Un copil de 2 ani, torturat de propriii părinți, simpatizanţi AUR. Era bătut cu palmele și cu pumnii, cu papuci, cu cablu sau băţ, era legat cu bandă adezivă la gură și pus să stea într-un geamantan

Un copil de doi ani a suportat bătăi crunte timp de luni de zile. S-a născut deși părinții nu l-au dorit. Abuzurile părinților, simpatizanţi AUR, au ieşit la iveală după ce o rudă a alertat poliţiştii. Nu este primul caz cu simpatizaţi sau chiar membri marcanţi ai AUR implicaţi în astfel de orori.
Alina Costache
19 dec. 2023, 10:52
Un copil de 2 ani, torturat de propriii părinți, simpatizanţi AUR. Era bătut cu palmele și cu pumnii, cu papuci, cu cablu sau băţ, era legat cu bandă adezivă la gură și pus să stea într-un geamantan

AUR, un partid de monştri, un nou caz cutremură România. Agneta şi Pantelimon Gheorghiţă Tufă au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru că și-au agresat fizic copilul de doar 2 ani. Timp de mai multe luni, băiatul a fost bătut cu pumnii sau cu un cablu şi legat cu bandă adezivă la gură și băgat într-un geamantan. Copilul a ajuns în grija autorităților și urmează să fie operat, pentru că are nasul rupt.

„Din materialul probator administrat până în prezent rezultă că minorul era supus unor tratamente greu de imaginat, el fiind pedepsit pentru că nu mânca cum îi spuneau părinţii, pentru că se murdărea pe el sau lucruri din casă după ce îşi băga mâna în pampers, pentru că nu se juca cu fratele său mai mare, de 3 ani, sau alte asemenea. Pentru faptul că nu îşi asculta părinţii, T.C.A. era lovit cu palmele sau cu pumnii, cu papucii, cu cablul unui prelungitor sau cu un băţ, era legat cu bandă adezivă la nivelul gurii cu şerveţele în gură sau pus să stea într-un geamantan”, susțin procurorii.

Citește și: Accidente mortale pe mai multe drumuri din România. O șoferiță a rămas suspendată cu mașina pe gardul unei gospodării, după ce a lovit un cal

Copilul a fost preluat de autorităţile statului duminică, atunci când părinţii au revenit în România. Copilul a fost supus unor investigaţii medicale constatându-se că acesta are multiple leziuni pe corp, unele care au necesitat pentru vindecare 2-5 zile de îngrijiri medicale, iar altele 10-14 zile de îngrijiri medicale. Verificările au indicat că leziunile au fost provocate la diferite intervale de timp. ”Totodată, minorul urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale, acesta având piramida nazală fracturată”, a declarat procurorul.

Atât copilul bătut, cât şi fratele său au fost preluaţi de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Satu Mare.

Cei doi l-ar fi agresat pe micuţ în timp ce se aflau în Germania, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Citește și: David este elevul care a murit în internatul liceului din Odorheiu Secuiesc. De Crăciun ar fi împlinit 18 ani. Un câine-salvator l-a găsit sub dărâmături

Agneta şi Pantelimon Gheorghiţă Tufă sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Potrivit G4media.ro, cei doi părinți acuzați că și-au bătut copilul de 2 ani sunt simpatizanți AUR. ”Capul sus oameni de AUR! LA LUPTA!!!”, a scris Agneta Tufă pe rețeaua socială, în timp ce soțul său a postat un colaj foto cu sigla AUR.

Acuzații de viol la o școală de vară a AUR. Partidul neagă, Poliția a început o anchetă

Inspectoratul Județean de Poliție Ialomiţa a declanşat o anchetă după ce o adolescentă de 17 ani s-a prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia și a declarat că a fost victima unei infracţiuni de viol.

Acuzațiile au fost aduse după ce minora a participat la Şcoala de vară a AUR, care a început pe 14 septembrie în staţiunea Neptun-Olimp.

Surse din poliție spun pentru Europa Liberă că suspecții sunt doi bărbați de 40 de ani.  Partidul AUR a recunoscut atunci că tânăra a participat la evenimente, dar a negat la solicitarea Europei Libere acuzațiile de viol.

„Singurul incident despre care organizatorii Scolii de vară au cunoștință în momentul de față s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2023 în complexul care a găzduit evenimentul, când o persoană minoră cazată într-o cameră rezervată invitaților a fost găsită de organizatori într-o avansată stare de ebrietate”, spune AUR în răspunsul pentru Europa Liberă.

Comunicatul partidului precizează că părinții tinerei au fost alertați „concomitent” de modul în care discuta cu ei la telefon, așa că „au sunat la poliție și au cerut intervenția unui echipaj la fața locului”.

„La sosirea oamenilor legii, tânăra a fost cooperantă și a recunoscut că a consumat singură alcool. Ca urmare a verificărilor efectuate și neconstatând nimic suplimentar, polițiștii au considerat că tânăra poate rămâne peste noapte în locație pentru a se reface”, mai susține AUR în comunicat.

„În dimineața zilei următoare, minora a fost trimisă acasă de organizatori, alături de doi însoțitori, membri AUR Ialomița, care au predat-o părinților. La fel ca toți ceilalți participanți minori, tânăra a venit la Școala de vară cu acordul părinților”, mai spune partidul condus de George Simion.

Alianța pentru Unirea Românilor mai spune că a pus la dispoziția poliției listele de participanți și imaginile video înregistrate pe camerele hotelului.

Deputatul Viorel Focșa, dat afară din AUR după ce și-a bătut soția, s-a întors în grupul parlamentar al partidului

Deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa, exclus din partid în urmă cu câteva luni, după ce și-a bătut soția, s-a alăturat din nou grupului parlamentar AUR. Acesta a recunoscut la începutul anului că și-a agresat partenera, justificând că este vina ei că a bătut-o, deoarece ar fi fost geloasă și îi reproșa că dă „like” pe Facebook altor femei. Focșa spunea la acel moment că „incidentul a fost generat de soție prin gelozie extremă” și că el nu verifică „ce poze au acele doamne sau fete prin profil, unele fiind mai sumar îmbrăcate”. Cu toate că AUR i-a cerut atunci să îşi „respecte angajamentul asumat” şi să renunţe la mandatul de parlamentar, Focșa nu a dat curs solicitării, iar partidul a trecut peste momentul de violență conjugală și a acceptat ca acesta să revină în grupul parlamentar.

„Începând de astăzi voi fi membru în Forţa Identităţii Naţionale şi voi fi parte din grupul AUR”, a anunţat Focşa luni, în plen.

„Biroul Național de Conducere al AUR a decis să îl excludă pe Dumitru Viorel Focșa din partid, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal casnic. Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă. Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar”, se preciza într-un comunicat AUR dat publicității în luna ianuarie.

Partidul îi solicita atunci deputatului să îşi „respecte angajamentul asumat” şi să renunţe la mandatul de parlamentar.

„AUR respinge ferm orice formă de violență domestică și se disociază de orice personaj care practică, promovează sau tolerează acest gen de manifestare. Cerem pe această cale partidelor și organizațiilor publice din România să urmeze exemplul pe care îl dăm astăzi și expună public toate cazurile de agresiune împotriva unor persoane lipsite de apărare”, se mai arăta în documentul AUR.

Dumitru Viorel Focșa a recunoscut public în ianuarie că şi-a băut soţia pe care a acuzat-o însă de „gelozie extremă”. Aceasta i-ar fi reproşat că dă like-uri pe Facebook unor femei sumar îmbrăcate. Focşa a mai spus că după incident, soţia sa a fugit „în curtea vecinului, membru PSD”, de unde a chemat poliţia.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Când nu este bine să mănânci roșii. Oamenii care au aceste boli trebuie să le evite
Capital.ro
Românii au interzis! NU ai voie să faci acest gest. Este ilegal oriunde în România
Playtech.ro
De ce te înțeapă țânțarii mai mult în zona gleznelor. Motivul surprinzător pentru care preferă această parte a corpului
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Facultatea luată cu asalt de români. Nu s-a mai văzut așa concurență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
„Mai mult de 13-14 ani nu faci dacă te-a pus cineva”. Dialog halucinant între principalul suspect al crimei din Brăila și mama acestuia. Ce l-a sfătuit femeia
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Guvernul trebuie să prezinte un plan de reducere a deficitului bugetar până la 15 octombrie, anunță Nicolae Ciucă
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!