El a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, câteva argumente pentru afirmaţia sa, pe care a făcut-o şi la Duna TV.
„Din 2005-2006 încoace au fost multe cazuri unde noi am observat o transformare perversă, rolul poliţiei politice de până în 1989 a fost preluat de anumiţi procurori, în special de DNA”, a subliniat Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.
El s-a referit inclusiv la cazuri care ar ţine de drepturile minorităţilor naţionale.
„Noi am constatat că de foarte multe ori deciziile vizau drepturile minorităţilor naţionale, inclusiv folosirea limbii materne în administraţia locală, simbolurile comunităţilor locale, comunităţilor naţionale şi multe alte aspecte, inclusiv retrocedarea proprietăţilor, cum e cazul Miko de la Sfântu Gheorghe. Am spus că e o transformare perversă, pentru că nu mai există poliţie politică, deciziile justiţiei de obicei nu se comentează, dar prin aceste decizii au fost lezate de foarte multe ori drepturile minorităţilor naţionale”, a menţionat Kelemen Hunor.
În opinia sa, preşedintele CJ Harghita, „a procedat legal de fiecare dată”, este „un om foarte detaşat şi devotat”, care a respectat legile României.