeți în pozele alăturate.

Merele se curăță de coajă și se taie în sferturi sau chiar în bucăți mai mici. Apoi, faceți caramelul în cratiță topind 170 gr de zahăr la care adaugați 50 grame de unt. În caramel așezați bucățile de măr cum se vede în foto, și mai puneți deasupra 30 gr de zahăr și 30 g de unt în bucățele. Așezați peste mere coca pe care ați scos-o de la frigider și ați întins-o în prealabil pe o foaie de copt.”, a continuat aceasta.

Cum se servește tarta de mere a la Andreea Esca

Rezultatul final trebuie copt aproximativ 40 de minute, își anunță Andreea Esca fanii. După acest timp, când s-a rumenit suficient, ea trebuie scoasă de acolo și lăsată la răcit. Prăjitura nu se consumă ca atare însă, ci vedeta mai are un truc, pentru un gust mai bun. Aceasta pune peste ea smântână sau înghețată de vanilie.

„Băgați 40 de minute la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade. Dacă vă place mai rumenită, o mai lăsați. După ce scoateți din cuptor tarta o lăsați 10 minute să se răcească un pic și o răsturnați. Serviți cu smântână sau cu înghețată de vanilie. Poftă bună!”, mai spune Andreea Esca.

Andreea Esca a slăbit 6 kilograme în timp-record. Dieta-minune a vedetei Pro TV care vrea să arate ca Penelope Cruz

Andreea Esca (49 de ani) a vorbit serios când și-a propus să intre la dietă ca să arate ca Penelope Cruz. Prezentatoarea Pro TV se poate lăuda deja cu primele rezultate, chiar dacă în urmă cu numai câteva zile se alinta cum că nu poate renunța la preparatele cu specific românesc, doldora de calorii.

„Am plecat pornită după ce am văzut filmul 355 că vreau să fiu slabă ca Penelope Cruz care face și ea soon 50 de ani și azi dimineață am sunat-o pe prietena mea Andreea Macri să-i spun că dacă “ele” pot , trebuie să putem și noi. A urmat o oră de comedie fără bani, cum se întâmplă mereu când vorbesc cu ea, cea mai mare posesoare de simțul umorului din viața mea. “Unu la mâna, zice A, eu nu știu cum de îți vine ție să te compari cu Penelope, care e una dintre cele mai mișto tipe din lume și care n-a fost niciodată nici măcar grăsuță, e ca și cum mi-ai zice că vrei să te faci Andreea Diaconu. Doi, noi n-avem cum să fim ca străinele astea, pentru că am trăit măcar o dată în viață momentul acela în care se termină untul/carnea/ uleiul, ceva, fix în fața noastră, când stăteam cu părinții la coadă. Deci o să trăim mereu cu demența asta… să nu cumva să se termine și să nu apucăm.

“Bine, Penelope e și mai înaltă decât mine și nici nu are sânii așa mari, că și asta te face să arăți mai grăsuță”, tot încerc eu să-mi găsesc ieșirea.

“Daaaaaa, sigur, zice ea, de aici e treaba :))) Dar n-ai observat și că ți se măresc sânii când te îngrași? Și, serios, Andreea, ce naiba ai să te compari cu astea. Pai tu crezi că ele stau cu gândul la troacă? Nu! Au alte preocupări și nu au fost crescute în foame, ca noi și toți de prin țările astea amărâte! Crezi că au Colebilul în geantă, ca să mănânce până nu mai pot, să ia unul, și să continue? Uite, tocmai ai fost la “Carette” la Paris. Ia zi? Ce ai mâncat tu, și ce mânca o franțuzoaică oarecare de la masa de alături? Clar nu același lucru, pentru că tu îți ziceai…. să mănânc de toate… că până mai vin…

În plus, n-au ele cum să aibă poftă de dulce cum avem noi care mâncam în copilărie gălbenuș frecat cu zahăr când voiam ceva dulce și unii dintre noi chiar lingeau Pelicanol (sau cum îi zicea la lipiciul ăla). Sau tu care îmi povesteai că mâncai pasta de dinți Optima cu gust de banană și anans, că banane și ananas  de unde… Femeile astea au crescut cu de toate și cu educația de a mânca un pic și bun. Că o să mai fie. Mereu.”, povestea Andreea Esca pentru alistmagazine.ro

De ce boală suferă Andreea Esca. Vedeta le-a mărturisit fanilor: „M-a însoţit toată viaţa”

Andreea Esca a postat câteva imagini relaxate la început de weekend, iar fanii ei de pe Instagram au remarcat imediat silueta prezentatoarei principalului jurnal de știri de la Pro TV.

”Ce slabă ești!”, a observat o admiratoare, iar remarca i-a făcut fără îndoială ziua mai frumoasă Andreei, care se află, în ultimii ani, într-un război permanent cu kilogramele. Andreea a fost întotdeauna o femeie cu forme generoase și tocmai de aceea a fost mereu atentă la kilogramele în plus, care, în cazul unei asemenea siluete, se văd imediat. De data aceasta, Andreea s-a afișat într-o pereche de jeanși mulați, care nu au lăsat loc de îndoială: vedeta chiar a dat jos ce era în plus și și-a tonifiat perfect picioarele. Nu e un secret, de altfel, că Andreea este adepta exercițiilor Pilates, pe care le combină cu o dietă personalizată. Este rețeta-minune la care a ajuns după multe variante încercate, care, deși au ajutat-o pe termen scurt, nu i-au făcut bine pe termen lung.

Andreea Esca

Ceaiul-minune pe care Irina Loghin îl bea în fiecare dimineață. E recomandat pentru orice boală și te menține în formă: E cel mai bun!
„Mai beam înainte sucuri de la detox, dar pur și simplu pentru că îmi plac, dar nu că am avut vreun program de detoxifiere. Nu mă pricep, nu știu cât de adevărate sunt chestiile astea cu detoxifieri, trebuie întrebată doamna Bilic, dar eu cred că corpul uman e foarte deștept și știe el singur, așa, să se detoxifice. Însă cred că e bine a mânca mai puțin”, a declarat Andreea Esca în vara anului trecut, într-un interviu pentru Click!

Chiar și în perioadele în care silueta ei nu era la fel de flatantă ca acum, Andreea a reușit să mascheze bine imperfecțiunile cu ajutorul rochiilor lungi sau al pantalonilor largi.

Andreea Esca a câştigat procesul cu doctoriţa din Focşani. Cât trebuie să plătească femeia

Andreea a slăbit șase kilograme în timp-record
Într-un interviu din vara anului trecut, Andreea Esca dezvăluia că nu crede în dietele minune sau în curele de detoxifiere, ci în munca la sala de sport și adoptarea unui meniu echilibrat. Prezentatoarea a reușit să slăbească, în vară, nu mai puțin de șase kilograme cu ajutorul unui nutriționist.

”Da, am ținut dietă, am mers întâi la un nutriționist, la Simona Colonescu, o nutriționistă cu care lucra deja Alexia și care m-a ajutat foarte mult – eu nu pot să țin à la long același regim și mă plictisesc – și după aceea am mers la Metabolic Balance, la un medic care se ocupă de acest program și care este foarte cunoscut. Mi-a făcut niște analize și mi-a prescris o dietă. Sinceră să fiu, lucrurile sunt destul de simple, adică trebuie să înveți cumva să mănânci, să nu asociezi niște alimente și să ai voință să mănânci cantitatea care trebuie și alimentele combinate într-un anume fel”, a dezvăluit Andreea.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!